TL: Zvolenčania vykorčuľovali na ľad s 32 hráčmi, nechýbal Puliš

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 07:44 • 2 min
TL: Zvolenčania vykorčuľovali na ľad s 32 hráčmi, nechýbal Puliš

ZVOLEN – Hokejisti Zvolena začali v utorok večer prípravu na ľade na novú sezónu v Tipsport Lige 2016/2017. Tréner Josef Turek s asistentom Andrejom Podkonickým privítali na úvodnom zraze dovedna 32 hráčov, viacerí z nich sú pod Pustým hradom na skúške.

slovakia

left justify in out

Z kádra odišli dvaja kľúčoví útočníci Kamil Brabenec a Jan Semorád (obaja Nové Zámky). Naopak, do Zvolena putujú obrancovia Denis Rehák z Trenčína a Tomáš Valenta z Olomouca. V útočnej formácii sa objavili Lauris Bajaruns z Banskej Bystrice a viacerí hokejisti z Ruska a Česka sú na skúške. Do prípravy zapojili tréneri i domácich mládežníckych odchovancov. Nateraz trénuje s mužstvom i vlaňajší najlepší strelec Zvolena Radovan Puliš.

 

"Kostra mužstva zostala pohromade, takže s odchodmi hráčov akými boli Brabenec, Semorád či Škvaridlo by sme sa mali vyrovnať. Navyše prišli k nám skúsení hokejisti, napríklad Denis Rehák, ktorý hral vo Vítkoviciach dvakrát finále. Zachovali sme kompletný tretí útok Klhůfek, Mráz, Jurík. Sú tam ďalšie varianty, podpísali sme Petra Zuzina - majstra republiky, získali Bajarunsa, ktorý hral vlani finále s Banskou Bystricou a v nedeľu k nám príde David Hruška zo Slavie Praha. Sú tu aj mladí hráči, napríklad bratia Ondrisovci z Trenčína, či náš odchovanec Jakubík, ktorý bol najproduktívnejší juniorský hráč vlani na Slovensku. Niekedy musí nastať aj obmena kádra, takže uvidíme ako to bude šliapať v príprave a podľa toho sa rozhodneme kto zostane a kto odíde z hráčov na skúške, respektíve z našich odchovancov," uviedol na utorňajšom úvodnom zraze tréner Zvolena Josef Turek.

 

Na ľad vykorčuľoval aj najlepší zvolenský kanonier vlaňajšej sezóny, druhý v tabuľke strelcov Tipsport ligy Radovan Puliš. Či však zostane pri mužstve je otázne. "Zatiaľ som bez zmluvy, avšak dohodol som sa klubom a trénerom, že budem vo Zvolene trénovať. Momentálne sa rieši moje prípadné nové angažmán v Európe, respektíve aj v Amerike. Do dvoch týždňov by som mal mať jasno. Ak sa však nedohodnem so žiadnym zahraničným klubom, podpíšem zmluvu so Zvolenom," ozrejmil svoju situáciu Puliš.

 

Zvolenčania sa budú v novej sezóne opierať o brankára Samuela Baroša, ktorý mal viacero ponúk, avšak napokon sa rozhodol zotrvať pod Pustým hradom a prijať rolu jednotky medzi žrďami. "Rozhodlo známe prostredie, ktoré som si obľúbil a rovnako tak aj to, že tu zostal tréner Turek a viacero nosných hráčov. Pre mňa by to tu mohlo byť jednoduchšie, samozrejme ak budem podávať naďalej kvalitné výkony, no mám tu už vybudovanú určitú pozíciu. Chcem sa zlepšiť a zaknihovať ešte jednu dobrú sezónu v tomto tíme, čo by ma potešilo," uviedol 22-ročný gólman, ktorý prišiel do Zvolena zo Slovana Bratislava.

 

Medzi opory v útoku "bryndziarov" by mal patriť i 34-ročný center Lukáš Jurík. Tri sezóny obliekal zvolenský dres s kapitánskym céčkom, vyskúšal si bieloruskú či českú ligu, ale aj medzinárodnú EBEL. Vlani odohral za materský HKM po príchode z pražskej Slavie iba 28 zápasov, v ktorých zaknihoval 26 bodov. "Teším sa na ľad, tak ako asi každý z hráčov, čo badám. Partia vyzerá výborne už od letnej prípravy na suchu, takže verím, že toto mužstvo má na vyššie priečky. Tréneri majú dva mesiace na to, aby našli správnu zostavu. Vedenie klubu si želá, aby sezóna trvala do polovice apríla budúceho roka, vynasnažíme sa to naplniť," prezradil L. Jurík.

 

Zvolenčania majú zatiaľ v pláne šesť prípravných zápasov. Prvý v Košiciach 9. augusta proti tamojším "oceliarom", potom ich čaká domáci turnaj Memoriál Pavla Zábojníka (18. – 20. 8), na ktorom si zmerajú sily s maďarským DVTK Miškolc, bieloruským Šachťarom Soligorsk a ukrajinským Donbassom Doneck. Odcestujú aj do Zlína, kde budú hrať s tamojším účastníkom najvyššej českej súťaže duel 25. augusta a prvého septembra ich čaká v Brumove-Bylinici zápas s Duklou Trenčín. Otázne je ešte prípadné siedme prípravné stretnutie v Brne s Kometou štvrtého septembra.

 

Súčasný káder Zvolena:

Brankári: Samuel Baroš, Igor Cibuľa, Roman Petrík, Adam Húska

Obrancovia: Denis Rehák, Michal Juraško, Tomáš Valenta, Janis Andersons, Renars Demiters, Miroslav Habšuda, Frederik Fekiač, Adrián Sloboda, Marek Hataš, Michal Ivan

na skúške: Fjodor Chrapak (Rusko), Lukáš Dubeň (Pov. Bystrica), Petr Řezáč (Senica)

Útočníci: Petr Obdržálek, Lukáš Jurík, Peter Zuzin, Pavel Klhufek, Bruno Mráz, Juraj Jurík, Lauris Bajaruns, Jakub Žilka, Martin Ďaloga, Jevgeni Misenev, Ivan Jakubík, Miloš Kelemen, Jakub Tatár, Patrik Marcinek, David Hruška (od 1. 8. 2016)

na skúške: Tomáš Ondris a Nino Ondris (obaja Trenčín), Dmitrij Abramov a Valerij Kňazev (obaja Rusko), Jan Křivohlávek (Česko)

 

Prípravné zápasy:

9.8. Košice – Zvolen, 18.8. Zvolen – DVTK Miškolc, 19.8. Zvolen – Šachťar Soligorsk, 20.8. Zvolen – Donbass Doneck, 25.8 Zlín – Zvolen, 1.9. Trenčín – Zvolen (v Brumove-Bylnici), 4.9. Kometa Brno – Zvolen (??? – v štádiu riešenia)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies