TL: Poprad si poradil so Žilinou 3:2, Košičania znovu zaváhali

NETKY.SK • 19 September 2015, 07:42 • 2 min
TL: Poprad si poradil so Žilinou 3:2, Košičania znovu zaváhali

POPRAD - Žilina sa v Poprade predstavila s viacerými bývalými "kamzíkmi" na čele s trénerom Milanom Jančuškom. Úvodný nezáživný výkon z oboch strán mohla gólovo okoreniť hneď pri prvom striedaní nová posila Popradu Rudolf Huna, jeho zakončenie ale skončilo na žrdi.

slovakia

left justify in out

Gól prišiel až z hokejky obrancu Kasíka v presilovej hre v 13. minúte, po ktorom Poprad viedol 1:0. V komornej atmosfére sa domáci presadili ešte raz. Po priťuknutí spoza bránky od Paukovčeka sa presadil Bartečko, keď prekonal Tomeka strelou nad lapačku. Ani v druhej tretine sa toho na ľade veľa neudialo. Zo žilinskej strany zaujal únik Žilinčana Richarda Hunu v oslabení, na ktorom sa vyfaulovala hneď dvojica domácich hráčov - Kroták a Fabian. Rozhodca Novák následne nariadil trestné strieľanie, s ktorým si domáci brankár Kostúr poradil. Za domácich mohli navýšiť náskok Hvila a neskôr Branislav Rapáč, žilinská obrana ale nekapitulovala. V závere tretiny nastrelil žŕdku Bartečko.

Na začiatku tretieho dejstva odišiel do kabíny otrasený a zranený obranca Fabian, za faul na neho zase predčasne pod sprchý žilinský Švec. Popradčania si dlhú päťminútovú presilovku pokazili vylúčením. Pri hre 4 na 4 sa po buly v úniku bratskej dvojice Hunovcov v 48. minúte presadil prudkou strelou Róbert - 2:1. Tri minúty pred koncom zápasu mohol po hrubej chybe domácej obrany vyrovnať Grman, nepodarilo sa mu to ani na dvakrát. Striedačka Popradu zareagovala oddychovým časom. Žilina domácich zovrela vo vlastnej tretine, takmer dvojminútový zámok sa skončil hromadnou šarvátkou za Kostúrovou bránkou. Time-out si vzala i Žilina a z hry stiahla brankára Tomeka. Domáce víťazstvo potom do prázdnej bránky istil Bartečko, no to nebolo ešte všetko. Hoci sa zdalo, že je po zápase, 15 sekúnd pred koncom znížil Stupka na 3:2. Domácim zatrnulo ešte raz, päť sekúnd pred koncom sa po Konečného strele zaskvel Kostúr a rozhodol o zisku troch bodov pre Poprad.

Pavel Paukovček, tréner Popradu: "V prvých dvoch tretinách sme boli lepším tímom, o čom svedčí aj pomer striel. Našou nedisciplinovanosťou v tretej tretine sa však dostal súper na koňa a nakoniec sme boli šťastní, že sme ten zápas vyhrali."

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Bolo to vyrovnané prvých desať - dvanásť minút. Po našich hrubých chybách sme ale inkasovali dva góly. Po šesťdesiatich minútach by bola spravodlivejšia remíza, ale neboli sme schopní z množstva šancí vyrovnať. Efektivita z našej strany bola slabšia, ale mužstvo treba pochváliť, že šliapalo až do konca."

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Góly: 18. a 60. Bartečko, 13. Kasík - 48. Róbert Huna, 60. Stupka. Rozhodovali: Novák - Bogdaň, Korba, vylúčení: 8:7 na 2 min., navyše: Švec (Žilina) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 965 divákov.

 

 

Nitrania vo vysokom tempe prevalcovali Piešťany


Piešťany 18. septembra (TASR) -Zápas rozbehli až presilovky na oboch stranách. V tej prvej, ktorú mali domáci, prestrelil Stantien poloprázdnu bránku a v nitrianskej presilovke zachránil domácich od pohromy Košarišťan, ktorý zneškodnil vyrážačkou Milamovu strelu z prvej. Početné výhody nakopli hostí a tí hrozili stále viac, až sa v 17. minúte dočkali. Z ľavej strany od mantinelu strieľal Ordzovenský, jeho strela sa od korčule jedného z hráčov odrazila do protipohybu brankára k Stümpelovi, ktorý nemal problém zasunúť puk do prázdnej bránky. 

Nitrania pokračovali vo vysokom tempe a v 23. minúte sa tešili opäť. Milova strela sa odrazila od húfu tiel priamo k Salijimu, ktorý pohodlne zvýšil do prázdnej bránky – 0:2. "Havrani" sa ani po tomto údere neprebrali, a tak musel prísť ďalší. Pri presilovke hostí si Nitrania pekne niekoľkokrát vymenili puk a Stümpel z hranice ľavého kruhu bez prípravy prestrelil Košarišťana – 0:3. Až v 37. minúte sa domácim vydarila akcia, Holovič našiel spoza bránky Baleja, ktorého strelu stečoval Milam priamo pred Hudeca a ten do prázdnej bránky znížil. Na rozdiel gólu mohol dať Kučera, ale z uhla trafil iba do ležiaceho Valenta a Tibenskému hlavný rozhodca neuznal gól, pretože puk ležiac dopravil do bránky rukou.

V tretej časti bola viditeľná zvýšená aktivita Piešťan v snahe o skoré zníženie. Nitrania mali nahraté, a tak vyčkávali a najmä vďaka skvelému návratu do obrany nedovolili viackrát Piešťanom nebezpečnú akciu dotiahnuť do úspešného konca. V 50. minúte navyše Brňák zlou prihrávkou poslal do trháku dvoch hráčov Nitry, Kutálek sa neulakomil, prihral pred Košarišťanom Stloukalovi a ten gólom na 1:4 definitívne zápas rozhodol.

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Prvú tretinu sme prespali. Od druhej časti sa to z našej strany zlepšilo a vypracovali sme aj nejaké šance, ktoré sme bohužiaľ nepremenili. S jedným gólom sa nedá zápas vyhrať."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Dnešný zápas sme mali pod kontrolou, hoci sme mohli niektoré akcie zakončovať jednoduchšie. Niekedy sme až príliš kombinovali. Chvíľami sme pri útočnej snahe zabúdali na zadné dvierka a súper nám zopárkrát ušiel, no napriek tomu si myslím, že sme vyhrali zaslúžene."

ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Góly: 37. – 17. a 34. Stümpel, 23. Saliji, 50. Stloukal. Rozhodovali: T. Orolin - Jobbágy, Rovenský, vylúčení: 5:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1349 divákov

 

 

Bystrica po samostatných nájazdoch podľahla Martinu

Martin 18. septembra (TASR) -Favorit od Hrona sa len pomaly rozbiehal a tak v prvej tretine boli prekvapujúco lepší a nebezpečnejší nadšene bojujúci domáci, ktorí pozorne bránili a vôbec nepúšťali hostí pred Dzubinu. Oveľa viac práce mal bystrický Bacashihua, ktorý viackrát podržal svojich spoluhráčov. Už v úvode ho dvakrát ohrozil Pokrivčák a v 8. minúte aj Tibor Varga. Od 10. minúty hrali hostia presilovku, ale až na pokus Galamboša vyšli naprázdno. Vzápätí mali domácu výhodu 5:4, neskôr 44 sekund aj 5:3. Zatlačili hostí do defenzívy, ale so strelami Tibora Vargu a Špirka si brankár hostí poradil. Bodku za úvodným dejstvom dal v 20. minúte Handzuš, Dzubina bol namieste.

V 24. minúte netrafil spomedzi kruhov Jokeľ. Ešte v tej istej minúte išiel Martin zaslúžene do vedenia, keď strelu Tibora Vargu brankár neudržal a Špirko doklepol. Na druhej strane v 29. minúte Rosandič z tutovky netrafil. Pri početnej výhode od 29. minúty hostia uzamkli domácich, ale s umiestnenou strelou Handlovského si Dzubina poradil. Bystrica mala síce viac z hry, ale domáci dobre kontrovali. V 33. minúte chytil Bacashihua strelu Kokavca a Dírer nemieril presne. Nezapršalo ani pri tretej presilovke Martina a nepresadili sa potom ani hostia, keď strelu Sonneho kryl Dzubina. A tak na ukazovateli skóre bolo po druhom dejstve stále nečakaných 1:0 pre domácich. 

V 41. minúte sa vyznamenal Dzubina po bombe Matouška. Potom ho neprekonal ani Kytnár, ale v 44. minúte Matoušek umiestnenou strelou napokon vyrovnal. Domáci sa nevzdávali a v 46. minúte Tibor Varga vyskúšal pozornosť bystrického brankára. Favorit mal potom výraznú prevahu, výborne chytajúci Dzubina bol stále v ohni striel a domáci sa len s vypätím všetkých síl bránili. Pomohol im oddychový čas v 52. minúte, po ktorom sa vymanili z tlaku. V závere mali hostia výhodu presilovej hry, ale takticky dobre hrajúci domáci udržali nerozhodný stav. V predĺžení boli lepší hostia, ale gól už nepadol. V nájazdoch sa presadil najlepší hráč na ľade Špirko a zabezpečil outsiderovi cenné víťazstvo. Favorizovaná Banská Bytrica tak prišla o svoju nezdolanosť.

Ivan Dornič, tréner Martina: "Vedeli sme, že Banská Bystrica je veľmi silná, veď doterz nestratila ani bod. Dobre sme sa na nich pripravili. Počítali sme s tým, že kto strelí prvý gól, dostane sa na koňa. Hoci sme gól v prvej tretine nedali, prvá tretina sa nám vydarila. To nám dodalo sebavedomie a v druhej časti sme sa ujali vedenia gólom najskúsenejšieho hráča Špirka. V tretej tretine hostia prepli na vyššie obrátky. Mali sme s tým veľké problémy, ale skvelý Dzubina nás držal nad vodou. Výborne hrajúci Špirko rozhodol aj nájazdy a vďaka nemu, ale aj ostatným hráčom máme cenné dva body."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Prvú tretinu sme hrali slabo, domáci boli lepší korčuliarsky a vyhrávali osobné súboje. Postupne sme sa prebúdzali. V druhej tretine sme boli aktívnejší. Ako by mala vyzerať naša hra, to sme predviedli až v tretej tretine. Mali sme tlak, domácich sme držali v ich pásme, ale tí sa úspešne bránili a dobre im zachytal aj brankár. Nájazdy sú lotéria, ale domáci si za bojovnosť a obetavosť dva body zaslúžili."

MHC Martin - HC'05 iClinic Banská Bystrica 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 24. Špirko, rozhodujúci nájazd Špirko - 44. Matoušek. Rozhodovali: Lokšík - Gajan, Gavalier, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1400 divákov

 

 

Trenčín si doslova podmanil Skalicu


Trenčín 18. septembra (TASR) -Úvodnú šancu zápasu medzi prvým a posledným tímom ligovej tabuľky mala Skalica. Brendl zakončil do Cháberovho tela a dorážku Studeniča v poslednej chvíli zblokovala hokejka domáceho obrancu. Nasledujúce minúty sa už niesli plne v réžii Trenčína. V 4. min šikovne pod hornú žŕdku zavesil puk Hudec a bolo 1:0. O minútu už Dukla viedla o dva góly. Hlinka prenechal puk Švecovi, ktorý pohotovým zakončením prekonal Ševelu – 2:0. Kvalitný hokej pokračoval naďalej. Zlochov nájazd bol zastavený faulom, ale trestné strieľanie gól neprinieslo. V 14. min zasadil tretiu ranu Záhorákom skúsený Melichárek, ktorý ťažil z dobrej prihrávky od Hudeca a na dvakrát poslal puk za Ševelov chrbát. Silnú úvodnú dvadsaťminútovku uzavrel v 18. min Nemec, ktorý trafil z voleja presne k pravej žŕdke – 4:0. 

Na snímke zľava Branislav Pavúk (Košice), Kamil Brabenec (Zvolen) a Radovan Puliš (Zvolen) v zápase 4. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HKm Zvolen - HC Košice vo Zvolene 18. septembra 2015.

Gólový uragán Dukly pokračoval aj po prestávke. Ševelu vystriedal Romančík, no čisté skóre si udržal iba tri minúty. V 23. min si nakorčuľoval pred bránku Őlvecký, rozhýbal si brankára a pridal piaty gól Dukly. Silnú prvú polovicu zápasu uzavrel o tri minúty Vozdecký, ktorý tečoval nahodený puk pred bránku. Druhú polovicu duelu začali lepšie Skaličania. Studeničovu strelu Chábera vyrazil iba pred Komínka a ten do odkrytej bránky upravil na 6:1. V závere druhej tretiny pridal už siedmy gól Dukly Hudec, ktorý v oslabení prudkou ranou pridal svoj druhý gól v zápase. V 40. min využil presilovú hru Brendl a znížil na 7:2. 

V záverečnej tretine sa do bránky dostal aj mladý trenčiansky brankár Kutej. Hostia sa väčšmi tlačili do zakončenia so snahou znížiť stav. V dorážke však neuspel Studenič a v samostatnom nájazde stroskotal aj Mickevics. Šancu na hetrik následne nevyužil Hudec. Tempo hry s pribúdajúcimi minútami klesalo a gólu sa diváci už nedočkali. 

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Sme radi, že sa nám darila koncovka. Lepšie sa nám v priebehu zápasu dýchalo. Bolo to oveľa pokojnejšie. V tretej tretine sme chceli dávať góly, ale už to nešlo. Snáď nám to diváci odpustia. Tento týždeň ťaháme sériu pozitívnych výsledkov a radi by sme ho ukončili víťazne proti Žiline."

Martin Stloukal, tréner Skalice: "Začiatok sezóny nám vôbec nevychádza. Proti nám dnes stál veľmi silný súper. Trenčianski hráči si dovolili oveľa viac ako moji. V tretej tretine sme už začali vystrkovať rožky, prišli aj šance. Keby sme mali troška šťastia, mohol byť rozdiel menší. Gratulujem súperovi. My ideme ďalej, pred nami je veľa práce. Radi by sme prehru odčinili už v nedeľu proti Zvolenu."

HK Dukla Trenčín – HK 36 Skalica 7:2 (4:0, 3:2, 0:0) 
Góly: 4., 38. Hudec, 5. Švec, 14. Melichárek, 18. Nemec, 23. Őlvecký, 26. Vozdecký – 31. Komínek, 40. Brendl. Rozhodovali: Konc - Návratek, Výleta, vylúčení: 4:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0

 

 

Zostavy:

Trenčín: Chábera – Holenda, Rich. Pavlikovský, P.Mikuš, Drgoň, Hatala, Zaťko, Ryzák, Nechala – Melichárek, R. Dlouhý, D. Hudec – Vozdecký, V. Nemec, Őlvecký – Michal Hlinka, Róbert Petrovický, Koyš – Jakúbek, Zlocha, J.Švec

Skalica: Ševela (21. Romančík) – Opálek, J. Novák, Ďurák, Polata, Barák, Zukal, Jaborník – Mickevics, R. Školiak, Jass – Sloboda, Rachůnek, Komínek – Lantoš, Brendl, Studenič – Brodek, Kovalovský, Trenčan
 

Majster z Košíc opäť zaváhal


Zvolen 18. septembra (TASR) - Hrdinami zvolenského tímu sa stali po dvoch tretinách dvaja hráči, Semorád hlavne preto, že strelil dva góly v 31. a 39. min a Puliša vyzdvihlo najmä gólové zakončenie dve sekundy pred klaksónom v druhej tretine. Košičania v tejto sezóne prvýkrát využívali výhodu úvodného gólu, v 12. min ho strelil so šťastím korčuľou do prázdnej bránky Bicek a zdalo sa, že by tento moment mohol hostí 'nakopnúť'. V druhej tretine však naplno precítili, prečo sa im zatiaľ výsledkovo nedarí. Doplatili hlavne na priebojného Semoráda, v 31. min z voleja prekrásne bombou po Brabencovej nahrávke prekonal Riečického a v 39. min v presilovke po strele Juraška od modrej dorazil puk druhýkrát do siete. 

Apetít Zvolenčanov po ďalších góloch však neuhasil a Puliš dve sekundy pred koncom druhej tretiny v čistom nájazde a po dôvtipnom blafáku do forhendovej strany ukázal, prečo sa považuje za excelentného zakončovateľa. V každom zápase v doterajšej sezóne strelil gól a proti Košičanom v tom najpríhodnejšom čase do šatne. Inak od úvodného buly bola hra dosť vyrovnaná, s dominanciou oboch brankárov Baroša a Riečického. Išlo o veľa, Košičanom hrozila tretia prehra za sebou, Zvolenčanov by v prípade plného úspechu ozdobilo tretie víťazstvo. Hostí dosť mohlo mrzieť v 16. min trestné strieľanie, spôsobil ho Žilka držaním, no Jenčíkov blafák brankár Baroš prečítal. 

V tretej tretine vlial Košičanom nádej na zvrat gól Boltuna v 43. min, po nahrávke od Hričinu úplne voľného pred vyprázdnenou bránkou. Domáci odpovedali v 46. min v presilovke, keď sa Škvaridlo typickým spôsobom spoza bránky gólovo presadil a nasmeroval Zvolenčanov na cenné víťazstvo, Košičanov zasa na ďalšiu trpkú stratu bodov. V závere podržal Zvolenčanov v oslabení brankár Baroš, ktorý gól nepustil ani v 70-sekundovej hre troch na piatich. Štyri minúty pred koncom spálil v prečíslení šancu Jurík, domácim však víťazstvo o dva góly nad majstrom bohato stačilo na absolútnu spokojnosť. 

HKM Zvolen - HC Košice 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
Góly: 31. a 39 Semorád, 40. Puliš, 46. Škvaridlo - 12. Bicek, 43. Boltun. Rozhodcovia Kubuš, Stano - Bednár, Smrek, vylúčení 6:6, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, 1172 divákov.

 

 

Josef Turek, tréner Zvolena: "Vynikajúci zápas pre nás, rozhodla druhá tretina s našimi tromi gólmi, dôležité bolo aj trestné strieľanie, ktoré Baroš chytil. Hráči ťažiskové situácie perfektne zvládli, pochvalu si zaslúžia viacerí. Od druhej tretiny sme hrali len s tromi päťkami, a to sa nám vyplatilo."


Peter Oremus, tréner Košíc: "Týmto zápasom sme sa dostali do ťažkej situácie, padli sme na úplné dno, je to však kolektívny šport, všetci za výkony zodpovedáme. Hokej nehrajú mená, ale hráči a ich kus práce na ľade. Od tohto sa odrazíme, sezóna je dlhá a my urobíme všetko, aby sme už v najbližšom zápase boli úspešní."

Jan Semorád, autor dvoch gólov Zvolena: "My sme šli za víťazstvom od prvého do posledného hráča. Moje dva góly boli o tom, že som pri prvom dostal krásnu nahrávku od Kamila Brabenca, druhý bol šťastnejší. Košičania boli v kŕči, majú výborných hráčov, dohrávali súboje, no nedarí sa im, hlavne v koncovke, ktorú sme mali lepšiu. Myslím si, že sa veľmi rýchlo dostanú z problémov a budú na tom opäť dobre."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona