Tohtoročné Slávnosti kapusty sľubujú bohatý víkendový program

NETKY.SK • 5 Október 2012, 12:02 • 2 min
Tohtoročné Slávnosti kapusty sľubujú bohatý víkendový program

Tohtoročné Slávnosti kapusty sľubujú bohatý víkendový program - Kultúra Záhorácke mestečko Stupava bude až do nedele (7. 10.

slovakia

left justify in out

img

Záhorácke mestečko Stupava bude až do nedele (7.10.) žiť Slávnosťami kapusty. Dnes na pravé poludnie ich otvorí tradičný Stupavský jarmok, no oficiálna „zvolávačka“ bude o 15.00 h, keď z voza ťahaného koňom po Hlavnej ulici budú ponúkať všetkým okoloidúcim koštovku kapusty.

Zvyčajne prvý októbrový víkend patrí oslavám „záhoráckeho zelá“. Slávnosti kapusty – Deň zelá 2012 návštevníkom sľubujú bohatý kultúrny program, trojdňový jarmok aj viaceré sprievodné podujatia. Od roku 1996 patria medzi najväčšie festivaly na Záhorí a účinkujúci hostia prichádzajú i zo susedných regiónov vrátane Dolného Rakúska, južnej Moravy a župy Györ-Moson-Sopron v Maďarsku.

„Hlavnou myšlienkou 16. ročníka festivalu je zachovanie tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou a vynikajúcou kvalitou. Festival zároveň reprezentuje regionálne folklórne slávnosti, ktoré si kladú za cieľ zachovanie a rozvíjanie tradičnej miestnej kultúry. Akcia je zaradená do seriálu podujatí v rámci Župnej jesene,“uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Návštevníci Stupavy sa môžu tešiť na víkend nabitý vystúpeniami hudobných skupín, súťažami či výstavami. Napríklad v sobotu (6.10.) od 10.00 h sa bude súťažiť vo varení kapustnice. Popoludnie sa ponesie v znamení hudby, zahrajú kapely Senzus, Taktici a predstavia sa aj detské folklórne súbory. Slávnosti zavŕšia nedeľné kultúrno-spoločenské podujatia a vyhlasovanie výsledkov rôznych originálnych víkendových súťaží.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies