TL: Zvolen si poradil so Žilinou, Košice prehrali v Poprade

NETKY.SK • 26 Október 2015, 09:41 • 2 min
TL: Zvolen si poradil so Žilinou, Košice prehrali v Poprade

BRATISLAVA - Trenčania chceli odčiniť prehru z Banskej Bystrice, no nezačali vôbec dobre. Už v 3. min prvú šancu Macíka Chábera zlikvidoval, no následný pokus Mezeia od modrej čiary prešiel za jeho chrbát. Hostia z Nitry boli v úvodných minútach pánmi na ľade, čo dokumentovala aj príležitosť Königa. Trenčanom sa napriek tomu, že boli v úvodnej tretine horším tímom podarilo vyrovnať aj so šťastím. V 12. min sa puk odrazil od hrude Radka Dlouhého do siete – 1:1.

slovakia

left justify in out

Postupom času sa Dukla osmeľovala aj smerom dopredu. Pavlikovský uvoľnil Gašparoviča, ktorý strelou spomedzi kruhov preveril Valenta. V druhej tretine Dukla pridala na obrátkach a v polovici zápasu otočila skóre zápasu vo svoj prospech. Gašparovič si spracoval puk a jeho strela si našla priestor v postoji Valentu. O štyri minúty už bolo 3:1. Pavlikovský prudkou ranou zabezpečil Dukle dvojgólové vedenie. Následne sa corgoni snažili streliť kontaktný gól, no ten do druhej sirény neprišiel. 


V úvode poslednej tretiny sa Nitrania dostali na dostrel. Slovák ušiel obrane a z ľavého kruhu presne vystrelil k žŕdke – 3:2. Radosť hostí však netrvala dlho. Švecovo zakončenie Valent vyrazil iba pred Jakúbeka, ktorý Dukle prinavrátil dvojgólové vedenie. Hostia sa však nevzdávali a v priebehu 49. min vyrovnali. Najskôr prudkou strelou vymietol pravý horný roh Cháberovej brány Mezei a o chvíľku na to sa ku dorážke dostal Henrich Ručkay a bolo 4:4. Zápas napokon dospel do predĺženia. To rozhodnutie neprinieslo. V samostatných nájazdoch padol iba jeden gól, ktorý strelil v druhej sérii Macík. 


Dukla Trenčín - HK Nitra 4:5 pp a sn (1:1, 2:0, 1:3 - 0:0, 0:1)
Góly: 12. Dlouhý, 30. Gašparovič, 34. Pavlikovský, 43. Jakúbek - 3., 49. Mezei, 42. M. Slovák, 49. H. Ručkay, rozhodujúci nájazd Macík. Rozhodovali: Baluška, Jonák - Kacej, J. Tvrdoň, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1838 divákov

 

 

Povedali po zápase

Antoník Stavjaňa, tréner Nitry: "Dôležité bolo, že sme stiahli dvojgólové manko. V prvej časti sme mali niekoľko vyložených šancí, čo sme nevyužili. Dostali sme aj dosť smolné góly. Do zápasu sme poslali štyri formácie. Získali sme prevahu aj väčší kľud. Dva body z Trenčína pre nás majú cenu."

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Bod je pre nás málo. Po druhej tretine sme viedli o dva góly. Dostať gól vo vlastnej presilovke sa nemôže stávať. Musíme sa naučiť byť mentálne silnejší"
 

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 4:1

Stretnutie sa začalo v dobrom tempe. Domáci využili vďaka Andersonsovi hneď prvú presilovku. V 14. minúte prešiel Brabenec celým klziskom, obišiel žilinských obrancov a našiel Puliša, ktorý pohotovo poslal puk za chrbát Tomeka. V 19. minúte už bolo 3:0, keď Semorád zužitkoval Pulišovu prihrávku. Do druhej tretiny nastúpili hostia so striedajúcim brankárom Cibulom a toho prekonal v 26. minúte peknou strelou Žilka.

Po chybe domácej obrany znížil Rehák strelou medzi nohy brankára Baroša. V záverečnej tretine sa obaja brankári prekonávali. V 43. minúte mohol zvýšiť V. Fekiač, ale namiesto strely prihral puk súperovi. Vzápätí sa Bagin preštrikoval cez hosťujúcu obranu, ale bekhendom mieril mimo. V 53. minúte sa ocitol sám pred Cibulom Žilka, ale netrafil bránku. O dve minúty po žilinskom útoku zapol semafor Baroš.

 

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Góly: 7. Andersons (Jurík, Krejčí), 14. Puliš (Brabenec), 19. Semorád (Puliš, Brabenec), 26. Žilka (Kentoš, F. Fekiač) - 32. Rehák (Konečný). Rozhodovali: J. Konc - Frimmel, Kollár, vylúčení: 3:4 na 2 minúty, presilovky 2:0, oslabenia: 0:0, 1176 divákov

 

 

HKM Zvolen: Baroš - Pokovič. Juraško, Krejčí, Andersons, Bagin, Habšuda, F. Fekiač, Hataš - Semorád, Brabenec, Puliš - Obdržálek, Mráz, Jurík - Kihůfek, Klíma, Ďaloga - Kentoš, V. Fekiač, Žilka 


MsHK DOXXbet Žilina: Tomek (21. Cibula) - Grmna, Kurali, Makovský, Novotný, Bajaník, Brejčák, Ninik, Rogoň - Ri. Huna, Ró. Huna, Švec - Konečný, Valášek, Stupka - Drábek, Ježek, Drevenák - Lipovský, Rehák,
Povedali po zápase


Josef Turek, tréner HKM Zvolen: „Rozhodla prvá tretina, ktorú sme vyhrali 3:0. Narazili sme na silného súpera, ktorý hral agresívny hokej. Pozitívne bolo, že sme sa s tým dokázali vyrovnať a neoplácali sme. Veľmi dobre nás podržal Samuel Baroš. Chcel by som pochváliť celé mužstvo za tvrdú drinu a za veľmi dobrý výkon.“

Milan Jančuška, tréner MsHK Žilina: „Opäť sa ukázalo, aká je dôležitá koncovka a premieňanie šancí, pretože výsledok nezodpovedá priebehu hry. Zvolen perfektný v efektivite. Prvá tretina šesť striel – tri góly. My sme v druhej tretine mali naozaj veľa šancí a treba povedať, že v koncovke sa trápime. Nakoniec sa to ukázalo aj v dnešnom zápase, lebo z toľkých šancí nedať góly, tak to sa nedá vyhrať."
 

HK Poprad - HC Košice 2:1

V Poprade sa v divácky atraktívnom stretnutí hral od úvodu zaujímavý hokej. Košice hrali po Hvilovom faule presilovku a už v 6 min rozvlnil po načasovanej prihrávke Bartoša sieť Lapšanský a poslal oceliarov do vedenia - 0:1. Hostia mohli aj v ďalšom priebehu zvýšiť svoje vedenie, no Kostúr v domácej bráne bol pozorný.

Prostredná časť patrila domácim, ktorých bol doslova plný ľad. Vyrovnávajúci gól zaznamenal bombou od modrej Ťavoda a začínalo sa odznovu. "Kamzíci" mali aj ďalšie gólové príležitosti. Košický brankár Riečický sa vyznamenal pri pokusoch Bajarunsa, Paukoučeka, či Števuliaka. Hostia boli častejšie vylučovaní, no Poprad sa do vedenia dostať nedokázal. Naopak Kostúr čelil trestnému strieľaniu, ktoré však Jenčík nevyužil.

V tretej časti sa oba tímy snažili strhnúť vedenie na svoju stranu. Obrany boli pozorné, no nerozhodnú šachovú partiu naklonil v 47. min na domácu stranu exportnou trefou do vinkla Štrauch - 2:1. Poprad bol na koni a keďže domáci výborne bránili stredné pásmo, nedávali Košiciam veľa možností skórovať. Domáci vo vyrovnanom stretnutí napokon tesne zvíťazili.

 

HK Poprad - HC Košice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 22. Ťavoda, 47. Štrauch - 6. Lapšanský. Rozhodovali: Lokšík, Stano - Junek, Šefčík, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1880 divákov

 

Povedali po zápase
Juraj Halaj, asistent trénera Popradu: "Zápas spĺňal parametre play off. Prvú tretinu sme ťahali za kratší koniec, no dokázali sme vyrovnať. V závere to bolo kto z koho, vyhrali sme my. Hrali sme bez Skokana, čakáme na vyjadrenie Slovana, či s ním budeme môcť počítať."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Som presvedčený, že sme videli dobrý zápas plný nasadenia, bojovnosti, pohybu. Boli sme lepší vúvode, no dovolili sme súperovi vyrovnať hru. Potvrdilo sa, že kto v takomto zápase v tretej tretine inkasuje, prehrá."
 

MHC Martin - ŠHK 37 Piešťany 4:0

Martin 25. októbra (TASR) - Po úvodnom oťukávaní sa celá 1. tretina hrala pod taktovkou martinských hokejistov. Už vo 4. minúte sa ujali vedenia, keď pri hre 4:4 prvý raz trafil Tabaček strelou od modrej. Hostia si často pomáhali faulami, a tak domáci hrali štyri presilovky. Najmä v nich obliehali piešťanskú bránku a Rybár bol stále v ohni striel, kým Dzubina mal prácu len sporadicky. V 14. minúte pri vylúčení Brancisa sa presadil druhým gólom Rusina. Zaslúženým vyjadrením prevahy MHC bol tretí úspech v 20. minúte, keď strelu Tibora Vargu tečoval Surovka. Vylúčený bol vtedy Bellus, ktorý inkasoval v 18. minúte naraz tri dvojminútové tresty za krosček, napadnutie a držanie.

Aj 2. tretina mala rovnaký obraz. Martinnčania útočili, Piešťanci sa bránili. Na začiatku domáci nevyužili dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, keď bomba Tibora Vargu len opečiatkovala bránku hostí. V 32. minúte mieril Skladaný z nájazdu len nad. V rovnakej minúte sa vyznamenal aj Dzubina po teči Holoviča. Vzápätí Pokrivčákovu šancu vychytal Rybár, ktorý bol na mieste aj v 37. minúte pri pokuse Kokavca zblízka. V 3. tretine domáci predsa len ubrali z tempa, ale i naďalej kontrolovali hru a hostia sa v útoku nevedeli presadiť. Dlho sa hralo bez šancí a brankári boli takmer bez práce. V 56. minúte preda len pridal 4. gól Dírer a Martinčania si zaknihovali už ôsmy úspech na domácom ľade. Brankár Dzubina vychytal už štvrtú nulu v tejto sezóne. 


MHC Martin - ŠHK 37 Piešťany 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Góly: 4. Tabaček (Tibor Varga), 14. Rusina (Dlouhý, Dírer), 20. Surovka (Tibor Varga, Skladaný), 56. Dírer (Dvořák). Rozhodovali: Lauff, Müllner – Korba, Rovenský, vylúčení: 5:8, navyše Hrehorčák (Piešťany) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2500 divákov.

 

Povedali po zápase
Ivan Dornič, tréner Martina: "Vyšiel nám úvod. Využili sme chyby súpera, dostali sme sa do vedenia 3:0 a potom sme už ovládli hru. Niekedy to chlapci s kombináciami preháňali na úkor efektivity. Mužstvo musím pochváliť, súpera sme k ničomu nepustili. Bol to asi náš najlepší výkon."

Leo Gudas, tréner Piešťan: "K tomu stretnutiu nemám čo povedať. Naša slabá prvá tretina dala ráz celému stretnutiu. Urobili sme množstvo chýb a faulov. Súperovi sme dovolili toľko šancí, že ten po troch góloch mohol kľudne kontrolovať zápas až do konca." 
 

HK 36 Skalica - HC'05 iClinic Banská Bystrica 4:2

Skalica 25. októbra (TASR) - Úvod zápasu patril zohranejším hosťom, ktorí plynulejšie zvládali prechod do útočnej fázy. Do prvej vážnej šance sa však dostal po chybe domácej obrany až v 6. minúte Handzuš, ale Romančíka z dorážky neprekonal. V 7. minúte bol vylúčený domáci Zukal a hostia výhodu využili. Od modrej vypálil Rosandič a strelcom gólu po teči bol Loskot. V 9. minúte bol vylúčený hosťujúci Lamper, domáci však túto výhodu nevyužili. V 12. minúte domáci dovolili Handzušovi prihrať spoza brány Lunterovi, ktorý si pekne nakorčuľoval a nekompromisne vsietil na 0:2. Banskobystričania mali zjavnú prevahu, väčšinu prvej časti odohrali v obrannej tretine domácich, ktorí si nevedeli poradiť s jej dobre organizovanou hrou najmä v strednom pásme a svojej obrannej tretine. V 22. minúte sa podarilo krásnou strelou z uhla znížiť Brendlovi na 1:2. V rovnakej minúte bol vylúčený Lunter, ale domáci napriek veľkej snahe presilovku nevyužili. Ďalšiu veľkú príležitosť mal opäť Brendl, keď v 27. minúte spomedzi kruhov tesne prestrelil bránku hostí.

Domáci zvýšili pohyb, pridali na bojovnosti a hostia už toľko nedominovali ako v 1. tretine, hoci stále využívali väčší dôraz v osobných súbojoch. Domáci sa ubránili pri vylúčení Duráka a vyrovnania sa dočkali v 37. minúte, keď bol vylúčený Sundgren. Po Brendlovej tvrdej strele od modrej tečoval Komínek na 2:2. Hral sa veľmi dobrý hokej už zásluhou oboch mužstiev. V 44. minúte bol vylúčený Mikula. Domáci boli opäť úspešní, Novák od modrej trafil presne na 3:2. Romančík potom zlikvidoval Handzušovu dorážku, keď bystrický center obišiel jeho bránku. Skalický brankár tiež zmaril šancu spomedzi kruhov strieľajúcemu Majdanovi. Hostia pritvrdili v osobných súbojoch, domácim sa darilo tomuto spôsobu hry hostí odolávať zvýšenou bojovnosťou. V tejto časti hry sa hral najlepší hokej celého zápasu. V 50. minúte sa strhla pred Romančíkovou bránkou šarvátka, boli vylúčení Durák a Majdan, hralo sa 4:4. V 53. minúte hostia nevyužili hrubku Klímu pred Romančíkom. Banskobystričania sa snažili o vyrovnanie, veľkou prekážkou sa im však stal dobre chytajúci domáci brankár. V hektickom závere sa hostia odhodlali pre power-play a Brodekovi sa podarilo do prázdnej bránky poistiť nečakané víťazstvo domácich v zápase veľmi dobrej úrovne.


HK 36 Skalica - HC'05 iClinic Banská Bystrica 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)
Góly: 22. Brendl (Novák), 37. Komínek (Školiak, Brendl), 45. Novák (Klíma, Jass), 60. Brodek - 7. Loskot (Rosandič, Šmach), 12. Lunter (Handzuš, Hudec). Rozhodovali: Konc – Stanzel, Synek, vylúčení: 3:5, navyše Ďurák (Skalica) 10 min za napadnutie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, striedanie: od 21. Jass namiesto zraneného Pašek (Skalica), 841 divákov.


Povedali po zápase
Roman Šimíček, tréner Skalice: "V prvej tretine sme nezačali dobre, tá sa nám nevydarila. Mali sme starosti aj so zranenými hráčmi, Jass naskočil po vyšetrení až v druhej tretine. Po začiatku tejto časti hry bola u nás väčšia vôľa po víťazstve, chceli sme vyhrať viac ako Banská Bystrica. A to srdiečko, bojovnosť a to, čo sa snažíme mužstvu vštepovať, aby tam nechali všetko na ľade, to sa nám dnes vyplatilo. Dodržali sme potom taktiku zavretím stredného pásma a dnes nam výborne zachytal aj brankár. V tretej tretine sme mali viac športového šťastia a body zostali zaslúžene doma."

Vladimir Ország, tréner Banskej Bystrice: "My sme mali dobrý vstup do zápasu, viedli sme 2:0. V druhej tretine sme prestali hrať svoju hru, hráči si začali zľahčovať veci, domáci vyrovnali na 2:2. Nehrali sme dobre oslabenia, dostali sme dva góly. V tretej tretine sme sa tlačili do brány, vypracovali sme si dve-tri tutovky, ale v koncovke sme zlyhali. Druhú tretinu sme nezvládli ako už niekoľkokrát predtým a to nás stálo body, ktoré sme tu mali získať." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies