Tlmočník pre nepočujúcich na rozlúčke s Mandelom: Mal som halucinácie

NETKY.SK • 12 December 2013, 09:29 • 2 min
Tlmočník pre nepočujúcich na rozlúčke s Mandelom: Mal som halucinácie

JOHANNESBURG - Muž, ktorý pobúril nepočujúcich po celom svete tým, že počas utorňajšej smútočnej rozlúčky s bývalým juhoafrickým prezidentom Nelsonom Mandelom namiesto tlmočenia do znakovej reči gestikuloval nezmysly, povedal juhoafrickým novinám, že mal v tom čase halucinácie a počul v hlave hlasy.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný Thamsanqa Jantjie denníku The Star povedal, že je kvalifikovaný tlmočník do znakovej reči a pracuje pre tlmočnícku spoločnosť, ktorá mu za utorkovú akciu zaplatila 85 dolárov. Rozhlasovej stanici Radio 702 sa dnes zveril, že sa lieči na schizofréniu a keď bol na pódiu vedľa rečníkov, dostal záchvat.

Jantjie sa nevyjadril k obvineniam odborníkov na znakovú reč, že počas smútočnej rozlúčky s Mandelom, na ktorej sa zúčastnili desiatky svetových predstaviteľov a televízie ju vysielali do celého sveta,  gestikuloval rukami sériu bezobsažných signálov.

"Pokúšal som sa kontrolovať sa a neukázať svetu, čo sa deje. Veľmi to ľutujem - jednoducho som sa ocitol v takej situácii," citovali ho podľa agentúry AP noviny The Star.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona