Toby Jones si zahrá zloducha v novej sérii Sherlock

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 17:19 • 2 min
Toby Jones si zahrá zloducha v novej sérii Sherlock

BRATISLAVA - Anglický herec Toby Jones stvárni zloducha v očakávanej štvrtej sérii úspešného britského seriálu Sherlock (2010) z produkcie BBC. Štyridsaťdeväťročný rodák z londýnskeho Hammersmithu by sa mal predstaviť v druhej epizóde, ktorú začali nakrúcať dnes. O jeho obsadení informovali predstavitelia BBC v stanovisku, ktoré zverejnili na ich oficiálnej stránke.

slovakia

left justify in out

"Som nadšený a zaujatý postavou, ktorú v Sherlockovi stvárnim," uviedol Jones v stanovisku. Stephen Moffat, ktorý je spolu s Markom Gatissom tvorcom televízneho projektu, sa zas vyjadril, že na obrazovky privedú jedného z najpozoruhodnejších Doylových zloduchov. Jeho meno ani iné detaily však nikto z tvorcov neuviedol. Nová sezóna seriálu by sa mohla dostať na televízne obrazovky koncom roka, presný dátum však zatiaľ nie je známy.


Seriál Sherlock, ktorého tvorcami sú Steven Moffat a Mark Gatiss, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala televízia BBC po dvoch rokoch čakania v januári 2014, tento rok v januári sa na obrazovky dostal špeciál s podnázvom The Abominable Bride.

 

Nakrúcanie dlho spomaľovala predovšetkým pracovná zaneprázdnenosť oboch predstaviteľov hlavných úloh, Benedicta Cumberbatcha (Holmes) a Martina Freemana (Watson). Seriál predvlani získal sedem cien Primetime Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež pre Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu.


Toby Jones začal svoju hereckú kariéru v roku 1992 účinkovaním vo filme Orlando, ktorý vznikol na motívy rovnomenného románu Virginie Woolfovej. Okrem toho sa predstavil vo filmoch Bedári (1998), Hotel Splendid (2000), Harry Potter a Tajomná komnata (2002), Hľadanie Krajiny - Nekrajiny (2004), Farebný závoj (2006), Duel Frost/Nixon (2008), Harry Potter a Dary smrti - 1. (2010), Captain America: Prvý Avenger (2011), Jeden musí z kola von (2011), Hry o život (2012), Hry o život: Skúška ohňom (2013) a Hry o život: Drozdajka 2 (2015) alebo Captain America: Zimný vojak (2014). Zahral si tiež v seriáloch ako napríklad Doctor Who (2005), Agent Carter (2015-2016) či Wayward Pines (2015).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies