Tohtoročná zima je na údržbu komunikácií v Bratislave náročnejšia

NETKY.SK • 29 Január 2017, 17:43 • 2 min
Tohtoročná zima je na údržbu komunikácií v Bratislave náročnejšia

BRATISLAVA - Tohtoročná zima je na údržbu komunikácií v Bratislave náročnejšia ako vlaňajšia. Ku koncu januára sa v meste vykonalo už 109 lokálnych likvidačných alebo preventívnych posypov. Bratislavský magistrát si doteraz objednal sedem celomestských posypov vrátane pluhovania.

slovakia

left justify in out

"V porovnaní s minuloročnou sezónou ide o dvojnásobne vyšší počet zásahov," povedal konateľ dodávateľskej spoločnosti A.R.K. technické služby Jan Ludvík.

 

Na údržbu komunikácií sa doteraz použilo približne 2500 ton posypovej soli. Takmer rovnaké množstvo materiálu sa spotrebovalo počas celej zimnej sezóny 2015/2016. "Najkritickejším dňom z pohľadu úhrnu zrážok bol 14. január, kedy boli realizované dva celomestské posypy s pluhovaním a v teréne boli aj všetci pracovníci, ktorí zabezpečovali dočisťovanie neprístupných úsekov, zastávok MHD, priechodov, chodníkov a priestranstiev, ktoré patria do správy hlavného mesta," priblížila hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Najzložitejšia je zimná údržba v kopcovitých terénoch v Rači, na Kramároch, Kolibe či Dlhých dieloch.

 

Hlavné mesto na údržbu verejných priestorov vo svojej správe používa posypovú soľ, ale aj ekologický posypový materiál na báze chloridu horečnatého. Ten je šetrnejší k životnému prostrediu a mesto ho využíva na mostoch, v lokalitách s pásmom hygienickej ochrany spodných vôd, na údržbu schodov, lávok, nadchodov a v historickom centre mesta napríklad na Hlavnom a Františkánskom námestí.

 

Počas tejto zimnej sezóny je v pohotovosti 43 sypačov, 11 multikár, snehová fréza a 86 pracovníkov. Ak obyvatelia uvidia v Bratislave nezjazdnú cestu alebo neschodný chodník, môžu to nahlásiť mestskému dispečingu prostredníctvom mailu na dispecing@bratislava.sk alebo telefonicky na 02/59 356 761.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies