TL: Trenčín po 6. kole naďalej na čele, zdolal Banskú Bystricu

NETKY.SK • 26 September 2015, 09:16 • 2 min
TL: Trenčín po 6. kole naďalej na čele, zdolal Banskú Bystricu

TRENČÍN - Hokejistom Dukly Trenčín patrí aj po 6. kole Tipsport Ligy post tabuľkového lídra. V piatkovom šlágri zdolali doma HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:2 po nájazdoch, hoci ešte v 56. minúte duelu prehrávali 2:0. Po góloch Martina Vozdeckého a Tibora Melichárka poslali duel do predĺženia a v následných nájazdoch napokon zaistil dva body domácim Melichárek.

slovakia

left justify in out

Dukla má na čele tabuľky až 15-bodový náskok na úradujúceho majstra z Košíc. Tomu patrí priebežne posledná 10. priečka, keďže v piatok opäť prehral v Martine 2:3 po nájazdoch. 
 

Dukla Trenčín - HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:2

Banskobystričania do piatkového zápasu neinkasovali ani jediný gól v oslabení a v podobnom duchu načali aj zápas na pôde lídra. Do desiatej minúty strávili až šesť v oslabení. Dominoval pritom gólman Bacashiua, ktorý sa vyznamenal najmä pri Gašparovičovej strele z konca štvrtej minúty. Chábera sa prvý raz dotkol puku až na konci deviatej minúty pri nahodení Sonneho zo stredného pásma. Úvodnej tretine chýbal väčší vzruch pred bránami. Oba kolektívy sa snažili v prvom rade dobre vzájomne brániť. V 17. min sa brániaci hráč fauloval Gašparoviča a nasledovalo trestné strieľanie, to sa ale domácemu útočníkovi vôbec nevydarilo. Banská Bystrica sa smerom dopredu nehrnula, no napriek tomu sa ujala vedenia v závere prvej dvadsaťminútovky, keď Zigo dorazil do siete nastrelený puk. 

Pozorná defenzíva na oboch stranách pokračovala aj v druhej tretine. V 24. min počas presilovej hry vystrelil nebezpečne Drgoň z ľavého kruhu. Jeho strela skončila na betóne a Vozdeckého dorážka úspešná nebola. V 26. min vzplanuli na ľadovej ploche emócie. Po faule na Koyša sa do bitky pustil Galamboš s Hlinkom. V polovici zápasu mala Banská Bystrica ideálnu možnosť pridať druhý gól. Pri nájazde dvoch na jedného Matoušek z ľavého kruhu Cháberu neprestrelil. Podobne dopadlo aj Majdanovo zakončenie. Druhý gól "baranov" pridal v 34. min. pri prečíslení Majdan.

V poslednej tretine si hostia umne udržiavali dvojgólové vedenie a zároveň držali Trenčín na dištanc od vlastného bránkoviska. Domáci tím si možnosť streliť kontaktný gól znemožnil vylúčeniami. Desať minút pred koncom mala Dukla jedinečnú šancu streliť kontaktný gól pri presilovej hre o dvoch hráčov. Ölvecký však túto možnosť prerušil prehnaným dôrazom a šiel na trestnú lavicu. Štyri minúty pred koncom sa Dukle predsa len podarilo streliť kontaktný gól v presilovej hre. Vozdecký zbytočne nešpekuloval a z pravého krídla strelou švihom dal domácim nádej. O minútu odrazený puk do bránky poslal Melichárek a poslal zápas do predĺženia. V ňom rozhodnutie nepadlo. To priniesli až samostatné nájazdy, kde bol jediným úspešným exekútorom Melichárek. 


Dukla Trenčín – HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:2 pp a sn (0:1, 0:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 56. Vozdecký (Mikuš, Gašparovič), 57. Melichárek (Dlouhý, Gašparovič), rozh. nájazd Melichárek - 19. Zigo (Matoušek, Lamper), 34. Majdan (Galamboš, Sonne). Rozhodovali: Jonák, D. Konc - Kacej, Výleta, vylúčení: 10:11 na 2 min., navyše Hlinka 5+DKZ, Ryzák 10 min. za zhodenie rukavíc - Gründling 5+DKZ za faul Kolenom, Handzuš 10 min. za údery do hlavy, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2858 divákov

 

 

Dukla Trenčín: Chábera – Holenda, Pavlikovský, Mikuš, Drgoň, Hatala, Zaťko, Ryzák, Nechala – Melichárek, R.Dlouhý, Gašparovič – Vozdecký, Nemec, Őlvecký – Hlinka, Petrovický, Koyš – Jakúbek, Zlocha, D.Hudec HC'05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua- Ďatelinka, Sandgren, Čížek, Šmach, V. Rosandič, Gründling, Petran, Homer – Majdan, Galamboš, Sonne – Pašek , Handzuš, M.Hudec – Di Diomete, Kytnár, Handlovský – Lamper, Zigo, Matoušek


Povedali po zápase
Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Ako prví sme mali výhodu presiloviek, mali sme aj trestné strieľanie. Ich nevyužitie nás mrzí, a potom sme sa my nechali hlúpo vylučovať, pričom sme sa potrebovali dostať do tlaku. Nakoniec sme to zvrátili v hodine dvanástej, za čo som rád. Zápas bol viac bojovný ako hokejový. Diváci sa však bavili."


Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Zápas bol poznačený častými vylúčeniami. Dominovali v ňom obrany. Za stavu 2:0 nemôžeme takýto zápas pustiť. Je to pre nás ponaučenie."


Zvolen porazil Piešťany 2:0

Hostia sa už v 2. minúte dostali do veľkej šance, Kučerovu strelu však domáci brankár zneškodnil. V ďalšom priebehu Zvolenčania ostreľovali súperovu bránku, ale puk za chrbát brankára Košarišťana neprepasírovali. Domáci sa častejšie usadzovali v útočnom pásme, ale nič im to nebolo platné.

V druhej tretine sa po zlej rozohrávke domácich dostal k puku Jakub Ručkay, jeho strelu však Baroš kryl. Gól na hokejke mal na domácej strane pre zmenu Obdržálek, no mieril vedľa bránky. V polovici duelu sa do samostatného nájazdu dostal Belluš, no Baroš jeho pokus bravúrne chytil. Aj Semorádova šanca následne skončila vysoko nad bránkou. V 31. minúte sa presadil prvý útok Zvolena, keď po prihrávke Puliša posunul Brabenec dobre postavenému Baginovi a ten dostal domácich do vedenia. Už o minútu mieril Habšuda presne do horného rohu bránky a bolo 2:0. V závere druhej tretiny dostal ideálnu prihrávku od Mráza Jurík, ale netrafil bránku.

V poslednej tretine hrali hostia od začiatku presilovku, ale Filip netrafil odkrytú domácu bránku. To bola jediná veľká šanca Piešťan. Zvolen hostí v závere k ničomu nepustil a triumfoval 2:0.
HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly: 31. Bagin (Brabenec, Puliš), 32. Habšuda. Rozhodovali: Baluška - Junek, P. Šefčík, vylúčení: 3:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 1216 divákov

 

 

Povedali po zápase

Josef Turek, tréner Zvolena: "Zápas bol o tom, kto dá prvý gól. Aj Piešťany ukázali, že majú silné mužstvo. Mali tam obrovské šance, kde nás podržal vynikajúci Baroš. Rozhodli góly, ktoré sme dali v rýchlom slede. Tretiu tretinu sme si už postrážili. Z našej strany to bol veľmi dobrý zápas a chcel by som pochváliť celé mužstvo."

 

Leo Gudas, tréner Piešťan: "K zápasu nemám veľmi čo povedať, pretože sme nedali žiadny gól. Nejaké šance sme si vytvorili, no bohužiaľ sme ich nepremenili. Súper nás potrestal za to, čo sme mu umožnili."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona