Toewsa so Stanleyho pohárom vítali ako hrdinu, pomenovali po ňom aj jazero

NETKY.SK • 12 Júl 2010, 12:28 • 2 min
Toewsa so Stanleyho pohárom vítali ako hrdinu, pomenovali po ňom aj jazero

Toewsa so Stanleyho pohárom vítali ako hrdinu, pomenovali po ňom aj jazero

slovakia

left justify in out

Kráľovského prijatia sa v nedeľu dostalo vo Winnipegu kanadskému hokejistovi Jonathanovi Toewsovi, ktorý do svojho rodiska priviezol slávny Stanleyho pohár. Len 22-ročného kapitána Chicaga Blackhawks s najcennejšou trofejou zámorského hokeja privítalo niekoľko stoviek fanúšikov, ktorí skandovali jeho meno a mnohí z nich boli oblečení v drese jastrabov s Toewsovým menom.
      Po zdvihnutí a pobozkaní pohára pred publikom prevzal Toews od starostu Sama Katza symbolické kľúče od mesta a premiér provincie Manitoba Greg Selinger po ňom pomenoval jedno z odľahlých jazier. Hokejista neskrýval dojatie. "Keď sa človek dostane domov počas sezóny, nemá čas veľa vnímať. Tento zážitok je o inom. Neočakával som niečo také, myslel som si, že len hodinku si posedím so starostom a bude hotovo," komentoval útočník, ktorý má za sebou ukážkovú sezónu - vo februári bol kľúčovým hráčom Kanady v ťažení za olympijským zlatom vo Vancouveri a neskôr v úlohe kapitána doviedol Chicago k prvému triumfu v NHL po 49 rokoch. Za svoje výkony v play off NHL si zároveň vyslúžil ocenenie pre najužitočnejšieho hráča - Conn Smythe Trophy. Na konte má aj titul juniorského majstra sveta z roku 2007 a s rovnakou zbierkou trofejí sa môže pochváliť iba sedem Kanaďanov. Napriek úspechom si zachováva povesť skromného človeka a v zámorí ho charakterovo prirovnávajú k Waynovi Gretzkému, či Jeanovi Beliveauovi.
      Pred mladíkom sa teraz otvára krátke obdobie oddychu a času stráveného s rodinou. Chystá sa vyraziť práve k jazeru v blízkosti mesta Flin Flon, ktoré odteraz nesie jeho meno. "Určite sa tam nepôjdem pozrieť sám. Ešte tam nie je asi ani žiadna cesta, takže tam nejakú budeme musieť postaviť," usmieval sa Toews.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies