Tlačenica v náboženskom stredisku si vyžiadala približne 30 obetí

NETKY.SK • 3 November 2013, 14:12 • 2 min
Tlačenica v náboženskom stredisku si vyžiadala približne 30 obetí

KAPSKÉ MESTO - Incident sa odohral v ranných hodinách po skončení celonočných modlitieb, ktoré sa konajú raz za mesiac v meste Ukeh ležiacom v nigérijskom štáte Anambra.

slovakia

left justify in out

Približne 30 katolíckych veriacich zahynulo v sobotu pri tlačenici v náboženskom stredisku na juhu Nigérie. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vydanie denníka Nigeria Tribune.

Incident sa odohral v ranných hodinách po skončení celonočných modlitieb, ktoré sa konajú raz za mesiac v meste Ukeh ležiacom v nigérijskom štáte Anambra. Podľa miestnych úradov sa na podujatí, ktoré navštevujú stovky ľudí, zranilo vyše 200 osôb.

"Bol som tam so svojou manželkou. Keď sa modlitby okolo 5.30 h skončili, vstali sme a chceli vyjsť z modlitebných priestorov. Pri východe sa však tlačilo obrovské množstvo ľudí snažiacich sa dostať von, pričom sa podkýnali a padali na seba," uviedol svedok.

Úrady už vo veci začali vyšetrovanie, ktorého zámerom je zistiť príčinu panickej hromadnej reakcie zúčastnených, uviedol pre novinárov guvernér štátu Peter Obi. Podľa denníka nemocnice potvrdili smrť 28 ľudí, pričom tri osoby zostávajú stále nezvestné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies