Tlačivá na daň z príjmov už sú na portáli finančnej správy

NETKY.SK • 10 Január 2014, 18:09 • 2 min
Tlačivá na daň z príjmov už sú na portáli finančnej správy

BRATISLAVA - Nové tlačivá daňových priznaní na daň z príjmov sú už k dispozícii na portáli finančnej správy. Formuláre sú však k dispozícii len na stiahnutie a následné vytlačenie.

slovakia

left justify in out

"Odporúčame preto daňovým subjektom použiť ich len v nevyhnutných prípadoch. Tlačivá treba totiž po vytlačení ručne vyplniť a práve pri tomto postupe robia daňové subjekty najviac chýb, prevažne matematického charakteru," informuje finančná správa. Nesprávne vypočítaná daňová povinnosť pre daňové subjekty znamená povinnosť podať opravné daňové priznanie. V prípade, že tak podnikateľ neurobí, vystavuje sa riziku sankcie.

Koncom januára budú nové tlačivá zapracované aj v osobnej internetovej zóne každého podnikateľa, ktorý sa zaregistruje na elektronickú komunikáciu. "V tomto prípade budú do tlačiva zapracované všetky matematické aj logické kontroly, ktoré za podnikateľa vykoná systém automaticky pri vypĺňaní daňového priznania. Následne po vyplnení ho môže podnikateľ jednoducho elektronicky poslať na finančnú správu. Potvrdenie o prijatí daňového priznania dostane do svojej schránky," uvádza sa v tlačovej správe finančnej správy.

Oneskorenie tlačív odôvodňuje finančná správa ich neskorým schválením v Národnej rade SR. Finančná správa každoročne potrebuje na zapracovanie legislatívnych zmien v tlačivách daňových priznaní približne tri mesiace. Tento rok boli posledné zmeny schválené začiatkom decembra 2013. "Aj preto nie je možné, aby boli tlačivá k dispozícii ihneď v prvých dňoch nového roka. Finančná správa však robí všetko preto, aby boli daňové priznania k dispozícii čo najskôr, a skrátime lehotu potrebnú na zapracovanie zmien z 3 mesiacov na zhruba 6 týždňov," píše finančná správa.

Daňové priznanie na daň z príjmov za minulý rok je potrebné podať a daň zaplatiť do 31. marca 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies