To naozaj? V Poľsku musia mladomanželia zdaňovať svadobné dary, inak môžu prísť o 75 percent z nich!

NETKY.SK • 20 November 2018, 13:09 • 2 min
To naozaj? V Poľsku musia mladomanželia zdaňovať svadobné dary, inak môžu prísť o 75 percent z nich!

Poliaci začali uplatňovať bizarný zákon. Mladé rodiny teda rozhodne nepotešil.

slovakia

left justify in out

Vstup do manželstva je pre každého človeka výnimočným dňom. Mnohí si preto prajú, aby bol naozaj dokonalý a do jeho realizácie investujú nemalé peniaze. Ako to však zvykne byť, istá časť z nich sa im vráti v podobe svadobných darov, ktoré od rodiny a hostí dostanú. Čo by ste však povedali na to, keby sa štát rozhodol regulovať aj túto oblasť?

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Áno, v Poľsku je to realita. Od roku 1983 tu platí zákon, ktorý mladomanželom nariaďoval zdaniť finančný obnos získaný po svadbe v podobe finančných darov. Už na prvý pohľad je však evidentné, že niečo také bolo mimoriadne náročné kontrolovať, a tak sa tomuto nariadeniu veľká váha nepripisovala. Teraz je ale všetko inak.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Poľskí novomanželia by teda mali úradom uviesť presnú sumu finančných darov, ktoré dostali a následne z nej zaplatiť daň. Pokiaľ tak neurobia, môžu zaplatiť pokutu vo výške až 75 percent jej celkovej hodnoty. Dokonca je presne definovaná maximálna výška svadobných darov, ktoré môžu manželia obdržať. Od rodinných príslušníkov môžu dostať maximálne 2400 eur, od známych je to 1225.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona