To dievča volajú ďalší Einstein: V 14 rokoch preletela jazero Michigan v lietadle, ktoré sama postavila. Čo robí teraz?

NETKY.SK • 28 August 2017, 20:21 • 2 min
To dievča volajú ďalší Einstein: V 14 rokoch preletela jazero Michigan v lietadle, ktoré sama postavila. Čo robí teraz?

CAMBRIDGE - Sabrina Gonzalez Pasterski je mladá géniuska a prirovnávajú ju k Einsteinovi. Jej fanúšikom je aj slávny fyzik Stephen Hawking, ktorý ju dokonca citoval v jednom svojom článku.

slovakia

left justify in out

Keď mala Sabrina len 14 rokov, navrhla a postavila vlastné jednomotorové lietadlo, s ktorým preletela jazero Michigan. V tej deň sa stala najmladšou osobou na svete, ktorá sa previezla vo vlastnom lietadle.

 

Po tomto očarujúcom výkone sa o ňu začali byť špičkové univerzity. Vyštudovala Technologický inštitút v Massachusetts, Akadémiu matematiky a vedy v Illinois a  teraz sa zapísala ako doktorandka na Harvarde.

 

To musia byť pyšní rodičia. Prekvapí vás, že Sabrina nemá smartphone ani účet na sociálnych sieťach. Možno práve vďaka tomu má čas venovať sa inteligentným činnostiam.

 

Sabrina nemá v pláne stavať ďalšie lietadlá, očarovala jej fyzika a výskum čiernej diery. Chce zistiť ako gravitácia ovplyvňuje priestor a čas, či pochopiť vzťah medzi gravitáciou a kvantovou fyzikou.

 

Prácu jej už ponúkol napríklad Jeff Bezos, generálny riaditeľ Amazonu či spoločnosť vyvíjajúca letecké a kozmické stroje. V súčasnosti má toto šikovné dievčatko len 23 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies