TL: Tománkovi chýba v šatni Banskej Bystrice pohár

NETKY.SK • 11 November 2015, 11:25 • 2 min
TL: Tománkovi chýba v šatni Banskej Bystrice pohár

BANSKÁ BYSTRICA - V Banskej Bystrici sa v utorok večer hral šláger 19. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, v ktorom domáci celok spod Urpína hostil Nitru. Repríza tohtoročného semifinále play-off vyznela tentoraz v prospech Stredoslovákov. Hoci im chýbalo šesť hráčov zo základnej zostavy, dokázali celkom jednoznačne duel zvládnuť.

slovakia

left justify in out

V kádri bystrického kouča Vladimíra Országha absentoval chorý kapitán Michal Hudec, ďalej do hry nezasiahli zranení hráči - brankár Jason Bacashihua, obranca Václav Čížek, útočník Tomáš Matoušek a pre tresty ďalší ofenzívni hokejisti Mário Lunter a Colton Gillies. Nitrania nastúpili iba bez zdravotne indisponovaného Filipa Bajteka, no napriek tomu neboli vyrovnaným súperom domácich. Tí na ľade jasne dominovali, čo dokumentoval hetrikom Ondrej Mikula. Otvoril najprv skóre stretnutia, neskôr zvýšil stav na 3:0 a napokon poslal puk do bránky aj tretíkrát, keď už v nej nebol odvolaný gólman Valent a stanovil tak konečný výsledok na 4:2. "Štatistiku hetrikov nesledujem. Naposledy si spomínam na ten dva roky dozadu ešte ako hráč Trenčína. Dôležité je, že som svojím výkonom pomohol mužstvu. Dúfam, že takto budeme aj naďalej pokračovať. Mali sme pár hráčov zranených, takže ďakujem i trénerom, že som dostal väčší priestor na ľade z hľadiska času," uviedol hrdina zápasu 19. kola Tipsport ligy Ondrej Mikula.


Banskobystričania sa vďaka tomuto víťazstvu prehupli na druhé miesto v tabuľke hneď za svojho rivala zo Zvolena. Zaostávajú a ním o šesť bodov, avšak tretí Trenčín je iba o skóre za celkom spod Urpína. "Teší nás, že sme preskočili v tabuľke práve Nitru," prezradil Mikula a k zápasu s týmto súperom ešte dodal. "K ničomu sme hráčov spod Zobora nepustili. Škoda len tých dvoch gólov v závere, no aj taký je hokej. Nebol to však jednoduchý duel. Nitra mala zo začiatku šance, našťastie ich nepremenila. Odohrali sme celkovo dobrý zápas, až na pár chybičiek. Som rád, že sme sa v závere po dvoch góloch súpera nepoložili a makali ďalej."


Dres Banskej Bystrice si po vyše troch rokoch obliekol 29-ročný krídelník Roman Tománek. Po krátkej neúspešnej anabáze v kazašskom Pavlodare sa nevrátil späť do Nitry, kde pôsobil tri sezóny, ale rozhodol sa pre klub, za ktorý začal hrávať najvyššiu slovenskú súťaž ešte v roku 2008. "Mesiac som nehral, takže som mal úplne iné problémy, než zamýšľať sa nad tým, proti komu hráme," priblížil svoje pocity po prvom zápase sezóny v Tipsport lige Tománek a pokračoval: "Snažil som sa dať gól, ale nepadlo mi to. Hľadal som si ešte svoje miesto na ľade. Musím sa zohrať s päťkou, predsa len som tu krátko. Verím, že postupom času to bude v ďalších zápasoch lepšie."


Za tri roky sa toho v klube i na štadióne pod Urpínom veľa zmenilo. Všimol si to i Roman Tománek: "Našiel som tu novú šatňu, predtým sme boli ešte v starej. Teraz je to tu všetko vynovené a celkom sa mi to pozdáva. Už len pohár tu chýba vedľa tohto znaku," podotkol pri pohľade na koberec s klubovým znakom v šatni dvojnásobný najlepší kanonier extraligy mysliac na vytúženú majstrovskú trofej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies