Todašev: Nie agenti FBI, ale banditi

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 20:33 • 2 min
Todašev: Nie agenti FBI, ale banditi

MOSKVA - Otec mladíka čečenského pôvodu, ktorý minulý týždeň prišiel o život počas vypočúvania vo veci útokov v Bostone, žiada vyšetrenie okolnosti úmrtia jeho syna. Podľa jeho slov totiž išlo o zabitie "banditmi", keďže jeho potomok nebol ozbrojený, a napriek tomu do neho vypálili sedem rán.

slovakia

left justify in out

Abdulkaki Todašev preto obvinil agentov Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) zo snáh umlčať jeho syna Ibragima, ktorý sa mal priateliť s Tamerlanom Carnejevom, osnovateľom aprílových útokov na bostonskom maratóne. S Carnajevom sa podľa Abdulkakiho poznali z bostonskej posilňovne, ktorú spoločne navštevovali pred tým, ako sa Ibragim presťahoval na Floridu.

"Chcem spravodlivosť a chcem vyšetrovanie, aby títo ľudia boli súdení podľa amerického práva. Nie sú to agenti FBI ale banditi - nemôžem ich nazvať inak a musia byť súdení," povedal počas tlačovky v Moskve Todašev, podľa ktorého neboli Tamerlan a jeho 27-ročný syn blízkymi priateľmi. Ibragima usmrtili počas vypočúvania v meste Orlando v štáte Florida. Údajne začal byť "násilný a nebezpečný" počas toho, ako sa ho príslušníci FBI v jeho byte pýtali na vzťah k Carnajevovi.

Pri útokoch v Bostone zahynuli traja ľudia a vyše 260 osôb utrpelo zranenia. Tamerlana Carnajeva zastrelili pri policajnej naháňačke, jeho mladší brat 19-ročný Džochar sa nachádza vo väzenskej nemocnici so strelnými zraneniami. Obvinili ho z použitia zbrane hromadného ničenia a v prípade usvedčenia môže dostať trest smrti. Džochar medzičasom vyšetrovateľom priznal, že činy boli motivované pomstou za americkú vojnu v Iraku a Afganistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies