TL: Piešťany zvíťazili v Skalici 5:3, symbolické úvodné buly hodil Pálffy

NETKY.SK • 12 September 2015, 09:24 • 2 min
TL: Piešťany zvíťazili v Skalici 5:3, symbolické úvodné buly hodil Pálffy

SKALICA - Úvod zápasu bol opatrný. Prvú šancu na gól mal pri hre 4:4 Holovič, no neusmernil puk za chrbát Romančíka.

slovakia

left justify in out

Domáci nevyužili presilovku pri vylúčení Hudeca, hoci Brendl i Novák poslali na Rybára kvalitné strely. Hralo sa hore-dole, obe mužstvá viac mysleli na útok. Vedenia sa ujali hostia v 11. minúte. Gól Tibenského musel potvrdiť videorozhodca, lebo padol zblízka po skrumáži. Samostatný nájazd na vyrovnanie nevyužil Školiak. Na 0:2 po chybe domácej obrany zvýšil v 14. minúte Balej. Na 1:2 po teči zblízka v 17. minúte znížil Školiak. O vyrovnanie sa po peknej kombinácii prvého útoku postaral Polata. 

Úvodné symbolické buly zápasu 1. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany hodil bývalý slovenský reprezentant Žikmund Pálffy v Skalici v piatok 11. septembra 2015.

V úvode druhej tretiny zasiahol puk domáceho gólmana, no ten v zápase pokračoval. Hostia vsietili na 2:3 po skvelej individuálnej akcii Baleja. Piešťany tak využívali každú slabú chvíľku domácej obrany. Na 2:4 zvýšil v 25. minúte strelou do horného rohu Romančíkovej bránky Brancis. Hostia pôsobili kompaktnejšie, rýchlejšie kombinovali a v koncovke boli nebezpečnejší ako domáci. Na 3:4 znížil po peknej kombinácii druhého útoku v 32. minúte Brendl. V 36. minúte vyloženú šancu na vyrovnanie nevyužil Komínek. Vzápätí bol vylúčení Školiak a hostia presilovku využili na odskočenie o dva góly, strelcom bol Filo, keď usmernil zblízka po ľade puk do domácej bránky.

Na snímke vzadu hráč Skalice Nikolas Kovalovský a hráč Piešťan Jozef Tibenský v zápase hokejovej Tipsport Ligy medzi HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany v Skalici v piatok 11. septembra 2015.

Hostia svoju skrátenú presilovku nevyužili. Domáci pridali na úsilí skorigovať nepriaznivý výsledok, no v koncovke im chýbal dôraz a presnosť. Hostia sa sústredili na kontrolu skóre, domácim toho veľa nedovolili, tí sa takmer nedostali do gólovej šance. V 55. minúte bol vylúčený domáci Sloboda, hostia však presilovku nevyužili. Skaličania sa v závere zápasu po oddychovom čase rozhodli pre power play, no napriek veľkej snahe sa výsledok zápasu nemenil a hostia si odviezli zo Záhoria tri body.

Martin Stloukal, tréner Skalice: "Odohrali sme veľmi zlý zápas, prehrali sme takmer všetky osobné súboje. Dostali sme päť gólov, včera štyri, neviem si to vysvetliť. V posledných prípravných zápasoch sme dostali podstatne menej gólov. Domnieval som sa, že je mužstvo pripravené, ale nie je. Nedá sa k tomu už viac čo povedať, dnes rozhodli osobné súboje, ktoré sme prehrali."

Jozef Kriššák, asistent trénera Piešťan: "Zápas bol v znamení začiatku sezóny. Niektorí naši mladí hráči hrali prvý raz extraligu, z toho vyplývala pre nás určitá nervozita. Strelili sme päť gólov a zabrali sme vtedy, keď sa súper dotiahol na remízový stav. Sme spokojní s víťazstvom i výkonom mužstva, ktoré dobrými zákrokmi podržal aj náš brankár."

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 3:5 (2:2, 1:3, 0:0)

Góly: 17. Školiak, 19. Polata, 32. Brendl - 14., 23. Balej, 11. Tibenský, 25. Brancis, 37. Filo
Rozhodovali: J. Konc - M. Orolin, Šefčík
vylúčení: 4:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0
1086 divákov
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies