Tlkanec v Debrecíne do finále, Tankó bronzový

NETKY.SK • 8 Február 2014, 07:40 • 2 min
Tlkanec v Debrecíne do finále, Tankó bronzový

DEBRECÍN - Slovenský reprezentant v boxe Erik Tlkanec si vybojoval postup do finále na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji "Bocskai Cup" v maďarskom Debrecíne (5. - 8. 2.), na ktorom je prítomných 116 pästiarov z 20 krajín sveta. Viliam Tankó zostal v piatok pred bránami rozhodujúceho duelu o prvenstvo a obsadil konečnú 3. priečku.

slovakia

left justify in out

Pre zostávajúce duo nominovaných borcov SR Michala Zátorského a Matúša Strniska bolo konečnou stanicou štvrťfinále. Informuje o tom internetová stránka www.skboxing.sk.
Tlkanec v kategórii do 91 kg uspel v osmičke najlepších vo štvrtok proti Szabolcsovi Deélovi z Maďarska (2:1 na body) a v piatkovom semifinále si poradil aj s Chorvátom Josipom Filipim technickým k.o. v 3. kole. "Skúsenejší Chorvát mal počas prvých dvoch kôl navrch, ale v závere 2. kola zostal po presnom údere Erika otrasený, hoci ho rozhodca ešte nerátal. Tlkanec v poslednom kole dokonale využil svoju najsilnejšiu zbraň a tvrdým zadným úderom poslal Filipiho do počítania. Bolo jasné, že chorvátsky pästiar je veľmi otrasený. Aktivitu Erika už nedokázal ustáť a po ďalších dvoch rátaniach ringový rozhodca ukončil zápas. V sobotňajšom finále čaká na Erika Talian Fabio Turchi," uviedol na webe www.skboxing.sk tréner slovenskej mužskej reprezentácie Pavol Hlavačka. 

Tankó v kategórii do 52 kg po štvrťfinálovom víťazstve nad Rumunom Florinom Bujorom (2:1) podľahol v boji o účasť vo finále favorizovanému Talianovi Fabriziovi Manuelovi Cappaiovi 0:3 na body. "Vilo s účastníkom OH 2012 v Londýne odboxoval viac ako vyrovnaný zápas. O výsledku duelu zrejme rozhodlo zbytočné verejné napomínanie nášho boxera v 2. kole, ktoré bolo zo strany ringového arbitra veľmi necitlivé a prísne. Napriek prehre zanechal Tankó v tomto súboji veľmi dobrý dojem a ukázal perspektívu do budúcnosti," doplnil hodnotenie kouč P. Hlavačka. 

Medzinárodný turnaj mužov v boxe "Bocskai Cup" - Debrecín (Maď.) - piatkové výsledky Slovákov: 

Semifinále: 
kategória do 52 kg: Viliam Tankó (SR) - Fabrizio Manuel Cappai (Tal.) 0:3 na body 
do 91 kg: Erik Tlkanec (SR) - Josip Filipi (Chor.) - Tlkanec vyhral technickým k.o. v 3. kole 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies