Tlačenica počas púte do Mekky si vyžiadala najmenej 1621 obetí

NETKY.SK • 14 Október 2015, 16:50 • 2 min
Tlačenica počas púte do Mekky si vyžiadala najmenej 1621 obetí

DUBAJ - Minimálne 1621 ľudí zahynulo v tlačenici, ku ktorej došlo koncom septembra počas púte neďaleko saudskoarabskej Mekky. Vyplýva to z najnovších výpočtov tlačovej agentúry AP.

slovakia

left justify in out

AP vo svojej bilancii vychádza z údajov poskytnutých úradmi a štátnymi médiami 19 z celkového počtu 180 štátov, ktorých občania sa zúčastnili na päťdňovej púti hadždž.

 

Bilancia zverejnená agentúrou AP je viac ako dvojnásobná v porovnaní s oficiálnymi údajmi o počte obetí, ktorú zverejnili saudskoarabské úrady. Tie tvrdia, že v tlačenici v saudskoarabskom meste Miná prišlo 24. septembra o život 769 ľudí a 934 utrpelo zranenia.

 

Saudská Arábia naposledy aktualizovala svoju bilanciu obetí 26. septembra, pričom zdôrazňuje, že vyšetrovanie tragédie stále pokračuje.

Ak sa údaje AP potvrdia, tohtoročná púť v počte obetí prekoná aj púť v Mekke z roku 1990, keď v tlačenici zahynulo 1426 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies