TL: V semifinále Košice proti B. Bystrice, Zvolen vyzve Nitru

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 08:33 • 2 min
TL: V semifinále Košice proti B. Bystrice, Zvolen vyzve Nitru

BRATISLAVA - Hokejisti HC Košice nastúpia v semifinále tipsportligovej Slovnaft play off v repríze vlaňajšieho boja o titul proti Banskej Bystrici, HKM Zvolen zasa vyzve druhý tím po základnej časti HK Nitra. Kvarteto najlepších skompletizovali nedeľňajšie piate štvrťfinálové duely.

slovakia

left justify in out

Banská Bystrica v ňom zdolala doma Duklu Trenčín 3:0 a sériu, ktorá mala byť vzhľadom na papierové predpoklady najvyrovnanejšia, vyhrala pomerne jasne 4:1. O semifinálovej účasti "baranov" rozhodli najmä náročné súboje na ľade Dukly, kde vyhrali najskôr 2:1 po nájazdoch a následne 1:0 po predĺžení. Rovnakým pomerom 4:1 ovládol štvrťfinálovú sériu aj Zvolen. V jeho prípade boli kľúčové úvodné domáce duely proti Popradu, v ktorých mohli siahnuť po víťazstvách aj "kamzíci". HKM však lepšie zvládlo obe predĺženia a triumfovalo 3:2, respektíve 1:0. Séria tretieho so šiestym priniesla mimoriadne zaujímavý tretí duel pod Tatrami, v ktorom nastalo niekoľko výsledkových obratov. Poprad viedol po prvej tretine 3:0, a hoci v druhej otočil Zvolen na 5:4 vo svojej prospech, neuspel. Domáci vyhrali záverečné dejstvo 2:0 a triumfom 6:5 si vybojovali jediný bod v celej sérii. V piatom zápase totiž HKM deklasovalo súpera 7:1.

 

Košice aj Nitra prešli štvrťfinálovými prekážkami v najkratšom možnom čase, a teda 4:0 na zápasy. Úradujúci šampión z východu vyradil ôsmy MHC Martin po výsledkoch 4:1 a 3:2 doma, vonku triumfoval 3:2 po predĺžení a 4:1. Nitra mala so Žilinou väčšie problémy len v úvodnom zápase pod Zoborom, ktorý napokon strhla na svoju stranu v nadstavenom čase a zvíťazila 4:3. V druhom potvrdila vedenie v sérii triumfom 2:0 a na ľade súpera skompletizovala postup po rezultátoch 3:5 a 2:3 po nájazdoch.

 

Semifinále odštartuje súbojmi Košíc proti Banskej Bystrici, ktoré sú v Steel aréne na programe 27. a 28. marca. Následne sa k slovu dostanú aj Nitrania, sériu so Zvolenom otvoria na domácom ľade 29. marca.

 

Slovnaft play off Tipsport ligy - semifinále:

program - termíny:

HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica (27.3., 28., 31., 1.4., 4.*, 6.*, 8.*)

HK Nitra - HKM Zvolen (29.3., 30., 2.4., 3., 5.*, 7.*, 9.*)

 

* - prípadné piate, šieste, resp. siedme zápasy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies