TL: Nitru aj Košice delí jeden zápas od postupu do semifinále play-off

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 08:50 • 2 min
TL: Nitru aj Košice delí jeden zápas od postupu do semifinále play-off

ŽILINA - Hokejisti Nitry zvíťazili aj v treťom zápase štvrťfinále play off slovenskej Tipsport Ligy, keď si v utorok poradili na ľade žilinských "vlkov" 5:3. V sérii hranej na štyri víťazstvá vedú už 3:0 a môžu ju ukončiť už v stredu.

slovakia

left justify in out

Žilina sa po štyroch sezónach dočkala konečne domáceho duelu play off a "vlci" začali od úvodných sekúnd naplno. Po faule Becu hrali presilovku a po delovke Novotného spoza ľavého kruhu sa ujali vedenia. Hostia potom vyrovnali hru počas svojej presilovky, Tomek bol však pozorný a viaceré nepríjemné situácie vyriešil s prehľadom. V 10. minúte však kapituloval, keď odrazený puk spoza bránky dorazil zblízka do siete Macík. Hra mala dobré tempo, súperi si nič nedarovali, no šancí na gól mnoho nebolo a tie, ktoré prišli, Tomek aj Valent zvládli.


Úvod druhej tretiny vyšiel hosťom parádne, keď sa im už v 29. sekunde podarilo vďaka Kutálekovi doraziť zblízka puk do odkrytej bránky. Prakticky po buly však domáci vyrovnali, keď sa po siedmich sekundách hry presadil Valášek. Odpoveď hostí prišla o niekoľko minút po nevyužitej presilovke domácich, keď Blackwater dostal od Bajteka dobrú prihrávku spoza bránky a prestrelil Tomeka. O niekoľko minút hostia po prvý raz viedli pod Dubňom o dva góly, keď domáci nepokryli Macíka a ten zblízka druhým presným zásahom v zápase zvýšil. Domácimi góly otriasli, nevedeli sa dostať do hry, naopak Nitra ju pohodlne kontrolovala. V závere druhej časti pribudlo nervozity a vylúčení, ale žiadne z nich nebolo potrestané.

Na začiatku tretej časti sa hosťom podarilo dať gól, ale bol kopnutý úmyselne nohou a rozhodcovia ho po porade s videorozhodcom neuznali. Domáci sa márne pokúšali niečo vymyslieť na dobre hrajúcu Nitru, ktorá si strážila dvojgólové vedenie. V 51. minúte však prišla presilovka hostí, ktorá sa už po 8 sekundách skončila nájazdom Stupku a tretím žilinským gólom a "vlci" dostali razom novú energiu. Zabudli však na zadné dvierka a necelé tri minúty pred koncom inkasovali rozhodujúci gól z hokejky Lalibertého. Vlci sa potom snažili ešte vyrovnať, hrali aj power play, ale hostia už tretiu výhru v sérii udržali a sú blízko semifinále.

Povedali po zápase:

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Nemôžem chalanom uprieť snahu, bojovali, dali do toho všetko. Škoda situácií za bránkou, z ktorých sme po prihrávkach pred ňu dostali tri góly. Do zajtra zregenerujeme a budeme bojovať ďalej."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Hráčov sme pripravovali na tlak Žiliny, niekedy sme si to však až zbytočne komplikovali vracaním puku do nášho pásma. Odohrali sme play off zápas, aký sa má vonku hrať a myslím, že sme zaslúžene vyhrali. Gól v presilovke nás trošku zaskočil, ale zápas sme zvládli a vedieme 3:0 na zápasy."

MsHK DOXXbet Žilina – HK Nitra 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Góly: 3. Novotný (Brejčák, Ró. Huna), 21. Valášek, 51. Stupka (Zaťko, Handlovský) – 10. Macík (Pupák, Ordzovenský), 21. Kutálek (Beca, Podhradský), 24. Blackwater (Bajtek, Pupák), 28. Macík (Blackwater, Ordzovenský), 58. Laliberté.
Rozhodovali: T. Orolin, Jonák – Smrek, Gajan, vylúčení: 6:7, navyše: Zaťko (Žilina) 10 minút napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 2879 divákov
/na zápasy: 0:3/

 

 

Zostavy:

Žilina: Tomek – Brejčák, Zaťko, Ťavoda, Kurali, Leško, Makovský, Mendrej – Konečný, Róbert Huna, Novotný – Handlovský, Škoda, Stupka – Valášek, Ježek, Drevenák – Rogoň, Dominik Rehák, Ondruš.
Nitra: Valent – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei, Baker, Milo, König, Kuzma – Laliberté, M. Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Beca, Kutálek – Macík, Štefanka, Pupák – Bajtek, Bene, Piačka.

 

 

Úradujúci majstri a víťazi základnej časti z Košíc si s Martinom poradili aj v treťom zápase štvrťfinále play off slovenskej Tipsport Ligy. V utorňajšom zápase vyhrali "oceliari" na ľade hostí tesne 3:2 po predĺžení, keď sa v 65. minúte presadil v presilovke štyroch proti trom Suja. Košičania tak vedú v sérii už 3:0 na zápasy a o postupe do semifinále môžu rozhodnúť už v stredu.

 

MHC Martin - HC Košice 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1) 
Góly: 22. Tabaček (Rusina), 47. Cipulis (Surovka, Galamboš) - 13. Tibor Varga (Mikuš), 43. Spilar (Bartoš, Češík), 65. Suja (Bicek, Deyl).
Rozhodovali: J. Konc, M. Novák - Kacej, M. Orolin, striedanie: 21. Češík za Jenčíka (Košice), vylúčení: 4:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2800 divákov
/na zápasy 0:3/

 

 

Zostavy:

Martin: Dzubina – Rusina, Tabaček, Dvořák, Matejka, Dlouhý, Trávniček,– Vyskoč, Tomáš Varga – Surovka, Galamboš, Cipulis – Rzavský, Sprukts, Dírer – Nemček, Murček, Jass – Uhrík, R. Varga, Poliaček
Košice: Halász – Jankovič, Deyl, Cebák, Šedivý, Macejko, Mikuš – Spilar, Jenčík, Bartoš – Bicek, Suja, Bartánus – Lapšanský, Hrnka, Tibor Varga – Hričina, Milý, Boltun

V televíznom zápase nastúpil majster v plnej sile už aj s Bartánusom a Lapšanským. Už po 66 sekundách mohol vyhrávať, ale Dzubina sa nenechal prekabátiť Bicekom, ktorý sa ocitol pred ním sám. V 5. minúte mohol kontrovať Rzavský, ale Halász bol na mieste. Bez gólu sa skončil i závar pred košickým brankárom v 9. minúte. Domáci dokázali korčuľovať so súperom a tak bola hra vyrovnaná. V 13. minúte sa šťastie priklonilo na stranu favorita, keď skackajúci puk Tibora Vargu skončil za chrbtom Dzubinu. Ďalšie minúty patrili Košičanom. V 16. minúte strela Bartoša len tesne minula pravú žŕdku. V 18. minúte sa zaskvel Dzubina po tutovke Milého. 

V úvode druhého dejstva sa dostal do palebnej pozície Galamboš, ale Halász bol na mieste. Vzápätí však využil kapitán MHC Tabaček presilovku za vylúčenie Mikuša a bombou od modrej vyrovnal. Pri ďalšej presilovke v 25. minúte vyskúšali pozornosť Halásza Jass a Cipulis. V 28. minúte bol vzruch pred oboma bránkami. Najprv si Halász s námahou poradil s nahodeným pukom Matejku a potom chytil Dzubina pokus Hrnku. V 33. minúte zaváhal Sprukts pred gólmanom hostí, v 36. minúte ohrozil Halásza Galamboš a o chvíľu Dírer zblízka prestrelil. V 38. minúte sa nepresadil ani Hrnka a v 39. minúte nemierili presne ani Surovka a Galamboš.

V 42. minúte sa ocitol Rzavský sám pred Halászom, ale nevyzrel na gólmana hostí. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo aj teraz. Spilar sa v 43. minúte zoči-voči Dzubinovi nemýlil a majster opäť viedol. V 46. minúte zaváhal v koncovke Galamboš. Potom zahrali domáci veľmi dobre presilovku a Cipulis bekhendom do prázdnej bránky zaslúžene vyrovnal. V 50. minúte sa nepresadil Bicek. Potom domácich pri presilovke hostí viackrát podržal Dzubina. Tempo gradovalo. V 52. minúte nevyužil dobrú príležitosť Nemček a v 53. minúte si martinský brankár poradil so šancami Lapšanského a Milého. V 54. minúte opäť Nemček v ideálnej pozícii mieril len vedľa. V 58. minúte zneškodnil Dzubina tutovku Hrnku. V riadnom hracom čase sa nerozhodlo. 

V predĺžení mal prvý strelecký pokus Galamboš v 61. minúte, na druhej strane o minútu neskôr Macejko. V 64. minúte išiel na trestnú lavicu Dírer a Košice presilovku 4:3 využili za 36 sekúnd, keď sa autorom víťazného gólu stal Suja.

Povedali po zápase:

Ivan Dornič, tréner Martina: "Keď sme chceli zdramatizovať túto sériu, potrebovali sme zvíťaziť. S Košicami sme sa stretli štyrikrát v tejto sezóne doma a zápas sa skončil vždy v riadnom hracom čase nerozhodne. Žiaľ, vyhrali sme v predĺžení len prvé stretnutie, trikrát sme ťahali za kratší koniec. Napriek prehre musím chlapcov pochváliť, hrali výborne, plnili taktické pokyny. Tak, ako v celom ročníku, opäť sme doplatili na nepremenené vyložené príležitosti."

Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: "Bolo to bojovné stretnutie z oboch strán a pre nás veľmi dôležitý zápas. Zvládli sme ho a vedieme v sérii 3:0. Myslím, že dobre zregenerujeme, pripravíme sa na štvrtý zápas a verím, že aj v ňom zvíťazíme."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies