Tlkanec v profesionálnom ringu proti Chorvátovi Čaličovi

NETKY.SK • 21 September 2015, 14:07 • 2 min
Tlkanec v profesionálnom ringu proti Chorvátovi Čaličovi

BRATISLAVA - Erik Tlkanec je prvým slovenským boxerom, ktorý sa predstaví v profesionálnom dueli v rámci novovzniknutej profi súťaže APB (AIBA Pro Boxing).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný člen klubu 1. Bratislavská boxerňa nastúpi v utorok 22. septembra v nemeckom Hamburgu proti chorvátskemu pästiarovi Markovi Čaličovi. Pôjde o predzápas pred dvoma "titulovými" súbojmi APB.


"Veľmi sa na to teším. Bol to môj sen nastúpiť na takýto duel. Bude to pre mňa veľká česť, dám do toho všetko," uviedol pre server Šport.sk Erik Tlkanec, ktorý pred týždňom triumfoval v kategórii do 91 kg na tradičnom medzinárodnom podujatí v Česku - Veľkej cene Ústí nad Labem.


Účastník svetových i európskych šampionátov a mnohonásobný majster Slovenska sa predstaví v novozaloženej súťaži Medzinárodnou boxerskou asociáciou (AIBA), ktorá je synonymom pre amatérsky či olympijský box. "Táto organizácia si utvorila vlastnú odnož profesionálneho boxu ABP, aby ich pästiari neprechádzali pod profesionálne organizácie, akými sú napríklad WBC, resp. WBO," uvádza web Šport.sk.


"Erik podpísal jednozápasový kontrakt, ktorý mu naďalej umožňuje štartovať vo všetkých súťažiach AOB," informuje oficiálna internetová stránka Slovenskej boxerskej federácie (SBF).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies