TL: Žilina zvládla domácu premiéru, zdolala dvadsiatku 2:0

NETKY.SK • 25 September 2015, 07:26 • 2 min
TL: Žilina zvládla domácu premiéru, zdolala dvadsiatku 2:0

ŽILINA - Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina zvládli domácu premiéru v prebiehajúcom ročníku Tipsport Ligy. Vo štvrtkovom vloženom zápase zdolali HK Orange 20 2:0, keď sa o oba presné zásahy postaral Róbert Huna.

slovakia

left justify in out

Žilinčania sa prvý raz v sezóne predstavili na domácom ľade a proti mladíkom zo slovenskej dvadsiatky chceli konečne bodovať naplno. Želaný scenár začali napĺňať hneď od úvodu, keď Róbert Huna dostal v polovici štvrtej minúty peknú prihrávku na modrú čiaru od Bulíka a po nájazde nedal šancu žilinskému odchovancovi Škorvánkovi.

 

Domáci potom nevyužili presilovku, no stále šliapali naplno a v 11. min. Róbert Huna ani na trikrát neprekonal Škorvánka. V 12. min. Bajaník podrazil pri samostatnom úniku Sádeckého, ale mladý útočník dvadsiatky trestné strieľanie nepremenil. "Vlci" sa tlačili stále do zakončenia, ale skóre navýšil až v 18. min. po identickej spolupráci opäť Róbert Huna.

V druhej tretine pokračovali domáci v aktívnej hre dopredu, ale Škorvánek držal mladých Slovákov nad vodou. Naopak v 29. min. mohla dvadsiatka znížiť, ale Matúš Sukeľ z medzikružia trafil iba pravú žrď Tomekovej brány. O tri minúty fauloval Hochel Klenka, ale Tomek si aj pri druhom trestnom strieľaní juniorov udržal čistý štít. Šancí potom na oboch stranách ubudlo, pretože hokej zbytočne trpel častými vylúčeniami oboch tímov.

Hneď v úvodnej minúte tretej časti naznačil Briestenský, že mladíci nechcú predať "vlkom" svoju kožu lacno, ale jeho strelu zastavil semafor Tomeka. V 45. min. mal vo vlastnom oslabení gólovú poistku na dosah Stupka, Škorvánek však svoje chybné vyhodenie puku napravil dobrým zákrokom pri Stupkovom nájazde. Gólman hostí si poradil aj s pokusom Konečného v presilovke v 54. min. Záverečné minúty zápasu už žilinskí hráči kontrolovali hru a nepripustili žiadnu drámu a mohli tak oslavovať prvú výhru v sezóne.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Orange 20 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

 


Góly: 4. Róbert Huna (Bulík, Hochel), 18. Róbert Huna (Bulík, Grman). Rozhodovali: Goga – Holienka, Tvrdoň, vylúčení: 4:7 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 969 divákov.

Žilina: Tomek – Grman, Kurali, Makovský, Bajaník, Leško, D. Brejčák, Hochel, Krčula – Ri. Huna, Bulík, Ró. Huna – Stupka, Valášek, Konečný – Drevenák, Ježek, Drábek – Kubiš, D. Rehák, Schroner
Orange 20: Škorvánek – Koch, Ivanič, Sloboda, Jendroľ, Michalčin, Meliško, Moravčík, Košecký – Hrušík, Šiška, Briestenský – Holešinský, M. Sukeľ, Milý – Galis, Sadecký, J. Sukeľ – Tatár, Surový, Klenko

Povedali po zápase:
Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Po dvojmesačnej anabáze vonku, čo bolo pre hráčov náročné najmä po psychickej stránke, sme sa predstavili doma. Veľa bodov nám doteraz pretieklo pomedzi prsty, ale doma nám to vyšlo, hneď na prvý zápas. Tri body sú pre nás super, dúfam, že nás nakopnú a pomôžu nám herne a výsledkovo sa zlepšiť. Herne som spokojný iba s prvou tretinou, žiadalo sa využiť ešte nejaké šance. Vyzdvihol by som výkon brankára Tomeka, ktorý chytil viacero šancí a dve trestné strieľania a veľkou mierou sa pričinil o naše víťazstvo."

Ernest Bokroš, tréner dvadsiatky: "Napriek prehre sme odohrali veľmi dobré stretnutie. Až na prvú tretinu, kde sme boli málo agresívni a pohybliví, to bolo dobré. Mali sme dve trestné strieľania, asi päť čistých šancí, aj napriek juniorskému veku sme mali aspoň niektorú z nich premeniť. Musím však vyzdvihnúť výkony oboch brankárov. Pre nás to bola ďalšia dobrá previerka."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona