TL: Triumf Trenčína nad HK Orange 20

NETKY.SK • 18 September 2015, 08:00 • 2 min
TL: Triumf Trenčína nad HK Orange 20

TRENČÍN - Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili vo štvrtkovom vloženom dueli Tipsport Ligy doma nad HK Orange 20 2:0. O góly favorita sa postarali českí legionári Martin Vozdecký a Radek Dlouhý. Dukla sa s desiatimi bodmi stala priebežným lídrom tabuľky.

slovakia

left justify in out

Domáci favorit začal proti mladíkom aktívne a pritlačil ich pred bránku, no z úvodného náporu nič nevyťažil. Dvadsiatka sa potom postupne osmelila a spod tlaku sa vymanila, v závere prvej tretiny však Trenčín hral presilovky a prvý gól zápasu visel na vlásku. V 18. minúte ho mal na hokejke Holenda, no ani on a neskôr ani Hlinka vo výborných šanciach neskórovali.

 

Svižný hokej pokračoval aj v druhom dejstve, dvadsiatka roztočila pred súperovou bránkou kolotoč. Ich najväčšiu príležitosť však Hrušík nevyužil. Na opačnej strane neuspel v nájazde Hudec, ale v 28. min. po nenápadnej akcii už Vozdecký prestrelil brankára a Trenčín otvoril skóre. Do polovice duelu mali domáci k dispozícii takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, ale hostia súperovmu náporu odolali. Hra sa potom opäť vyrovnala, v 37. min. nezužitkoval sólový nájazd počas oslabenia Ölvecký.

 

Vzhľadom na tesný gólový pomer sa v záverečnej tretine oba celky snažili hlavne neurobiť chybu. V 54. minúte využil trenčiansku presilovku Dlouhý a upokojil domácich, pretože dvadsiatka hrala dobre a neustále si udržiavala nádej na bodový zisk. Dve minúty pred koncom domáci Hlinka trafil žŕdku, osemdesiat sekúnd pred sirénou následne videorozhodca musel overovať, či hostia predsa len nedosiahli gól. V úplnom závere hrali mladíci pri odvolaní svojho brankára presilovku 6 proti 3, ale výsledok zaujímavého stretnutia sa už nezmenil.

 

Dukla Trenčín - HK Orange 20 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 28. Vozdecký (Nemec), 54. Dlouhý (Gašparovič). Rozhodovali: Snášel - Junek, Šefčík, vylúčení: 8:7 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 850 divákov

 

 

zostavy:

Dukla Trenčín: Chábera - Holenda, P. Mikuš, Zaťko, Hatala, Drgoň, Ryzák, Nechala, Trefný - Melichárek, Dlouhý, Gašparovič - Vozdecký, Nemec, Ölvecký - Hlinka, Zlocha, Koyš - Jakúbek, Švec, Hudec

HK Orange 20: Škorvánek - Ivanič, Koch, Jendroľ, Sloboda, Košecký, Moravčík, Kuzmín, Michalčin - Briestenský, Holešinský, Galis - Milý, M. Sukeľ, J. Sukeľ - Tatár, Klenko, König - Sádecký, Šiška, Hrušík

 

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Náš súper podal veľmi slušný výkon a poriadne sme sa s ním vytrápili. Chceli sme dať v úvode zápasu rýchle góly, aby sme potom nemali problémy, ale nepodarilo sa nám to a takto som si náš výkon nepredstavoval. Strieľali sme síce veľmi často, ale šance sme nedokázali premeniť. Musíme sa však zlepšiť nielen v zakončení, ale aj v realizácii presiloviek. Tešia nás len tri získané body, škoda však zbytočne stratených fyzických síl, ktoré sme si potrebovali v našom nabitom programe ušetriť."

 

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Hoci sme prehrali, môžeme byť spokojní, pretože sme predviedli dobrý výkon. Trenčín má fyzicky veľmi silné mužstvo, preto sa nám v útoku darilo presadiť sa iba ojedinele a s ťažkosťami. Podarilo sa nám však ubrániť oslabovky. Najviac ma mrzí chyba pred druhým inkasovaným gólom počas početnej nevýhody, zápas mohol byť pre nás viac zaujímavejší."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies