Tlaková níž priniesla Švajčiarsku víchricu, sneženie i dážď

NETKY.SK • 22 Október 2014, 13:46 • 2 min
Tlaková níž priniesla Švajčiarsku víchricu, sneženie i dážď

BERN - Nárazy vetra s rýchlosťou do 185 kilometrov za hodinu, sneženie aj v nadmorskej výške pod 1000 metrov a búrkové lejaky priniesla v noci nadnes do Švajčiarska tlaková níž, ktorá je pozostatkom hurikánu Gonzalo.

slovakia

left justify in out

Na diaľnici v nemecky hovoriacom regióne Zürcher Oberland prišlo k niekoľkým nehodám podmieneným počasím. Na niekoľkých regionálnych tratiach bola prerušená železničná doprava. Na mnohých miestach vietor vyvrátil stromy a poškodil strechy. Zranenia osôb zatiaľ neboli hlásené.
     

Podľa portálu MeteoNews snežilo v noci na severe Švajčiarska i v nadmorskej výške pod 1000 metrov: mokré vločky sa objavili aj vo výške okolo 600 metrov. V horách by malo do štvrtka napadnúť 40-70 centimetrov čerstvého snehu. Koncom týždňa však dosiahnu teploty opäť jesenné hodnoty.
     

V kantóne Uri sneženie prekvapilo mnohých vodičov, ktorí na cesty vyrazili s letnými pneumatikami a svojimi vozidlami zablokovali vozovky. V Uri a susedných kantónoch uzatvorili kvôli snehu všetky horské priechody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies