Tohtoročná Tour de France bude ochudobnená o jednu hviezdu

NETKY.SK • 12 Jún 2019, 16:28 • 2 min
Tohtoročná Tour de France bude ochudobnená o jednu hviezdu

ROANNE - po páde počas tréningu pred 4. etapou pretekov Criterium du Dauphine utrpel Britský cyklista Chris Froome zlomeninu nohy a vyzerá to tak, že už s určitosťou vynechá najslávnejšie cyklistické preteky sveta Tour de France. Tie sa budú konať naprieč Francúzskom od 6. do 28. júla.

slovakia

left justify in out

Frooma po páde odviezli ihneď do nemocnice. Jeho tím Ineos (nástupca SKY) potvrdil, že 34-ročný pretekár nebude na Criterium du Dauphine pokračovať. Neskôr však agentúra AFP s odvolaním na informácie od manažéra tímu Davea Brailsforda informovala, že Froome si zlomil stehennú kosť a vynechá aj Tour de France. Rovnako o tom informoval aj portál cyclingnews.com.

 

 

"Už teraz je jasné, že nebude štartovať na Tour. Je vo veľmi vážnom stave," potvrdil tvrdenia médii Brailsford. 4-násobný víťaz prestížnych pretekov okolo Francúzska mal podľa jeho slov problémy aj rozprávať a do nemocnice ho transportovali letecky. Foome bol v priebežnom poradí Dauphine na 8. mieste. Preteky sa mu podarilo vyhrať v rokoch  2013, 2015 a 2016.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Four-time Tour de France champion @chrisfroome has been ruled out of next month’s Tour de France after suffering a “very serious” crash during a recon of stage 4 of the Criterium du Dauphine. . . It is thought the 34-year-old suffered a broken femur among other injuries after crashing on a fast downhill section and hitting a wall. Team Principal Dave Brailsford told reporters: “It’ll take quite a long time before he races again.” . . Get well soon Froomey 🙏 . . #cyclingpics #cyclingphoto #roadcycling #ciclismo #cyclisme #bici #velo #roadbikes #cyclinglife #outsideisfree #instacycle #fromwhereiride #wahooligan #chrisfroome #froome

Príspevok, ktorý zdieľa Cycling Pulse (@officialcycling),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies