Tlak ilegálnych migrantov na maďarské hranice povolil

NETKY.SK • 17 Január 2017, 10:49 • 2 min
Tlak ilegálnych migrantov na maďarské hranice povolil

BUDAPEŠŤ - Tlak ilegálnych migrantov na ukrajinsko-maďarský a rumunsko-maďarský úsek štátnej hranice je minimálny, preto tam nie sú potrebné žiadne mimoriadne opatrenia, povedal dnes v maďarskom verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió poradca premiéra pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

Na týchto hraničných úsekoch je podľa jeho slov počet narušiteľov hraníc malý, väčšinu z nich maďarskí policajti zadržia. "Spolupráca s rumunskými a ukrajinskými partnerskými organizáciami je veľmi dobrá. Ilegálnych migrantov, ktorých zadržíme na našom území, prevezmú späť," dodal Bakondi.

 

Podotkol, že do Srbska priebežne prichádzajú ilegálni migranti najmä smerom z Bulharska, avšak aj cez Čiernu Horu, Albánsko a Kosovo. "V Srbsku čaká vyše 7200 migrantov na to, aby pokračovali v ceste do Nemecka a Švédska," informoval poradca.

 

Srbsko-maďarský úsek hraníc, kde stojí od jesene 2015 pohraničný plot v dĺžke 175 kilometrov, stráži už vyše 10.000 príslušníkov polície a armády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona