TL: V Poprade padlo až 11 gólov, v Trenčíne došlo k samostatným nájazdom

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 07:40 • 2 min
TL: V Poprade padlo až 11 gólov, v Trenčíne došlo k samostatným nájazdom

POPRAD - Hokejisti HK Poprad zvíťazili v treťom štvrťfinálovom súboji Slovnaft play off Tipsport Ligy nad HKM Zvolen 6:5 a znížili stav série na 1:2. Štvrtkový duel pod Tatrami mal turbulentný priebeh a vyše dvojtisícová divácka návšteva videla až jedenásť gólov.

slovakia

left justify in out

Domáci viedli po prvej tretine 3:0, lenže Zvolenčania v prostrednej časti reagovali málo vídaným päťgólovým uragánom. "Kamzíci" však dokázali nájsť na túto studenú sprchu odpoveď a tromi presnými zásahmi napokon strhli víťazstvo na svoju stranu.

Štvrtý duel je na programe v piatok o 17.00 h opäť v Poprade.

Hokejisti HC'05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili v treťom súboji štvrťfinále Slovnaft play off Tipsport Ligy nad domácou Duklou Trenčín 2:1 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil Roman Tománek a svoj tím poslal v sérii do vedenia 2:1 na zápasy. Štvrtý duel je na programe v piatok o 17.00 h opäť v Trenčíne.


Hostia boli v Poprade od úvodnej minúty pánmi na ľade. Domácich do ničoho nepúšťali, lepšie kombinovali a robili menej chýb. Góly ale strieľali iba Popradčania. Skóre zápasu otvoril po kikse zvolenskej obrany Lantoš. Ten istý hráč v 16. minúte zvýšil už na 2:0, keď sa najlepšie zorientoval v neprehľadnej situácii pred Barošom. Streleckú disponovanosť "kamzíkov" korunoval tesne pred odchodom do šatní zblízka Heizer a Poprad viedol 3:0.

Obraz hry sa ani po prvej prestávke nezmenil. Hostia boli lepším tímom a prevahu začali pretavovať aj do gólov, keď za štyri minúty dokázali vyrovnať na 3:3. Najprv udrel Juraj Jurík a po ňom nikým nekrytý najproduktívnejší hráč základnej časti Brabenec. Vyrovnať sa podarilo po krásnom sóle po celom obvode útočnej tretiny Obdržálekovi a domáca lavička si vzala oddychový čas. Spanilá jazda Zvolena ale pokračovala ďalej. Štvrtý gól hostí dosiahol Lukáš Jurík a studenú sprchu pre domácich dokončil v 31. minúte Juraj Jurík - 3:5. To sa už domáci brankár Kostúr porúčal z bránky a nahradil ho Svoboda. Poprad znížil na rozdiel gólu minútu pred druhým odchodom do šatní. Sporný zásah Koyša ešte musel potvrdiť videorozhodca.

Do tretieho dejstva vykorčuľoval úplne iný Poprad a gólové hody pokračovali. Po skončení trestu Lantoša v 41. minúte po peknej kombinácii "kamzíci" vyrovnali - dokonalým blafákom sa prezentoval nestarnúci Arne Kroták. Domácich gól povzbudil a začali Barošovi podkurovať. Ich snahu korunoval o dve minúty presnou strelou Števuliak, ktorý vrátil Popradu vedenie - 6:5. Hostia sa snažili s výsledkom ešte niečo urobiť, ale vyrovnať sa im ani napriek oddychovému času a hre brankára v samom závere stretnutia nepodarilo.

Slovnaft play off - 3. štvrťfinále: 

HK Poprad - HKM Zvolen 6:5 (3:0, 1:5, 2:0)

Góly: Góly: 13. Lantoš (Koyš), 16. Lantoš (Mikula, Jaborník), 19. Heizer (Kasík), 39. Koyš (Rapáč, Števuliak), 41. Kroták (Heizer), 43. Števuliak (Suchý) - 22. J. Jurík (Puliš, Ďaloga), 24. Brabenec (Puliš, Semorád), 25. Obdržálek (J. Jurík), 28. L. Jurík (Obdržálek, J. Jurík), 31. J. Jurík (L. Jurík, Habšuda). Rozhodovali: D. Konc, Lauff - Rovenský, Smrek, vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 2215 divákov.

/stav série 1:2/

 

 

zostavy:


Poprad: Kostúr (31. Svoboda) - Jaborník, Fabian, Suchý, Dinda, Malina, Kasík, D. Šterbák - Kroták, Heizer, Paločko - R. Rapáč, Paukovček, Koyš - Mikula, Lantoš, Štrauch - Achs, Toma, Števuliak - Rusnák

Zvolen: Baroš - Bagin, Juraško, D. Krejčí, Andersons, Demiters, Pokovič, Hataš, Habšuda - Semorád, Brabenec, Puliš - Obdržálek, L. Jurík, J. Jurík - Brendl, Mráz, Klhůfek - Ďaloga, V. Fekiač, Škvaridlo

Pavol Paukovček, tréner Popradu: "Napriek tomu, že Zvolen bol lepší, dali sme tri góly. Z minima sme vyťažili maximum. Druhú tretinu sme hrali vlažne, súper nás trestal. Ďakujem chlapcom, že po druhej tretine to nevzdali a začali bojovať. Pre nás trénerov to bolo na porazenie, zápas sa však divákom musel páčiť."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Videli sme veľmi dobrý hokej pre divákov, padlo veľa gólov. Dali sme päť gólov vonku a mali sme vyhrať. Vyšla nám druhá tretina. Faulami sme však vrátili Poprad do hry. Záver zápasu nám nevyšiel. Mali ste tesné vedenie udržať."

 

HK Dukla Trenčín - HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:2 pp a sn


Dukla prvý domáci štvrťfinálový zápas začala aktívnejšie. Už v 2. minúte hrali hostia v početnom oslabení pre príliš veľa hráčov na ľade. V presilovej hre bol Melichárek rýchlejší ako obranca, vystrelil z pravého kruhu, ale Bacashihua betónmi skrotil jeho puk. Následná dorážka Šišovského nebola úspešná. Oba tímy šli od úvodných minút do súbojov naplno a hráči si nič nedarovali. V 8. minúte sa predviedli aj hostia. Majdanova strela od modrej čiary poriadne vystrašila Cháberu. O minútu strela z voleja v podaní Lampera našla pripraveného gólmana Dukly. Hostia z Banskej Bystrice sa snažili posielať nastreľované puky od modrej čiary na teč. O niečo podobné sa pokúšal v 15. min Ďatelinka, no ani on neuspel. V závere prvej tretiny hostia hrali prvú presilovú hru a hneď ju aj využili. Bast strelou z ľavého kruhu prestrelil Cháberu – 0:1.

Na začiatku druhej tretiny mala Dukla šancu na vyrovnanie, keď na trestnú lavicu zamieril Zigo. Gašparovičov pokus však vytesnil hosťujúci gólman nad bránku. Trenčanov úvodná možnosť vyburcovala k zvýšenej aktivite. Tlačili sa pred bránu, ale tam bezchybne vládol Bacashihua. V 27. minúte mohol poslať "baranov" do dvojgólového vedenia kanonier Hvila, padajúci puk však zamieril tesne vedľa. V 32. minúte sa Dukle podarilo vyrovnať. Súperom odstavený Sojčík prepustil puk Dlouhému, ktorý z ľavého kruhu prestrelil Bacashihuu. O chvíľku mohol Duklu dokonca dostať do vedenia Gašparovič, keď puk poskakoval v bránkovisku, ale za čiaru sa nedostal. V závere druhej tretiny mal Trenčín šancu otočiť stav stretnutia vo svoj prospech, ale počas 42-sekundovej prevahy o dvoch hráčov nedokázal ani poriadne vystreliť. 

Trenčín bol blízko k vedúcemu gólu hneď na začiatku tretej tretiny. Puk z Gašparovičovej hokejky poskakoval po bránkovej čiare, ale obrana Banskej Bystrice ho v poslednej chvíli dokázala upratať do bezpečia. Na opačnej strane dokázali hostia trafiť žŕdku. O chvíľu dorážku Ziga dokázal Chábera betónom vytesniť. V 48. minúte zabojoval v rohu klziska Švec a následnú strelu Dominika Nováka brankár chráničmi vykopol. Desať minút pred vypršaním riadneho hracieho času mohol o všetkom rozhodnúť Drgoň. Nikým neatakovaný spomedzi kruhov však namieril do stredu bránky. Riadny hrací čas o víťazovi zápasu nerozhodol a na rad prišlo predĺženie, keďže sa neujala ani strela Šmacha od modrej čiary a najmä Zigova dorážka zblízka pol minúty pred klaksónom. 

Desaťminútové predĺženie napriek šanciam na oboch stranách gól neprinieslo a tak o všetkom rozhodli až samostatné nájazdy. V nich mali pevnejšie nervy hostia z Banskej Bystrice. Rozhodnutie priniesol nájazd Tománka.

HK Dukla Trenčín - HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:2 pp a sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 32. Dlouhý (Sojčík) - 19. Bast (Roussel, Kytnár), rozh. nájazd Tománek. Rozhodovali: M. Novák, Jonák - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 2:6 na 2 min + Hlinka (Trenčín) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4538 divákov.

/stav série 1:2/

 

 

zostavy:


Dukla: Chábera – M. Novák, Drtina, Drgoň, Rehák, Holenda, Ryzák, Hatala – Sojčík, Dlouhý, Hlinka – Gašparovič, Stümpel, Šišovský – Hudec, Nemec, Melichárek – Švec, Troliga, D. Novák – Briestenský

B. Bystrica: Bacashihua – Šmach, Ďatelinka, Pujacs, Roussel, Čížek, Gründling, Sandgren, Majeský – Tománek, Bortňák, Majdan – Bast, Kytnár, Hvila – Lamper, Zigo, Matoušek – Lunter, Handzuš, Gillies

Marcel Hanzal, tréner Trenčína: "Prvá tretina bola opatrnejšia. Každý čakal, čo sa bude diať. Presilovky nás dostali do tlaku. Tretia tretina bola vyrovnaná. V nájazdoch sme nemali šťastie, chalani chceli dať gól, ale víťazstvo si zobral hosťujúci tím."

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Videli sme kvalitný a bojovný zápas. Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej tretine sme hrali zle. Aj vďaka presilovkám sa Trenčín dostal na koňa. Ustáli sme to, hru sme vyrovnali a dotiahli sme zápas až do nájazdov, kde sme mali šťastnejšiu ruku."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona