TL: Nitru v šlágri podržal brankár Halo: Jeden gól? Aspoň nemusím platiť

NETKY.SK • 4 Január 2017, 12:25 • 2 min
TL: Nitru v šlágri podržal brankár Halo: Jeden gól? Aspoň nemusím platiť

KOŠICE - Hokejisti HC Košice boli podľa predpokladov favoritmi zápasu 35. kola Tipsport Ligy proti Nitre. Majstrovi sa dovtedy príliš nedarilo na klziskách súperov, naopak Košičania mali v nedávnom období solídnu hernú fazónu. Zápas však vyznel jednoznačne v prospech hostí, ktorých brankár Halo výborným výkonom nasmeroval k víťazstvu.

slovakia

left justify in out

V bránke Nitry sa opäť nepredstavila brankárska jednotka Michal Valent a tréner Andrej Kmeč sa tak musel spoľahnúť na Juraja Hala, ktorému kryl chrbát Frederik Foltán. Halo bol od úvodných minút veľkou prekážkou Košičanov, štatistici mu napočítali celkovo 38 úspešných zákrokov. Jeho výkon bol základ cenného nitrianskeho víťazstva.

 

"V Košiciach sa často nevyhráva, o to je toto víťazstvo cennejšie. Chalani dnes podali úplne iný výkon v porovnaní s tými, ktoré sme vonku podávali nedávno. Mali sme menej vylúčených a hneď to išlo. Keby sme hrali takto disciplinovane v každom zápase, tak by sme zvonku prinášali oveľa viac bodov," poznamenal Halo po zápase.

 

Pre topoľčianskeho rodáka to bol iba štvrtý odchytaný zápas v sezóne. Predvedeným výkonom ukázal svoje kvality. "Som za to veľmi rád. Čakal som na to asi štyri mesiace," uviedol 21-ročný brankár. Nitrania sa v zápase dostali do vedenia 4:0 a ich brankár tak mohol v záverečnej časti pomýšľať aj na prvé čisté konto v Tipsport Lige. Napokon mu smelé plány zmaril obranca Šedivý, ktorý Hala prestrelil od modrej čiary.

 

"Mohlo byť aj čisté konto, ale dôležité je víťazstvo. V prípade čistého konta by som musel v kabíne platiť, takto platiť nemusím," dodal Halo s úsmevom. Nitrania v štvrtom vzájomnom zápase sezóny prerušili víťaznú sériu domácich mužstiev vo vzájomných dueloch.

 

Momentálne je vzájomná bilancia 3:1 v prospech Nitry. Po šlágri kola sa však postavenie mužstiev v tabuľke nezmenilo. Košičania zostávajú naďalej druhí so šesťbodovou stratou na Banskú Bystricu. Nitra je tretia a po zápase v Košiciach stráca na východniarov päť bodov.

 

HC Košice - HK Nitra 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

 

Góly: 55. Šedivý (Milý, Hričina) - 8. Slovák (Cope, Mezei), 38. Macík (Štefanka, Šiška), 42. Šiška (Štefanka, Macík), 52. Slovák (Milam). Rozhodovali: Snášel, Orolin - Smrek, Bednár, vylúčení: 2:7 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 4286 divákov.

 

Zostavy:

HC Košice - Habal - Dudáš, Deyl, Šedivý, Šmach, Matejka, Koch, Vašíček - Bicek, Suja, Nagy - Hričina, Boltun, Milý - Šoltés, Klíma, Varga - Novotný, Jenčík, Bartoš - Vrábeľ

 

HK Nitra: Halo - Ordzovenský, Milam, Rais, Mezei, Meland, Pupák, Korím - Cope, Slovák, Tvrdoň - Blackwater, Krištof, H. Ručkay - Šiška, Štefanka, Macík - Bajtek, Paukovček, Ondrušek - Piačka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies