Tlkanec vo Varšave do finále, Tankó s bronzom

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 11:15 • 2 min
Tlkanec vo Varšave do finále, Tankó s bronzom

VARŠAVA - Výprava slovenskej reprezentácie sa z tohtotýždňového medzinárodného turnaja mužov v boxe Memoriál Feliksa Stamma vo Varšave, kde štartuje 77 pästiarov z 23 krajín, vráti domov s dvoma medailovými umiestneniami.

slovakia

left justify in out

Pod vedením trénerov Tibora Hlavačku a jeho syna Pavla Hlavačku postúpil do finále Erik Tlkanec a o bronzovú priečku sa postaral Viliam Tankó. Informuje o tom Slovenská boxerská federácia (SBF) na svojom facebooku.

 

Tlkanec v kategórii do 91 kg najskôr zdolal v poľskej metropole Luciana Kühneho z Nemecka presvedčivo 5:0 na body a v piatkovom semifinále ho nezastavil ani osemnásobný majster Škótska a strieborný z MS juniorov Scott Anthony Forrest, nad ktorým vyhral rovnako 5:0 na body. Vo finále čaká na člena klubu 1. Bratislavská boxerňa výborný Holanďan Roy Korving, ktorý vo štvrťfinále zdolal ďalšieho slovenského reprezentanta Mária Mackaniča z ŠKP Bratislava hladko 5:0 na body a v boji o finále uspel aj proti francúzskemu účastníkovi olympijských hier Paulovi Ombovi Biongolovi.

Člen Národného športového centra a KO Box Club Galanta Tankó si vo štvrťfinále do 56 kg poradil so Škótom Jackom Turnerom tesne 3:2 na body, ale v semifinále podľahol Adasatovi Rodríguezovi z Francúzska 0:5 na body. Stále iba 21-ročný Tankó po marcovom treťom mieste na majstrovstvách Európy do 22 rokov v rumunskom meste Braila dosiahol bronzovú priečku aj na tradične kvalitne obsadenom turnaji vo Varšave. Na Memoriáli Feliksa Stamma, ktorý je zaradený do kalendára turnajov Medzinárodnej amatérskej boxerskej asociácie (AIBA), sa predstavili dovedna štyria Slováci. Rovnako ako spomenutý Mário Mackanič sa nedostal do medailových bojov ani Ján Džanaj, nad sily pästiara BC Dubnica bol vo štvrťfinále v kategórii do 81 kg favorizovaný Bek Nurmagambetov z Kazachstanu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies