TL: Nitra vyhrala v Poprade po predĺžení a v sérii vedie už 3:0

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 09:26 • 2 min
TL: Nitra vyhrala v Poprade po predĺžení a v sérii vedie už 3:0

POPRAD - Hokejisti majstrovskej Nitry zvíťazili na ľade Popradu 4:3 po predĺžení v pondelňajšom treťom zápase štvrťfinále play-off Tipsport ligy 2016/2017.

slovakia

left justify in out

V prvej tretine sa domáci ujali dvojgólového vedenia zásahmi Hvilu a Svitanu, Hostia znížili gólom Krištofa, ktorý sa strelecky presadil aj v druhej dvadsaťminútovke a vyrovnal na 2:2. Tri minúty pred koncom základného hracieho času potešil domácich fanúšikov svojím druhým gólom Hvila a vyzeralo to na domáce víťazstvo. Nitrania však odvolali brankára a power-play im vyšla - v 59. min vyrovnal Cope. Nakoniec boli úspešnejší aj v predĺžení, v 68. min im víťazstvo zariadil Versteeg. Nitra vedie v sérii už 3:0 a postup do najlepšej štvorky môže v Poprade spečatiť už v utorok.
 

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - štvrťfinále play-off - tretí zápas (hrá sa na štyri víťazstvá) - pondelok:

HK Poprad - HK Nitra 3:4 po predĺžení (2:1, 0:1, 1:1 - 0:1) - stav série 0:3
Góly: 4. Hvila (Kroták), 5. Svitana (Guľajev, Štrauch), 57. Hvila (Mlynarovič) - 7. Krištof (Kutálek, H. Ručkay), 26. Krištof (Rais, H. Ručkay), 59. Cope (Rais), 68. M. Versteeg (Meland)

Vylúčení: 7:10 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, Štefik - Smrek, Korba, 2085 divákov

Zostavy:
Poprad: Šúrek - Fabian, Guľajev, Suchý, Dinda, Ibragimov, Ježek, Pokovič, Davydov - Lichanec, Zagrapan, Štrauch - Kroták, Troliga, Matúš Paločko - Hvila, Mlynarovič, Svitana - D. Bondra, Murček, Matej Paločko 

Nitra: Hartzell - Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, M. Versteeg, Pupák, Korím - Cope, Marek Slovák, Blackwater - H. Ručkay, Krištof, Kutálek - Macík, Timotej Šille, Tvrdoň - J. Štefanka, L. Paukovček, Bajtek 

 

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Mám povedať pravdu, to čo si myslím, ale čo mám povedať? V každom prípade chcem chlapcom poďakovať za bojovnosť. Hrali sme s minuloročným majstrom a myslím si, že nielen hráči, ľudia okolo hokeja i tí, čo do neho vkladajú peniaze, si zaslúžia viac. Bohužiaľ sú veci, ktoré sa momentálne nedajú nijako ovplyvniť. Musíme premieňať presilové hry. Mali sme čisté gólové šance, ktoré sa musia premieňať. Zajtra nás čaká ďalší zápas, ideme ďalej."

 

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "My sme vedeli, že zápas môže veľa napovedať o sérii. Vedieme 3:0. Zápas by sme mali jasne v rukách, keby sme nespravili toľko faulov a nehrali toľko oslabení. Našťastie sme ich ustáli a aj keď sme v závere prehrávali, vyrovnali sme. V predĺžení sme strelili víťazný gól. Náš tajný plán sme splnili."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies