TL: V Žiline išlo o zlyhanie niekoľkých jednotlivcov, nemalo by sa to opakovať

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 09:52 • 2 min
TL: V Žiline išlo o zlyhanie niekoľkých jednotlivcov, nemalo by sa to opakovať

NITRA - Po organizačnej stránke sa klub HK Nitra na nadchádzajúcu finálovú sériu play-off hokejovej Tipsport ligy proti Banskej Bystrici výnimočne nepripravuje. Nitra bude pripravená štandardne ako aj v predchádzajúcom priebehu súťaže. Pre fanúšikov nemajú prichystané nič špeciálne, žiadne výnimočné kroky sa nepodnikli ani z hľadiska bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

"Za posledných päť rokov sme nemali v Nitre problémy s dymovnicami či pyrotechnikou. Mrzí ma, že kvôli niekoľkým ,pirátom’sa teraz nitrianski fanúšikovia považujú za hulvátov. V Žiline išlo o zlyhanie piatich až desiatich jednotlivcov, ktorí na hokej v Nitre ani nechodia. Zabrániť tomu, aby sa na štadión nedostal človek s úmyslami hádzať na ľad dymovnice či delobuchy, je asi také reálne, ako zabrániť teroristickým útokom. Vždy sa môže nájsť niekto, kto chce urobiť zle," uviedol prezident klubu Miroslav Kováčik.

 

Zároveň verí, že situácia s hodením delobuchu a následným vyvedením fanúšikov Nitry zo štadióna, k akej došlo počas štvrtého zápasu semifinálovej série so Žilinou, sa už nebude opakovať.

 

"Ľudia sa tu z hokeja tešia. Za posledné tri roky sa aj kultúra prostredia v Nitre pozdvihla. Neboli sme riešení za prehrešky ohľadom hádzania predmetov na ľadovú plochu a podobne. Mrzí ma incident v Žiline, ale nemyslím si, že by sa to malo opakovať. Doma robíme štandardné prehliadky ako počas celej sezóny," pokračoval Kováčik.

Nitra by mala v sobotu v Banskej Bystrici nastúpiť v plnej sile, otázniky visia ešte nad jedným či dvoma hráčmi. Mená však predstavitelia klubu nechceli zverejňovať. "Nálada je v tíme taká, aká sa na finále patrí. Všetci sa na to tešíme, je to vyvrcholenie súťaže. Sme radi, že sme opäť medzi dvojicou najlepších klubov a verím, že titul obhájime," uzavrel Kováčik. 

Finálová séria najvyššej slovenskej hokejovej súťaže medzi HC ´05 Banská Bystrica a HK Nitra sa začne v sobotu 15. apríla o 18.00 h na štadióne pod Urpínom. Úvod boja o titul sa oproti predsezónnemu rozpisu posunie o dva dni. Meno nového majstra bude známe najskôr vo štvrtok 20. apríla, najneskôr v stredu 26. apríla. Všetky stretnutia sa začínajú o 18.00 h.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies