TL: V treťom finále rozhodovali až záverečné sekundy stretnutia

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 09:24 • 2 min
TL: V treťom finále rozhodovali až záverečné sekundy stretnutia

Nitra - Hokejisti HC'05 iClinic B. Bystrica zvíťazili v stredajšom treťom finále play off hokejovej Tipsport ligy na ľade HK Nitra 3:2 a v sérii vedú 2:1 na zápasy. Hrdinom duelu bol Brock Higgs, ktorý rozhodol 21 sekúnd pred koncom.

slovakia

left justify in out

Tipsport Liga - 3. finále:

HK Nitra - HC'05 iClinic B. Bystrica 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Góly: 15. Ručkay (Šille, Tvrdoň), 39. Ručkay (Rais, Krištof) - 11. Wishart (Higgs, Skalický), 55. Skalický, 60. Higgs (Ďatelinka, Bortňak). Rozhodovali: Babic, Kincses - Soós, Németh (všetci Maď.), vylúčení 3:5, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov (vypredané).

/stav série 1:2/

 

Zostavy

HK Nitra: Hartzell - Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím - Macík, Slovák, Blackwater - Ručkay, Krištof, Kutálek - Šiška, Šille, Tvrdoň - Štefanka, Paukovček, Bajtek

HC'05 iClinic B. Bystrica: Bacashihua - Wishart, Maione, Kubka, Sersen, Carlsson, Mihálik, Rosandič, Ďatelinka - Buc, Surový, Hickmott - Kafka, Zigo, Truchno - Handzuš, Higgs, Skalický - Lamper, Bortňák, Matoušek

 

Séria pokračuje vo štvrtok opäť v Nitre, štvrtý zápas je na programe o 18.00 h.

 

Marek Slovák, útočník Nitry: "Taký je hokej. Inkasovali sme 20 sekúnd do konca a už sa nám to nepodarilo vyrovnať, ale nič sa nedeje. Séria je stále otvorená, tak ako sme otočili zápas v Bystrici, tak to spravili teraz oni. Hrá sa parádny hokej a rozhodujú maličkosti. Dnes sa to len potvrdilo."

 

Vladimír Országh, tréner Bystrice: "Domáci i naši fanúšikovia vytvorili skvelú atmosféru. Hre dominovali osobné súboje, pozorné obrany, šance boli na jednej i na druhej strane. Pre nás zápas nešiel ideálne, hlavne v druhej tretine. Podržal nás výborný brankár. Zlomový moment bol za stavu 1:2, keď v našej presilovke nepremenili samostatný nájazd. My sme sa v tretej tretine výrazne zlepšili, tlačili sme sa viac do bránky. Možno takými šťastnými gólmi sme to zvrátili."

 

Michal Sersen, obranca Bystrice: "Je to o detailoch, ako to bolo vyrovnané u nás, tak je to vyrovnané tu. Dnes sme boli nakoniec šťastnejší my a som veľmi rád, že sme vyhrali. Urobili sme ďalší krok, ale ešte nie je koniec. Nitra mala v presilovkách šance, my sme ich dostali pod tlak v tretej tretine a vytvorili sme ši šance. Najprv sa Skalický natlačil spoza bránky, hodil to tam a bol z toho gól a potom Higgs nakoniec rozhodol tých 20 sekúnd pred koncom. Parádna výhra."

 

Pavol Skalický, útočník a strelec vyrovnávajúceho gólu Bystrice: "Bol to náročný zápas o jednom góle a dnes sme boli úspešnejší. Som rád, že mi to padlo, ale dôležité je víťazstvo. Sme radi, že sme to zvládli a že sme si zobrali späť požičané a zajtra sa pokúsime zobrať o čosi viac."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies