TL: Víťaz základnej časti v play off proti nováčikovi, bilancia hovorí jasnou rečou

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 14:21 • 2 min
TL: Víťaz základnej časti v play off proti nováčikovi, bilancia hovorí jasnou rečou

Bratislava - Víťazovi základnej časti HC ’05 iClinic Banská Bystrica skríži vo štvrťfinále play off cestu nováčik najvyššej slovenskej súťaže z Nových Zámkov, ktorý tak zároveň zažije svoje premiérové vystúpenie vo vyraďovačke. Skúsenejší "barani" vstúpia vo štvrtok do série play off Tipsport Ligy na domácom ľade ako jednoznační favoriti, čo dokumentuje aj vzájomná bilancia zo základnej časti prebiehajúcej sezóny či tímové štatistiky.

slovakia

left justify in out

Banská Bystrica ide do vyraďovacej časti premiérovo v histórii z prvej priečky tabuľky, keď si v základnej časti vytvorila sedembodový náskok pred druhou Nitrou, tretie Košice zaostali o 12 b. Nové Zámky si splnili sen o postupe v prvej sezóne v TL vďaka dobrému finišu, ktorý korunovali ziskom potrebného bodu v záverečnom 54. kole na ľade Trenčína. Prehra 1:2 po predĺžení znamenala, že v tabuľke o dva body predstihli práve svojho posledného súpera v dlhodovej časti.

Vzájomná bilancia zápasov z tejto sezóny hovorí pred štartom série jasne v prospech skúsenejšieho celku z Bystrice.

 

"Barani" sa stretli so Zámkami dokopy šesťkrát a v piatich prípadoch sa tešili z víťazstva, za kratší koniec ťahali len v 24. kole na ľade súpera, keď prehrali 2:3 pp. Najvyššiu výhru zaznamenali v úvodnom stretnutí, nováčika zdolali vysoko 9:2. V prospech úradujúceho vicemajstra tak hovorí aj skóre 22:11. Bystričania z posledných pätnástich duelov TL vyhrali až 13. Dvanásťzápasovú víťaznú sériu si pokazili v záverečných troch stretnutiach, keď prehrali s Trenčínom a po predĺžení aj v derby so Zvolenom, no v záverečnom 54. kole si napravili chuť výhrou 2:1 pp v Žiline. Zámky vyhrali z uplynulých desiatich zápasov šesť a vo ôsmich bodovali.

 

"Barani" ovládli aj tímové štatistiky ZČ, keď boli najlepší v presilovkách (22,11%), oslabeniach (87,11%), mali najmenej trestných minút (618) a inkasovali najmenej gólov (120). V počte strelených ich o päť presných zásahov zdolala len Nitra. Najproduktívnejší bol obranca Mathew Maione, ktorý nazbieral v 55 zápasoch 10 gólov a až 47 asistencií, čo bolo s prehľadom najviac zo všetkých hráčov v lige.

 

Za ním nasledoval 53-bodový Jordan Hickmott (s 23 gólmi najlepší strelec klubu). Kapitán Tomáš Surový nazbieral 45 bodov (21+24), ale keďže hosťoval v Slovane Bratislava, odohral len 44 duelov. O bod menej mal David Buc. Do obrany v závere ZČ pribudli od "belasých" Michal Sersen, Patrik Luža a Mislav Rosandič, obrovské skúsenosti majú Ivan Ďatelinka, Peter Mikuš, Vladimír Mihálik a vystužili ju aj viacerí legionári. Jednotkou v bránke by mal byť Jason Bacashihua, ktorý ovládlo štatistiky ZČ v percentuálnej úspešnosti (92,87%) i v priemere gólov na zápas (2,05).

 

Banská Bystrica - Nové Zámky v play off:

doteraz sa nikdy nestretli, keďže Nové Zámky sú nováčik TL

 

Vzájomná bilancia zápasov v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Banskej Bystrice: 9:2 (v), 2:0 (d), 2:3 pp (v), 2:1 (d), 3:2 (v), 4:3 (d)

 

Kompletný program štvrťfinálovej série, všetky o 18.00 h:

1. zápas, 16. marca: Banská Bystrica - Nové Zámky

2. zápas, 17. marca: Banská Bystrica - Nové Zámky

3. zápas, 20. marca: Nové Zámky - Banská Bystrica

4. zápas, 21. marca: Nové Zámky - Banská Bystrica

prípadne

5. zápas, 24. marca: Banská Bystrica - Nové Zámky

6. zápas, 26. marca: Nové Zámky - Banská Bystrica

7. zápas, 28. marca: Banská Bystrica - Nové Zámky

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona