TL: Trenčín porazil Skalicu, Košice po predĺžení nakoniec zvíťazili

NETKY.SK • 18 November 2015, 09:56 • 2 min
TL: Trenčín porazil Skalicu, Košice po predĺžení nakoniec zvíťazili

TRENČÍN -Súboj v tabuľke druhého s posledným začali aktívnejšie domáci. Hudecov štipľavý pokus Romančík vyrazil nad bránu. Hostia sa rýchlo spamätali a priebeh hry vyrovnali. Pašekovu strelu pri nájazde dvoch na jedného Kutej vytesnil betónom.

slovakia

left justify in out

V 6. min mal čo robiť, aby zneškodnil nepríjemný pokus Brendla. V tých chvíľach sa hral svižný hokej na oboch stranách klziska a nebolo vidieť, že hrajú tímy z rôznych pólov tabuľky. Neujala sa ani spolupráca Melicháreka s Gašparovičom, keď puk skončil na Romančíkovom betóne. Blízko k úvodnému gól bol v 12. min hosťujúci Školiak. Jeho presilovkovej dorážke totiž chýbali iba centimetre. Päť minút pred prvou sirénou využil zaváhanie obrany Gašparovič, natlačil sa pred gólmana, ale jeho strele švihom chýbali centimetre na to, aby skončila v sieti.

Aj po prestávke pokračoval aktívny hokej z oboch strán. Ďaleko od otvorenia skóre nebol v 22. min Jaborník, no tesne minul bránu. Na opačnej strane podobne dopadol v predbránkovom priestore Zlocha. V 25. min si do priestoru ľavého kruhu nakorčuľoval Jass. Puk však nedokázal dobre trafiť a Kutej ho skryl pod telom. O tri minúty však už bol prikrátky na Zálešákovu strelu švihom do horných poschodí brány. Domácich tento moment vyprovokoval k zvýšenej aktivite. K vyššiemu počtu striel im dopomohla aj prvá presilová hra. Romančík bol ale vždy na svojom mieste. V 32. min bol už krátky na pokus Nechalu od modrej čiary, keďže mal zakrytý výhľad – 1:1. Dukla sa mohla následne dostať do vedenia počas presilovej hry. Z veľkého tlaku gól nestrelila. Na opačnej strane obranca v poslednej chvíli zastavil dobiedzajúceho Zálešáka a zabránil streleniu takmer istého gólu.

Hostia sa v záverečnej časti v prvom rade snažili udržať cennú remízu. Dukla chcela streliť vytúžený druhý gól. Blízko k nemu mala počas presilovej hry. V nej dokázala súpera na celé dve minúty zavrieť vo vlastnej tretine. Romančík bol ale vždy na mieste. Desať minút pred koncom zápasu naklonil misky váh na stranu Trenčína Hudec, keď odtlačil brániaceho hráča a strelou pod brvno poslal Duklu do vedenia. O minútu už bolo 3:1. Veľký tlak domácich korunoval do tretieho gólu Dlouhý, keď si skackajúci puk našiel cestu za bránkovú čiaru. Trenčín si už vedenie postrážil a pripísal si tuho vybojované tri body.

Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína: "Zápas sme začali vcelku dobre. Súper mal nejaké brejky, ale nevyužil ich, čo nás teší. Inak by bol výsledok troška iný. Hra bola vyrovnaná. Snažili sme sa tlačiť pred bránku a dávať góly. Sme radi, že chalani v poslednej tretine zabojovali a dali góly, čo rozhodlo o osude zápasu."

Roman Šimíček, tréner Skalice: "Do zápasu sme naskočili bojazlivo. Herne sme sa snažili držať s domácim tímom krok. Dve tretiny sa nám to darilo. V poslednej časti hry sme spravili priveľa individuálnych chýb, ktoré nás stáli remízu. Odohrali sme s Trenčínom zaujímavý zápas. Nebyť poslednej dvadsaťminútovky, nemuseli sme odísť bez bodu."

HK Dukla Trenčín – HK 36 Skalica 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 32. Nechala (L. Novák), 50. Hudec (Švec), 51. Dlouhý (Hlinka, L. Novák) - 28. Zálešák (Mickievics, Opalek). Rozhodovali: Snášel - Bednár, Holienka, vylúčení: 3:7, presilovky a oslabenia: 0:0, 1820 diávkov

 

 

Martin si podmanil Bystricu

Úvodné dejstvo prinieslo bojovný hokej. Favorit spod Urpína začal lepšie, bol častejšie v útoku, ale v koncovke sa ani pri presilovke nepresadil. V 7. minúte dorážku Hudec chytil Dzubina. Na druhej strane vyskúšal Jáchym Corbeila. Potom mali výhodu presilovky o jedného hráča domáci, ale prakticky sa nedostali ani do útočného pásma. Vyšlo im to až v 13. minúte, keď Matejka ideálne vysunul Murčeka a ten svoj nájazd premenil - 1:0. V závere tejto časti hostia zatlačili Martin do defenzívy, ale Dzubina ich podržal pri pokusoch Petrana, Tománka aj pri závare počas presilovky na konci.

Aj v druhom dejstve mali viac puk na svojich hokejkách Bystričania, ale na dobre korčuľujúcich a pozorne brániacich domácich nevedeli nič vymyslieť. V 30. minúte sa vyznamenal Dzubina pri šanci Handzuša. Martin mal trikrát výhodu presilovky, ale nič z toho nevyťažil. V 34. minúte vychytal R. Vargu Corbeil, ktorý si potom poradil aj so strelou T. Vargu. Pri hre 4 proti 4 v 36. minúte vymietol Jáchym pravý horný roh bránky hostí a zabezpečil Martinu dvojgólový náskok. V závere ešte Martinčanov podržal Dzubinu po tutovke Handlovského. 

V úvode tretieho dejstva stačilo domácim 24 sekúnd, aby Matejka zblízka potrestal vylúčenie Kytnára - 3:0. Bystričanom sa podarilo znížiť až v polovici tretej tretiny, keď Zigo na dvakrát prekonal výborného Dzubinu. V 52. minúte martinský brankár vychytal Handlovského. Potom dosiahol Handzuš kontaktný gól a obraz hry sa zmenil. Hostia poriadne pritlačili, ale domáci sa umne bránili. Takticky zvládli aj infarktový záver, keď prežili 90-sekundovú hru bez brankára zo strany hostí. Naopak Skladaný deväť sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky rozhodol o víťazstve Martina. 

Ivan Dornič, tréner Martina: "Po dobrom výkone, ale slabej efektivite a prehre v Žiline sme sa na tento duel dobre pripravili. Vyrovnali sme sa s kanadským štýlom súpera, v obrane sme hrali disciplinovane, v útoku zasa vyťažili z minima maximum a myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili."

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "V bojovnom stretnutí sme sa viacerými zbytočnými vylúčeniami, najmä v útočnom pásme, nemohli dostať do súvislého tlaku. Po prvom góle, ktorý ale prišiel neskoro, sme výrazne ožili. Boli sme aktívni, Martin sme tlačili, ale veľkou prekážkou bol brankár Dzubina. V závere sme hrali vabank bez brankára, ale rozhodujúci štvrtý gól strelili domáci."

MHC Martin - HC'05 Banská Bystrica 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Góly: 13. Murček (Matejka, Tabaček), 36. Jáchym (Bačik), 41. Matejka (Tabaček, Tibor Varga), 60. Skladaný (Kokavec, Bačik) - 50. Zigo (Gillies, Rosandič), 52. Handzuš (Hudec). Rozhodovali: Jonák, Lauff - Korba, Rovenský, vylúčení: 5:8, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2155 divákov

 

 

Košice po predĺžení nakoniec zvíťazili

Vo zvolenskom drese sa prvýkrát predstavil lotyšský obranca Renars Demiters. Úvod stretnutia mal vyrovnaný priebeh, rýchle útoky sa striedali na oboch stranách. Prvú veľkú šancu mal v 12. minúte Bicek, ktorý išiel sám na Baroša, ale jeho strela skončila v brankárovej lapačke. V 15. minúte mal gól na hokejke Suja a o dve minúty sa strelecky nepresadil Hrnka. V 18. minúte sa preštrikoval cez celé klzisko Klhůfek, ale jeho strela už nemala razanciu.

V úvode 2. tretiny domáci častejšie ohrozovali súperovu bránku. Zvolenčania mali v 27. minúte najväčšiu šancu na gól, keď išli sami dvaja na brankára Melicherčíka, ale Ďaloga si puk nespracoval a z tutovky nič nebolo. V 32. minúte sa ocitol pred odkrytou bránkou Misenev, no puk mu skončil na korčuli a tak ani nevystrelil. Trinásť sekúnd pred druhou sirénou nastrelil Lelkeš len domáceho brankára.

V 43. minúte trafil Škvaridlo len brankára a ani Mráz zblízka neprekonal Melicherčíka. O dve minúty na mieril Chovan len do pravej žŕdky Barošovej bránky. Neujala sa ani Krejčího pohotová strela v 51. minúte. O minútu Klhůfek z dobrej pozície netrafil.

Na snímke zľava Tomáš Klíma (Zvolen) a Peter Bartoš (Košice) v zápase 22. kola slovenskej hokejovej Tipsport Ligy HKm Zvolen - HC Košice 17. novembra 2015 vo Zvolene.

Predĺženie malo zaujímavý priebeh. Najprv rozhodca vylúčil domáceho hráča a potom nariadil trestné strieľanie za faul na Šedivého, ale Hrnka ho nepremenil. Bicek potom trafil žŕdku bránky. Práve tento hráč nakoniec v 4. sérii nájazdov rozhodol o víťazstve hostí.

Andrej Podkonický, asistent trénera HKM Zvolen: "Musím súhlasiť, že prvé dve tretiny sme boli slabším tímom a Košice mali štyri úplne vyložené šance. Mali sme šťastie, že to bolo 0:0. V tretej tretine sme trošku prevzali iniciatívu, kde sme zase boli aktívnejší my, ale tiež sme nedokázali streliť gól. Rozhodli samostatné nájazdy, no aj tak by som chcel chalanom poďakovať za tretiu tretinu, kde odviedli dobrý výkon."

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Myslím si, že sme boli takmer počas celého zápasu aktívnejší. Vyjadrovali sme to aj počtom striel a gólových šancí. Bohužiaľ naša streľba nebola dôrazná, aby sme skórovali a tak sme k víťazstvu potrebovali všetky možnosti, ktoré dnes hokej ponúka. To znamená predĺženie, penalty ale domnievam sa, že sme dnes vyhrali zaslúžene."

HKM Zvolen - HC Košice 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Rozh. nájazd: Bicek. Rozhodovali: Müllner, J. Konc - Návratek Synek, vylúčení: 2:1 na 2 min, navyše Brabenec 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1743 divákov.
 

 

Poprad porazil Žilinu na celej čiare

Popradčania nastúpili po sérii troch tesných prehier s nožom na krku. V 7. minúte sa po buly dostal k puku lotyšský legionár Bajaruns a z medzikružia prestrelil Tomeka - 1:0. Hostia sa často dopúšťali zakázaných uvoľnení a po jednom z nich opäť pykali. Kroták vyhral vhadzovanie a L. Hvila príklepom zvýšil na 2:0. Hosťujúca lavička si vzala oddychový čas a vymenila brankárov. Cibuľa sa ale nestihol ani rozcvičiť a puk po sóle B. Rapáča skončil za jeho chrbtom - 3:0.

V úvode druhej tretiny prečítal rozohrávku Suchého na Dindu žilinský útočník Konečný a z pohľadu hostí znížil na rozdiel dvoch gólov. Poprad ale znova Žilinčanom odskočil o tri, keď si B. Rapáč ideálne nabehol na prihrávku Štraucha - 4:1. Hostia nezložili zbrane. V 33. minúte dostal na dva razy puk do siete Schroner a v 36. minúte sa v presilovke presadil Zaťko - 4:3. Už o 17 sekúnd sa "kamzíci" dostali do úniku 2 na 1 a Hvila efektne vymiešal brankára Žiliny - 5:3.

Po zbabraných tretích tretinách tentoraz Popradčania nenechali nič na náhodu. V 47. minúte poistil vedenie bekhendovou dorážkou Rusnák. Zásahu v presilovke sa dočkali v 54. minúte aj domáci po utešenej strele z hokejky Paukovčeka a 93 sekúnd pred koncom pečatil Ťavoda vysoké víťazstvo Popradu nad Žilinou v pomere 8:3.

Pavel Paukovček, tréner Popradu: "Zopakovali sme výkon z posledných troch zápasov, po ktorých sme ale žiaľbohu nezískali ani bod. Dnes nám to tam padalo a zaslúžene sme vyhrali." Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Bol to náš najslabší výkon v tejto sezóne. Citeľne bolo vidieť piaty odohraný zápas za sedem dní aj napriek tomu, že sme sa zodpovedne pripravovali. Hráčom nešli nohy, robili kopec individuálnych chýb, hrali nedôrazne a nedisciplinovane. Aj keď sme po znížení na 3:4 vykresali iskričku nádeje, po takomto výkone sme nemohli bodovať."

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 8:3 (3:0, 2:3, 3:0)
Góly: 7. Bajaruns (Kroták), 17. Hvila (Kroták), 18. B. Rapáč (Heizer, Kasík), 30. B. Rapáč (Štrauch, Rusnák), 36. Hvila (Bajaruns, Kasík), 47. Rusnák (Štrauch, Števuliak), 54. Paukovček (Bartečko, Hvila), 59. Ťavoda (Heizer, B. Rapáč) - 25. Konečný, 33. Schroner (Brejčák), 36. Zaťko (Brejčák, Drevenák). Rozhodovali: Novák - Bogdaň, Kacej, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 937 divákov
 

Nitra podľahla Piešťanom 2:3

Úvod zápasu bol z oboch strán "pribrzdený", mužstvám sa akoby nechcelo a vyčkávali na ťah súpera. Prvá vážnejšia príležitosť tak prišla až v 9. minúte, no Stümpel svoj prienik už nestihol zakončiť. Na ťahu boli domáci a tí nečakane udreli. Dostali sa do prečíslenia 3 na 2, zodpovednosť na ľavej strane na seba zobral Šimíček a strelou prekvapil Valenta – 1:0. O tri minúty neskôr už bol rozdiel dvojgólový. "Havrani" mali možnosť presilovky a puk spomedzi kruhov napálil do siete Brňák – 2:0. Pred odchodom do šatní stihla Nitra odpovedať, keď Stümpel našiel na pravej strane H. Ručkaya a ten strelou pod brvno znížil – 2:1.

V druhom dejstve to Nitrania už podľa očakávania rozbalili a domácich niekoľkokrát zavreli v ich pásme. Slovák, Bene ani Stümpel však vo svojich šanciach neuspeli. Najväčšiu príležitosť na gól však mal Kutálek, keď bol najskôr pri svojom zakončení v 30. minúte faulovaný, no i tak dostal možnosť trestného strieľania, ale neuspel ani v tom. Všetko tak bolo pred záverečnou tretinou otvorené.

Nitra pokračovala v snahe o vyrovnanie, to mal na hokejke Bene, ktorý naskočil do úniku z trestnej lavice, ale tiesnený nemieril presne. V 47. minúte opäť udreli domáci a opäť pri početnej výhode. Nitrania sa po vyhodení puku vybrali striedať, čo si všimli Holovič s Brňákom a druhý menovaný po vysunutí prestrelil Valenta – 3:1. Zvyšné minúty až na pár záverov patrili jasne Nitranom, ale sklepnutia Blackwatera a Laliberteho tesne minuli bránu. Tri minúty pred koncom však Stloukal vyviezol puk až do útočného pásma, pekne hodil medzi kruhy Bajtekovi, ktorý nemohol nedať – 3:2. Záverečný tlak Nitry pri hre bez brankára už Piešťany aj so šťastím ustáli.

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Začali sme dobre, ale vedením 2:0 sme sa nechali zlákať. Každý chcel dať gól, poľavili sme a súper to potrestal. V druhej tretine Nitra dominovala a môžeme ďakovať iba Rybárovi, že sme neinkasovali. Povedali sme si nejaké veci a v záverečnej časti nám to už klapalo lepšie. Zápas bol dobrý pre hráčov aj divákov, sme vďačný za tri body."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Domáci hrali veľmi dobre, ak aj urobili chybu, my sme si vytvorili šancu, ale nedokázali sme ju využiť. Pokiaľ sme hrali v piatich, hrali sme aktívne, ale to emočné vypätie, ktoré sme predviedli v zápase s Košicami, sme nedokázali preniesť do stretnutia s Piešťanmi. V závere sme si vyvinuli tlak, no želaný gól sme nestrelili. Na margo inkasovaných gólov musím povedať, že v predošlých zápasoch sme také neinkasovali. Nebolo to z našej strany zlé, ale na body z vonku to nestačilo."

ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Góly: 14. Šimíček (Petráš, Hudec), 17. Brňák (Gipters, Holovič), 47. Brňák (Holovič) – 19. H. Ručkay (Stumpel, Milam), 57. Bajtek (Stloukal). Rozhodovali Lokšík - Gajan, Gavalier, vylúčení: 3:0, navyše: Hluch (Piešťany) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1318 divákov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona