TL: Poprad na domácom ľade zvíťazil nad Banskou Bystricou, v Martine triumfovali domáci

NETKY.SK • 21 Október 2015, 09:27 • 2 min
TL: Poprad na domácom ľade zvíťazil nad Banskou Bystricou, v Martine triumfovali domáci

POPRAD - Poprad posilnený o útočníka Radovana Heizera, ktorý predčasne ukončil zahraničné angažmá v Dánsku, udrel hneď v 1. minúte zápasu. Z prvej strely totiž prekonal nerozchytaného Corbeila kapitán "kamzíkov" Kroták - 1:0.

slovakia

left justify in out

Bystričania sa z inkasovaného gólu rýchlo otriasli a v 6. minúte kontrovali počas svojej prvej presilovky z hokejky Sandgrana. Do vedenia hostí dostal Michal Hudec, keď sa rýchlosťou dostal za obranu Popradu a bekhendovým zakončením prekonal bezmocného Kostúra - 1:2. Vyrovnanie odmietol Rapáč, keď tesne pred koncom tretine netrafil z dorážky prázdnu bránu hostí.

Začiatok druhého dejstva zaujal dlhou, až osem a pol minúty trvajúcou pasážou bez prerušenia hry. V nej Popradčania spálili sľubný nájazd vo dvojici na jedného brániaceho hráča. Hvilovu prihrávku nedokázal zúžitkovať Rusnák. Poprad sa tlačil pred Corbeilovu bránu a napokon sa mu podarilo vyrovnať. V priestore pred bránkou sa najlepšie zorientoval legionár Bajaruns, keď preloboval ležiaceho brankára Banskej Bystrice - 2:2.

Aj záverečnú tretinu začali lepšie domáci. Misky váh na stranu Popradu naklonil opäť Bajaruns, pre ktorého to bol druhý presný zásah v zápase. Hostia sa často sťahovali do obranného pásma "kamzíkov", ale z platonického tlaku nič nevyťažili. Naopak v presilovej hre zvyšoval na 4:2 tvrdou strelou Hvila. V samom závere stretnutia sa Banská Bystrica odhodlala k hre bez brankára a víťazstvo Popradu tak poľahky spečatil dvojgólový Kroták - 5:2.

HK Poprad - HC 05 Banská Bystrica 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

 

 

Góly: 1. Kroták (Hvila, Rusnák), 37. Bajaruns (B. Rapáč, Heizer), 44. Bajaruns (Štrauch), 54. Hvila (Paukovček, R. Rapáč), 60. Kroták (Hvila) – 6. Sandgren (Kytnár, Gillies), 16. M. Hudec (Sandgren). Rozhodovali: J. Konc, Jonák - Gajan, Gavalier, vylúčení: 1:2, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1017 divákov

 

Hlasy po zápase

Juraj Halaj (asistent trénera Popradu): "Šli sme do zápasu s veľkým rešpektom zo sily súpera, ktorý vyhral dva zápasy po sebe. Od druhej tretiny sme zmenili taktitu, čo nám vychádzalo až do konca zápasu. Začína sa nám konečne dariť aj v koncovke. Chcem pochváliť všetkých hráčov za podaný výkon."

Vladimír Orságh (tréner B. Bystrice): "Napriek rýchlemu prvému inkasovanému gólu sme boli aktívni, otočili sme na 2:1 a to bolo dnes všetko pozitívne z našej strany. V druhej tretine sme sa vozili v oblúkoch, nedohrávali sme súboje a súperovi sme prenechali iniciatívu až do konca stretnutia. Preto veľké sklamanie a nespokojnosť. Dve tretiny sme absolútne nezvládli a dvadsať minút nám na žiadne body stačiť nebude."

 

V Martine triumfovali domáci, hostia spod Zobora prehrali o gól

 

Viacerí diváci ešte nestihli zaujať svoje miesta v hľadisku a už padli tri góly. V súboji štvrtého s piatym tímom tabuľky sa ujali vedenia domáci Martinčania, keď po 95 sekundách Kokavec prestrelil Trenčana. Domáci sa nestačili ani radovať, lebo o 18 sekúnd bolo vyrovnané, keď strelu Mezeia tečoval za chrbát martinského brankára Macík. O ďalších 117 sekúnd viedol opäť Martin po dorážke Pokrivčáka. V bránke Nitry potom Trenčana vymenil Valent. V ďalších minútach sa striedali útoky na oboch stranách a brankári sa museli mať na pozore. Hokejisti spod Zobora nevyužili dve presilové hry a Martin v úvode druhého dejstva taktiež nevyužil 65-sekundovú výhodu o dvoch hráčov. V 27. minúte Ordzovenský a po ňom Stümpel stroskotali na pozornom Dzubinovi. Obe mužstvá bojovali o každý puk, na ľade sa odohrávalo množstvo osobných súbojov, hralo sa hore-dole. V 33. minúte Nitru podržal Valent po tutovke Jokeľa. V 35. minúte bol na mieste Dzubina po strele Stümpela. Martin bol v závere tretiny lepší. V 36. minúte hákoval Kabáča pri úniku Kuzma, domáci hráč z trestného strieľania prekonal Valenta a zvýšil na 3:1. V 39. minúte pomohla hosťom šťastena, keď Tabaček opečiatkoval žŕdku. 


Zverenci trénera Dorniča pokračovali aj v treťom dejstve vo výbornom výkone. V 44. minúte sa predviedol Skladaný a pridal štvrtý gól MHC. Potom však domáci zabudli na zadné dvierka a Štefanka v 48. minúte znížil. Hostia sa v ďalších minútach snažili urobiť niečo s výsledkom. Podarilo sa im to v 58. minúte po góle Macíka vo vlastnom oslabení. Ten istý hráč mal v 59. minúte vyrovnanie na hokejke, ale Dzubina potvrdil, že je veľkou oporou Martina. Záver bol mimoriadne dramatický. Hostia odvolali 101 sekúnd pred koncom brankára, ale domáci sa s vypätím všetkých síl ubránili. Martin tak pokračuje vo víťaznom ťažení na domácom ľade a aj v siedmom stretnutí tejto sezóny bol úspešný.

 

MHC Martin - HK Nitra 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Góly: 2. Kokavec (Pokrivčák), 4. Pokrivčák (Bačik), 36. Kabáč (tr. str.), 44. Skladaný (Tibor Varga, Dvořák) - 2. Macík (Mezei, Štefanka), 48. Štefanka (König), 58. Macík (Kuzma). Rozhodovali: T. Orolin, Štefík - Bednár, Frimmel, vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, striedania: 4. Valent za Trenčana (Nitra), 2000 divákov

 

 

Žilinčania zdolali Duklu Trenčín 3:2 po predĺžení

 

Žilina 20. októbra (TASR) - Hostia od začiatku duelu potvrdzovali, že sezóna sa pre nich začala lepšie a Tomek sa musel mať na pozore. V 3. min. sa hostia predčasne tešili z gólu, pretože Nemec puk poslal do brány úmyselným kopnutím a hlavný rozhodca ho po porade s videorozhodcom neuznal. Trenčania sa však stále viac tlačili dopredu, skúšali Tomeka prekonať z rôznych pozícií a domáci sa dostávali do šancí iba sporadicky. V 13. min. mali šancu v prečíslení 2 na 1 Stupka s Konečným, ale druhý menovaný namiesto pokusu bez prípravy ešte spracoval prihrávku a z následnej strely už Cháberu neprekvapil. Hostia sa dočkali gólovej odmeny za svoju aktívnu hru v 17. min., keď Tomeka strelou švihom do pravého horného rohu prekonal Jakúbek. Vlkom sa takmer podarilo vyrovnať v 19. min., ale po strele Róberta Hunu a dorážke Šveca stihol trenčiansky gólman Chábera ešte puk zastaviť pred bránkovou čiarou.

Hostia pokračovali v aktívnej hre aj v úvode druhej tretiny, ale domáci potom ožili a začali sa viac tlačiť pred Cháberu. Pomohla im k tomu čiastočne aj presilovka, ale veľmi v nej gólmana Dukly nepreverili. Najväčšie šance domácich spálili v 29. min. Niník, ktorý sám pred Cháberom nepochodil, Drevenák si v polovici duelu tiež nepotykal s koncovkou a v 37. min. trafil Ježek iba pravú žrď bránky hostí. Šanca Dlouhého na opačnej strane ostala takisto nevyužitá, a diváci sa tak gólu nedočkali.

Tretiu tretinu začali domáci presilovkou, namiesto za Cháberu však trafili puk iba do tyčky a ani z následných dorážok neboli úspešní. V 48. min. sa hosťom podarilo odskočiť domácim už na dva góly, keď Denis Hudec vystrelil a Tomek lovil puk zo siete po druhý raz. Vlci sa trápili, nepomohla im ani tretia presilovka v zápase a neskórovali ani v dobrej šanci v oslabení, keď mal v 54. min. gól na hokejke kapitán Drevenák. Žilinčanom sa nakoniec predsa len podarilo skórovať, keď na konci 57. min. tečoval Brejčákov pokus za Cháberu Ježek a zrazu boli domáci pri chuti. O necelé dve minúty to dokumentoval vyrovnávajúcim gólom Konečný, keď po rýchlom brejku prestrelil Cháberu a keďže ďalší gól nepadol, predlžovalo sa.

Extra čas sa hral iba 126 sekúnd a ukončil ho Drábek, ktorý si pekne s pukom nakorčuľoval cez obrancu do pásma, vytiahol Cháberu z brány a bekhendom rozhodol o tesnej výhre Žiliny.

 

MsHK DOXXbet Žilina – Dukla Trenčín 3:2 pp (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Góly: 57. Ježek (Brejčák), 59. Konečný (Valášek, Brejčák), 63. Drábek (Konečný) – 17. Jakúbek (Petrovický, Ryzák), 48. Hudec (Petrovický, Švec). Rozhodovali: D. Konc – Holienka, Kollár, vylúčení: 1:3, presilovky a oslabenia: 0:0, striedania: Žilina od 21. s Rogoňom, 732 divákov

 

Skaličania prehrali vo Zvolene 3:4

 

Zvolen 20. októbra (TASR) - Tabuľkový líder zo Zvolena mal v prvej tretine herne jednoznačne navrch. V úvode jeho hráči najskôr dvakrát trafili žŕdku, no v 5. minúte už sa HKM ujal vedenia po góle navrátilca Puliša, ktorý šikovne tečoval puk po strele Bagina a zaznamenal jubilejný 100. bod v najvyššej slovenskej súťaži. 

Na druhý gól čakali diváci pod Pustým hradom do 24. minúty, keď zaúradovala prvá formácia domáceho tímu. Už sa zdalo, že rýchlu akciu Zvolenčania prekombinujú a nepretavia do gólovej bodky, no Semorad vzal koncovku do vlastných rúk a druhýkrát v zápase prekonal Ševelu. V 30. minúte viedol favorit už rozdielom troch gólov. Puliš nahral Brabencovi, ten našiel pred bránou úplne voľného Semorada a ten nemal problém poslať puk do bránky.

O 49 sekúnd sa však Skaličania vrátili do zápasu. Hrubú chybu vo vlastnom obrannom pásme vyrobil Howden, ktorý prihral priamo na modrú čiaru jednému zo súperových hráčov a pri následnej akcii si nešťastne zrazil puk do vlastnej siete. Tento moment hostí naštartoval a v priebehu šiestich minút vyrovnali skóre. V 36. minúte Pašek znížil, keď Klhůfek tečoval puk do vlastnej siete a o 50 sekúnd zmrazil tribúny Brendl, ktorý prekonal bezmocného Baroša. V 55. minúte dala o sebe opäť vedieť prvá útočná formácia Zvolena, keď po prihrávke Puliša poslal domácich do vedenia Brabenec. Hostí držal nad vodou vynikajúco chytajúci brankár Ševela, ktorý v 58. minúte prekazil gólovú radosť Juríkovi. Skaličania sa v závere snažili o vyrovnanie počas power play, lenže sa nedostali do žiadnej vážnej šance.

HKM Zvolen - HK 36 Skalica 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)
Góly: 5. Puliš, 24. Semorad (Puliš, Juraško), 30. Semorad (Puliš, Brabenec), 55. Brabenec (Puliš) - 31. Brodek, 36. Pašek (Opálek, Školiak), 37. Brendl (Korýtko, Sloboda). Rozhodovali: Baluška, Fridrich - M. Orolin, Synek, vylúčení: 2:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 1213 divákov

ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 2:1 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 20. Balej (Brancis), rozhodujúci nájazd premenil Brancis - 59. Šoltés (Bartánus, Šedivý). Rozhodovali: Mullner - Junek, Stanzel, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1071 divákov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies