TL: Piešťany zvíťazili nad Skalicou hladko 5:1

NETKY.SK • 10 Október 2015, 08:19 • 2 min
TL: Piešťany zvíťazili nad Skalicou hladko 5:1

PIEŠŤANY - Úvodné minúty v Piešťanoch vôbec nepripomínali hokej, kombinácie viazli na oboch stranách a pohyb hráčov bol pomalý.

slovakia

left justify in out

Všetko zmenilo vylúčenie Brendla, po ktorom putoval do šatne Grachulinec. Presilovku domáci síce nevyužili, ale dostali sa do tlaku, ktorý si udržiavali až do konca prvej časti. Z neho aj vyťažili dva góly. Najskôr využil závar Šimíček a o minútu neskôr, rovnako počas závaru dopravil puk do prázdnej bránky Holovič – 2:0.

Do druhého dejstva však Skaličania naskočili ako vymenení a Rybár sa nestihol obracať. Mierila na neho strela z každej pozície a často aj so šťastím to domáci ustáli. V 28. minúte však naštartoval vo svojom pásme Jaborník, prebojoval sa až pred Rybára a strelou medzi betóny znížil. Ešte viac stúplo hosťom sebavedomie a Piešťany sa bránili veľakrát aj za cenu zakázaného uvoľnenia. Domáce trápenie prerušil až v 37. minúte Balej, ktorý zadovkou z nulového uhla aj za pomoci žŕdky prekvapil Ševelu – 3:1. Keď už sa zrejme Skaličania pomaly pripravovali na odchod do šatne, zaútočila štvrtá piešťanská lajna, Tibenský prenechal puk Tomčákovi, ktorého strela po ľade aj so šťastím prekĺzla Ševelovi pod lapačku a dokĺzala sa za čiaru – 4:1.

V úvode tretej časti vychytal Rybár svojho exspoluhráča Pašeka a následne sa vyložené šance z ľadu vytratili. Rušno bolo až v záverečnej päťminútovke, keď najskôr z ľavej strany prifrčal pred Ševelu Tomčák, položil si ho, obišiel a upravil na 5:1. V poslednej minúte zápasu sa gólu dožadovali aj Skaličania. Rybár bol bez hokejky, na dve strely stihol reagovať, ale tretia cez neho prešla, no na bránkovej čiare ho zaskočil S. Hudec, čo potvrdil po videoanalýze aj hlavný rozhodca. Piešťany zvíťazili hladko 5:1.

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Skalica 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
 

 

Góly: 12. Šimíček (Belluš, Hudec), 13. Holovič (J. Ručkay, Svetlík), 37. Balej (Brancis, Brňák), 40. Tomčák (Tibenský, Hrehorčák), 56. Tomčák (Hrehorčák, Brňák) – 28. Jaborník (Brendl). Rozhodovali: Baluška - Kacej, Synek, vylúčení: 2:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 959 divákov.


ŠHK 37 Piešťany: Rybár – Filip, Gachulinec, Brňák, Svetlík, S. Hudec, Gipters, Hluch, Krotov - Šimíček, Belluš, F. Hudec – J. Ručkay, Holovič, Valo – Kučera, Brancis, Balej – Hrehorčák, Tomčák, Tibenský

HK 36 Skalica: Ševela – Polata, Ďurák, Novák, Opalek, Jaborník, Barák, Zukal, Rezek - Komínek, Školiak, Pašek – Korytko, Brendl, Sloboda – Mickievics, Studenič, Jass – Rožník, Lantoš, Brodek

Hlasy trénerov:

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Sme radí, že sa chalani po včerajšej prehre s dvadsiatkou zmobilizovali a zabrali všetky štyri päťky. Vtedy sme silní, no mrzí nás veľké množstvo zranených obrancov."

Michal Ružička, asistent trénera Skalice: "Snažili sme sa pripraviť zodpovedne a získať tri body. Bohužiaľ, bez vyhratých súbojov sa to nedá a tie sme dnes prehrávali vo veľkom."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies