TL: Nitra zdolala Zvolen, Poprad prevalcoval Nové Zámky 7:0

NETKY.SK • 26 November 2016, 08:14 • 2 min
TL: Nitra zdolala Zvolen, Poprad prevalcoval Nové Zámky 7:0

BRATISLAVA - Nepríjemný debakel 0:7 utrpeli v piatok v 23. kole hokejisti nováčika Nových Zámkov na ľade Popradu, po ktorom klesli na posledné miesto tabuľky práve za Poprad. Majú ale o zápas menej ako "kamzíci".

slovakia

left justify in out

HC'05 iClinic Banská Bystrica - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)


Domáci nastúpili aj s posilou na dva zápasy obrancom bratislavského Slovana Sersenom, ktorý sa rozohrával po zranení a dlhej prestávke. Veľa roboty na ľade nemal, no napriek tomu po dvoch tretinách svietil na ukazovateli chudobný stav 1:1 a mnohé naznačoval. 'Barani' mali hernú prevahu, aj streleckú, vždy však narážali na tuhý odpor a nepriestreľného Križana v bránke. Kapituloval síce v 10. min, no za gól od Ďatelinku, keď predtým vyrazil strelu Hickmotta, nemohol. Liptáci s navrátilcom Stehlíkom v obrane vsadili na osvedčený recept, ktorý im priniesol v tejto sezóne jeden bod z prvého vzájomného zápasu po prehre v predĺžení.

V 29. min Richard Huna pohotovou prízemnou strelou vyrovnal a zo zápasu sa stala výsledková lotéria. Už v 6. min trafil Kafka žŕdku, na druhej strane Liptákom trvalo dosť dlho, kým vôbec bránku domácich ohrozili. Najskôr Števuliakovi skĺzol v 16. min v rozhodujúcom momente z čepele hokejky a v 17. min sa nájazd Urama skončil nepresnou strelou. V druhej tretine sa obraz hry nezmenil, hostia vsadili hlavne na rýchle výpady a okrem gólu sa v šanciach nepresadili Rud. Huna a Kriška, čo bol len zlomok príležitostí ktoré spálili domáci. 

Na snímke tréner Banskej Bystrice Vladimír Országh v zápase 23. kola hokejovej Tipsport Ligy HC'05 iClinic Banská Bystrica - MHK 32 Liptovský Mikuláš v piatok 25. novembra 2016 v Banskej Bystrici.

Postupne pred Križanom nepochodili Sarault, Tománek, Cebák, Róth, Surový, v pološanciach aj ďalší a výsledok bol neustále na vážkach. V úvode tretej tretine ešte v trvajúcej presilovke strele Maiona chýbali milimetre, aby skončila v bránke. V 48. min odklial čaro Križana kapitán domácich Surový, keď presne zamieril z pravého kruhu vhadzovania. Pokoj do záveru zápasu mohli vniesť v 54. min Maione a Tománek, ďalší gól nepridali, zápas síce dospel do dramatického power play záveru 87 sekúnd pred koncom, no bez gólového efektu. 

HC'05 iClinic Banská Bystrica - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Góly: 10. Ďatelinka (Hickmott, Buc), 48. Surový (Buc, Hickmott) - 29. Rich. Huna (Stümpel). Rozhodovali: P. Jonák, D. Konc - Návratek, Gegáň, vylúčení 0:3, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, zmeny: od 3. minúty navyše Makovský (Liptovský Mikuláš), 2515 divákov

 

 

Zostavy: 


Banská Bystrica: Bacashihua - Wishart, Maione, Kubka, Ďatelinka, Matuškin, Mihalik, Cebák, Sersen - Lamper, Češík, Matoušek - Buc, Surový, Hickmott - Truchno, Sarault, Kafka - Róth, Tamáši, Tománek

Liptovský Mikuláš: Križan - Burzala, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Moravčík, Šiška, Bobček - Rud. Huna, Rób. Huna, Rich. Huna - Kriška, Sukeľ, Uram - Faith, Cibák, Števuliak - Kabáč, Stümpel, Piatka

Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Začali sme dobre, škoda, že potom sme viac hrali po rohoch. Postupne sme sa začali presadzovať priamočiarejšie, no chýbal nám pri dorážkach dôraz a zdravá agresivita. Mikuláš veľmi dobre bránil, bol nebezpečný v protiútokoch, mal výborného brankára. Veľkou bojovnosťou sme zápas nakoniec dotiahli do víťazstva."

Ján Cibuľa, asistent trénera L. Mikuláša: "Bolo to bojovné stretnutie z našej strany. Dostali sme sa v úvode pod tlak, výrazne nás súper prestrieľal, no prehrávali sme len o gól vďaka obrane a Križanovi. Škoda, že sme nebodovali, chlapcov však treba pochváliť za výkon."

Richard Stehlík, obrannca L. Mikuláša: "Dôvody, že mi to vo fínskej Hämeenlinne nevyšlo a že som sa vrátil, boli v tom, že sme z piatich zápasov štyri prehrali. Tréner si ma zavolal, že vraj viac potrebuje útočníka, ja som ešte čakal na ponuky, nič nebolo aktuálne, tak som sa rozhodol prísť znovu do Mikuláša. Počkám si do reprezentančnej pauzy a uvidím, či sa nejaká ponuka naskytne. My sme proti Bystrici hrali dobre, no súper výborne, párkrát nás prečíslil a bola škoda, že sme nepremenili viac šancí."

Michal Sersen, obranca B. Bystrice: "Potrebujem sa po dlhej pauze do toho dostať, všetko príde postupne, takže pomaličky. Hralo sa spočiatku zostra, ja mám rád takéto zápasy, postupne sa šlo viac do kombinácií a priebeh ma veľmi neprekvapil. Pred zápasom som nevedel, čo môžem očakávať, bol som trošku neistý, pochváliť treba chalanov okolo mňa. Nakoniec som celkom spokojný, aj s nohou, ktorá držala. Snažil som sa ísť naplno do súbojov, v hlave však zostal malý blok, no verím, že všetko sa ďalšími zápasmi odbúra."

Tomáš Surový, autor víťazného gólu B. Bystrice: "Mikuláš má húževnaté, kvalitné mužstvo, hralo dobre vzadu, aj brankár im zachytal. Trvalo nám dlho, kým sme stav v tretej tretine zlomili. Nám sa pred plným hľadiskom hrá výborne a divákom sme veľmi vďační."

 

HK Poprad - HC Micron Nové Zámky 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)


Poslední Popradčania vstúpili do "šesťbodového" zápasu s predposlednými Novými Zámkami ako uragán. Skóre zápasu otvoril v 6. minúte Štrauch, ktorého individuálnej akcii z rohu klziska obrana hostí nevenovala žiadnu pozornosť a tak si pohodlne položil Lundströma a puk poslal do prázdnej bránky. Domáci poriadne hrýzli, ale sľubné strelecké príložitosti zahadzovali ako na bežiacom páse. V 13. minúte sa k puku po odraze dostal Štrauch a s výrazným prispením Lundströma ho dostal do siete - 2:0. Pred odchodom na prvú prestávku diváci po prvý raz v seóne odmenili výkon "kamzíkov" mohutným potleskom.

Demontáž Nových Zámkov pokračovala pod Tatrami i v prostrednom dejstve. Kuriózny gól si pripísal v 24. minúte kanadský útočník domácich Henderson. Ten profitoval z váhavého zákorku brankára hostí, po ktorom skončil puk za jeho chrbtom - 3:0. Ligový nováčik kopil chyby v obrane. Jednu z nich využil prvý útok Popradu, keď po prihrávke Hendersona pohodlne rozvnil sieť Lapšanský. Hosťujúca lavička reagovala oddychovým časom a striedaním brankárov. Medzi tri žrde sa tak v 28. minúte postavil Škorvánek, ktorý už o štyri minúty kapituloval v presilovej hre po dorážke Troligu - 5:0.

Domáci hokejisti nedali nohu z plynu ani v tretej tretine. Zaujal ruský legionár Abramov, ktorý sa ani na druhý pokus nepresadil v samostatnom úniku. Gól si popradské publikum šiestykrát zakričalo až v 54. minúte, keď počas signalizovaného vylúčenia Lelkeša skompletizoval hetrik Andreas Štrauch. Hostia boli najbližšie ku čestnému zásahu päť minút pred koncom stretnutia. Z Brabencových akcií odmietol poslať puk do opustenej bránky najprv Drtina a po ňom i Bahenský. Po ďalšej hrúbke hostí za vlastnou bránou sa dostal puk k Jánovi Brejčkákovi, ktorý strelou pod hornú zrď spečatil debakel Nových Zámkov v pomere 7:0. 
 

HK Poprad - HC Micron Nové Zámky 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

 

 

Góly: 6. Štrauch (Lichanec, B. Rapáč), 13. Štrauch (J. Brejčák, Lichanec), 24. Henderson (Lapšanský), 28. Lapšanský (Fabian, Henderson), 32. Troliga (Hvila, Kroták), 4. Štrauch (B. Rapáč, Bagin) 56. J. Brejčák (Abramov). Rozhodovali: Šteffik – Riš, Korba, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 931 divákov.


Zostavy:

Poprad: Šúrek – Chaloupka, Fabian, Suchý, Kurali, Dinda, J. Brejčák, Ježek – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Kroták, Mlynarovič, Hvila – Bondra, Troliga, Abramov – B. Rapáč, Lichanec, Štrauch.

Nové Zámky: Lundström (28. Škorvánek) – Drtina, Cardwell, Sandgren, Mäkinen, Sucharda, Chovan, Rehák, Maier – Saarinen, Brabenec, Bahenský – Čaládi, Kytnár, M. Hudec – Fábry, Pitule, Paulovič – Dubec, Lelkeš, Tibenský

Hlasy po zápase:

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Ďakujem všetkým chlapcom za to, že dnes hrali disciplinovaný hokej. Darilo sa nám i strelecky. To, čo sa im snažíme vštepovať do krvi, bolo už na ľade vidno. Veľmi sa tešíme aj s kolegom, že sme sa priblížili mužstvám hore. Nepozeráme sa ale na nikoho, spoliehame sa iba sami na seba. V nedeľu ideme do Trenčína, znova to bude boj o život."

Július Pénzeš, tréner Nových Zámkov: "Nezvládli sme dnešné stretnutie. Poprad nás ničím neprekvapil, boli sme na to pripravení. Dostali sme rýchle a lacné góly. Musíme si zápas dopodrobna rozobrať a vyvodiť z neho dôsledky."
 

 

HK Nitra – HKM Zvolen 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)


Prvú väčšiu príležitosť zápasu medzi Nitrou a Zvolenom mali domáci, keď v 5. minúte adresoval Blackwater prihrávku na Slováka, ale Baroš puk vyrazil. V 7. minúte sa dostal k slovu štvrtý nitriansky útok a Barošovi pohrozili Chalupa aj Piačka. Hostia sa dopúšťali v obrane veľkých chýb, ktoré však ofenzíva Nitry nedokázala premeniť. Zvolen mal na hokejke prvý gól v 13. minúte, keď si z druhej vlny nakorčuľoval Mráz, ale puk mu nesadol ideálne. Skóre sa po prvýkrát menilo 39 sekúnd pred koncom tretiny, keď v oslabení skóroval Štefanka – 1:0.

V úvode druhej tretiny založili domáci rýchlu priamočiaru akciu na tri dotyky a na jej konci bol Krištof – 2:0. Akciu z druhého gólu zopakovali Nitrania ako cez kopirák aj pri treťom góle v 25. minúte a úspešným strelcom bol opäť Krištof. V bráne nahradil Baroša Šimko. Hostia kopili obrovské množstvo chýb, ktoré Nitrania dokázali využívať. Štvrtý gól do zvolenskej siete strelil Blackwater. V 35. minúte znížil na 1:4 Ďaloga. Šancu na ďalší gól hostí mal obranca Hraško, ale Valent si s jeho strelou poradil.

Začiatok tretej tretiny bol plný nepresností. V 47. minúte sa peknou individuálnou akciou predviedol hosťujúci Majdan, ktorý obišiel okrem obrany aj brankára Valenta a zasunul puk do brány – 4:2. Šancu na zvýšenie skóre mal Piačka, ale jeho strelu pokryl Šimko. "Bryndziari" si vo zvyšku tretiny už nevypracovali vyložené šance na skorigovanie skóre. Hostia v závere skúsili ešte hru bez brankára, ale bol z toho už len gól na 5:2 z hokejky Macíka. 


HK Nitra – HKM Zvolen 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

 

 

Góly: 20. Štefanka (Bajtek, Ordzovenský), 21. Krištof (Milam, Ordzovenský), 25. Krištof (Štefanka, Mezei), 27. Blackwater (Ondrušek), 60. Macík – 35. Ďaloga (L. Jurík, Žilka), 47. Majdan (Zuzin) Rozhodovali: Stano, Müllner – Šefčík, Junek, vylúčení: 4:1, navyše: Slovák (Nitra) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 2671 divákov.


Zostavy:

Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Rais, Mezei, Pupák, Kuzma, P. König – H. Ručkay, Slovák, Blackwater, Štefanka, Krištof, Bene, Macík, Paukovček, Bajtek, Chalupa, Ondrušek, Piačka

Zvolen: Baroš (25. Šimko) – Hraško, M. Novák, Valenta, Krejči, Ivan, Plekhanov, Dubeň, Habšuda – Klhufek, Mráz, Zuzin, Majdan, Puliš, Kelemen, Petráš, L. Jurík, Šišovský, Ďaloga, Jakubík, Žilka

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, tréner HK Nitra: "Chcel by som chalanov pochváliť, že tie veci, ktoré sme si povedali sme aj plnili. Samozrejme boli tam aj nejaké drobné chyby, ale oproti zápasu v Trenčíne hráči plnili veci, ktoré sme chceli. Jasne sme išli za víťazstvom, aj keď prvá tretina bola trochu opatrná, nevytvorili sme si tam toľko šancí a taký tlak, ale v druhej tretine si šance vedeli vytvoriť aj sme ich premenili. Do tretej tretiny sme vstúpili s tým, že zápas ideme dohrať tak, aby sme nepripustili žiadnu drámu, čo sa nám podarilo, aj keď súper dal druhý gól, ale myslím si, že sme to mali pod kontrolou a zaslúžene vyhrali."

Milan Staš, tréner HKM Zvolen: "Prvú tretinu sme nezačali zle, udržali sme hru vyrovnanú. Pokazili sme dve presilovky, ktoré mali byť našou výhodou, ale boli skôr nevýhodou. V závere tretiny sme aj inkasovali. V šatni sme si niečo povedali, ale žiaľ neplatilo to. Domáci nás prečíslovali, čo sme mali robiť my. Robili sme chyby a tam bolo to hrozivé skóre 4:0. V tretej tretine sme ukázali svoju tvár. Začali sme viac korčuľovať, dohrávať súboje, strelili sme gól, trochu nás to naštartovalo, ale žiaľ nepodarilo sa nám priblížiť gólovo tak, aby sme mohli zápas otočiť. Nepomohla ani záverečná powerplay, v ktorej sme inkasovali, ale chlapcov môžem pochváliť fakt len za tretiu tretinu, že to nevzdali a nevezieme si domov debakel."

utorok

HC Košice - HK Dukla Trenčín 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) 
Góly: 9. Hruška (Klíma), 52. Bartoš (Klíma, Šmach) - 21. Hossa (Holenda, Švec). Rozhodovali: Orolin, Husár - Korba, Holienka, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3334 divákov

tabuľka:

1. Banská Bystrica 25 17 3 1 4 95:47 58
2. Košice 25 16 4 1 4 97:53 57
3. Nitra 24 14 1 3 6 86:69 47
4. Žilina 24 10 2 3 9 78:73 37
5. Zvolen 24 10 1 1 12 69:83 33
6. Liptovský Mikuláš 24 8 3 2 11 65:75 32
7. Martin 20 9 1 2 8 58:62 31
8. Dukla Trenčín 25 7 3 4 11 63:68 31
9. Poprad 25 7 3 3 12 66:77 30
10. Nové Zámky 24 6 3 4 11 58:70 28



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies