TL: Nitra si pripísala štvrtý víťazný zápas v rade, Košice zdolali Poprad

NETKY.SK • 29 Február 2016, 09:08 • 2 min
TL: Nitra si pripísala štvrtý víťazný zápas v rade, Košice zdolali Poprad

TRENČÍN - Nitra v snahe ešte stiahnuť náskok vedúcich Košíc prišla do Trenčína s cieľom zvíťaziť. Aktívnejšie už tradične začala Dukla. Hneď v 1. min. vysunul Sojčík Gašparoviča, no Valent bol na mieste.

slovakia

left justify in out

O štyri minúty tečoval pred nitrianskym gólmanom puk Sojčík, ale ani ten neuspel. Udrelo preto na opačnej strane. V 6. min. vyrazenú strelu dorazil do siete Baker a rýchlo potrestal vylúčenie Hatalu. Ani druhá presilová hra hostí netrvala dlho. O dve minúty trafil od modrej čiary Stloukal. Dukla sa snažila dostať čo najskôr do zápasu. V 12. min. mohol streliť kontaktný gól Stümpel, trafil však iba žŕdku brány. O chvíľu na to Šišovského si prízemná strela nenašla cestu do siete. Aktivita Dukly o zdramatizovanie vývoja zápasu do prvej sirény nič neznamenala, Nitrania dokázali ich útoky s prehľadom pokrývať.

Po prestávke sa hra vyrovnala. Na Stümpelovi bolo vidieť, ako sa veľmi chce presadiť proti svojmu bývalému klubu. V 26. min. mal pred sebou odkrytú bránku, ale Valent dokázal včas zasiahnuť. Hokejovú ikonu zasiahol do tváre Podhradský, za čo dostal štvorminútový trest. Ten Dukla dokázala zúročiť v 30. min., keď sa Michal Novák neulakomil na zakončenie a puk do odkrytej brány dopravil Hudec – 1:2. Hostia sa snažili čo najskôr si prinavrátiť dvojgólové vedenie. Najskôr Kutej vychytal Stloukala a potom si bravúrne poradil aj s volejom Američana Milama.

V záverečnej dvadsaťminútovke pokračoval zaujímavý hokej. V 44. min. mohol streliť tretí gól Nitry Bene, keď pokusom z otočky takmer prekvapil Kuteja. Veľké šance pred jednou či druhou bránou nepribúdali, keďže súperi sa pozorne bránili. Jedna z posledných šancí na vyrovnanie sa vojakom naskytla päť a pol minúty pred koncom zápasu pri vylúčení Bajteka. Hostia ju však bez vážnejších komplikácii prečkali a pripísali si štvrtý víťazný zápas v rade.

HK Dukla Trenčín - HK Nitra 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Góly: 30. Hudec (M. Novák) - 6. Baker (J.Štefanka, Stloukal), 8. Stloukal (P. König, Macík). Rozhodovali: Müllner - Jurík, Holienka, vylúčení: 2:7, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 2570 divákov.

 

 

Povedali po zápase:

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Zápas sme začali nešťastne, keď sme dostali dva góly. Postupne sme sa začali dostávať do šancí, len z nich musíme dávať góly. Zhoreli sme na efektivite. Zle sme zahrali presilové hry. Tretiu tretinu sme sa mali viac tlačiť do brány. Mali sme na konte málo striel a skôr sme korčuľovali popri mantineloch."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "V prvej tretine sme boli vysoko efektívni a využili sme dve presilovky. Zápas bol vyrovnaný a hralo sa zo strany na stranu. V poslednej tretine sme mali ideálnu šancu vyskúšať si systém udržania výsledku pred play off. Víťazstvo nás teší."

 

Košice si podmanili Poprad 7:1


Hosťom opäť chýbali skúsení útočníci Bartečko s Krotákom a v bránke dostal príležitosť René Svoboda. Úvodné minúty patrili Košičanom. V 4. minúte mal Spilar ľahkú prácu, keď do odkrytej bránky poslal odrazený puk - 1:0. Krátko na to sa obranou hostí preštrikoval Hrnka, ale Svoboda jeho pokus zmaril. Na popradskom brankárovi následne stroskotal aj Jenčík a úspešný nebol ani na opačnej strane Popradčan Lantoš. Sľubnú príležitosť na vyrovnanie mal v 13. minúte Heizer, no v dobrej pozícii nenamieril presne. Hostia sa v druhej polovici prvej tretiny osmelili, ale vyrovnať nedokázali.

V 22. minúte dokumentoval svoju hernú pohodu Hrnka, ale jeho pokus o efektné "Granlundove" zakončenie nebol úspešný. V 30. minúte nevyrovnal ani Koyš, ktorý márne dorážal odrazený puk. V ďalších minútach sa hostia nechávali vylučovať a Košičania trestali. V presilovke piatich proti trom nedal obranca Deyl šancu Svobodovi a tvrdou strelou upravil na 2:0. O dve minúty si Šoltés vypýtal prihrávku od Boltuna a naložil s ňou ideálne - 3:0. V závere druhej časti hrali Košičania ďalšiu presilovku o dvoch hráčov. Deyl tentoraz vrátil puk Spilarovi a jeho strela bez prípravy znamenala stav 4:0.

Domáci kontrolovali vývoj zápasu a Popradčanom veľa nedovoľovali. Svojho prvého gólu v sezóne sa v 47. zápase dočkal košický obranca Mikuš, ktorý v 44. minúte prestrelil Svobodu - 5:0. Aj hostia mali k dispozícii presilovku o dvoch hráčov. V 55. minúte strieľal tvrdo obranca Fabian, ale Halász bol pozorný. Hostia však zovreli trojicu domácich hráčov a po Rapáčovej prihrávke sa zblízka presadil Paukovček - 5:1. Posledné slovo však mali domáci. V 60. minúte najskôr Hrnka zakončil peknú akciu Košičanov a na konečných 7:1 uzavrel strelou spomedzi kruhov Šoltés.

HC Košice - HK Poprad 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Góly: 4. Spilar (Jenčík, Bartoš), 34. Deyl (Spilar, Bartoš), 36. Šoltés (Boltun, Cebák), 40. Spilar (Deyl, Jenčík), Mikuš (Bicek), 60. Hrnka (Suja, Bicek), 60. Šoltés - 57. Paukovček (R. Rapáč, Fabian). Rozhodovali: Konc, Lokšík - Rovenský, Bogdaň, vylúčení: 5:8 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3312 divákov.

 

 

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: "Od úvodu a počas celého zápasu sme hrali aktívne. Vytvorili sme si tlak a viaceré šance. Súper hral bojovne a hrozil protiútokmi. O výsledku dnešného zápasu rozhodla druhá tretina."


Pavol Paukovček, tréner HK Poprad: "Ťažko sa hodnotí zápas, ktorý prehráte 1:7. Je to však odzrkadlenie kvality kádra Košíc a našej kvality."
 

Domáci Zvolen zdolal Žilinu 4:2


Zvolen 28. februára (TASR) -Hráči Zvolena produkovali veľmi pomalý a nepresný hokej, akoby nemali sily. Žilinčania boli aktívnejší. Od 2. minúty hrali presilovku, ale k puku sa dostal Klhůfek, samostatný nájazd však nevyužil. V 8. minúte mal gól na hokejse Krejčí, jeho strela na bránku však nemala silu. Ani Semorádova strela v 14. minúte neskonučila v sieti. V 19. minúte sa ocitol sám pred Cibuľom Huna, nastrelil len jeho lapačku.

Hneď v úvode druhej tretiny opäť ušiel Huna, ale nastrelil len prvá tyč Cibuľovej bránky. V presilovke mal šancu Semorád, ale prestrelil. V 26. minúte sa ocitol sám pred Cibuľom Konečný a puk už poslal bezpečne do bránky.

Do poslednej tretiny nastúpili domáci ako vymenení. V tretine padlo až päť gólov. Hneď v úvode nastrelili hostia tyčku Cibuľovej bránky, vzápätí Jurík najprv trafil len brankára, ten puk vyrazil a Obdržálek ho poslal do siete. Po presilovke hostí dostali možnosť presilovky domáci, navyše 75 sekúnd 5:3. Zahrali ju výborne a Brendl bombou od modrej poslal HKM prvýkrát do vedenia. O minútu J. Jurík dostal ideálnu prihrávku od Klhůfeka a puk poslal do odkrytej bránky. Zvolenský odchovanec v drese Žiliny Ján Ťavoda znížil na rozdiel gólu. V 51. minúte sa dostal do samostatného nájazdu Brendl, ale gól nedal. Štyri minúty pred koncom hrali domáci druhýkrát presilovku 5:3 a Krejči strelou do vinkla pridal štvrtý gól domácich.

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)
Góly: 41. Obdržálek (L. Jurík), 45. Brendl (Brabenec, Juraško), 46. J. Jurík (Klhůfek, Mráz), 57. Krejči (Obdržálek, L. Jurík) - 26. Konečný (Róbert Huna, Švec), 49. Ťavoda (Novotný, Stupka). Rozhodovali: Novák - Šefčík, Kollár, vylúčení: 4:7, navyše: Ježek (Žilina) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, 1063 divákov.

 

 

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Vedeli sme, že nás čaká veľmi ťažké stretnutie, lebo Žilina posledné zápasy hrá veľmi dobre. Myslím si, že prvá tretina bola vyrovnaná, ale čo bolo horšie, bola naša druhá tretina, kde sme predviedli katastrofálny výkon. Po druhej tretine sme si povedali, že musíme začať hrať a nejako otočiť zápas. Pomohol nám gól na 1:1 v oslabení a presilovky 5:3, kde sme dali dva góly a to rozhodlo."


Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Zápas sme mali veľmi dobre rozohratý, viedli sme po dvoch tretinách 1:0 a mali sme presilovku štyri minúty, kde sme mohli zápas rozhodnúť. Gól, ktorý sme inkasovali v našej presilovke sa nemôže stať a následne dvakrát sme vyhodili puk za mantinel. Dvakrát sme išli do troch hráčov a v takýchto situáciách sa Zvolen nemýli. Má veľmi dobrých hráčov, veľmi dobré mužstvo a v presilovkách to otočili. My sme pykali za hrubé chyby, a preto sme dnešný zápas nezvládli a prehrali."
 

Piešťany po predĺžení nakoniec zvíťazili


Existenčné stretnutie o posledné miesto do play off začali aktívnejšie domáci. Celú prvú tretinu mali viac z hry, dostali sa aj do šancí, ale streliť gól je naďalej ich veľkým problémom. Už v 1. min. vyskúšal Rybára dorážkou Dírer. V 4. min. si brankár hostí poradil so strelou Rzavského a v 7. min stálo pri Piešťanoch šťastie, keď Pokrivčákovú strelu zastavila ľavá žŕdka. Až v 8. min pohrozili hostia, ale strela Tvrdoňa Dzubinu neprekvapila. Aj v ďalšom priebehu zápasu mali domáci častejšie puk na hokejkách, ale v koncovke sa nepresadili Galamboš, T. Varga a ani Cipulis. Martin mal v úvodnej tretine výhodu troch presiloviek, tretiu aj 21 sekúnd o dvoch hráčov, ale ich akciám, chýbala myšlienka i dôraz v koncovke.

Aj v úvode druhej tretiny bol na ľade rovnaký obraz. Martin útočil, "havrani" sa bránili. V 24. min. sa pekne natlačil pred Rybára Kabáč, ale piešťanský brankár jeho pokus bekhendom zneškodnil. V 26. min. pri presilovke hostí sa ocitol S. Hudec sám pred Dzubinom, ale martinský gólman bol na mieste. V 32. min. Pokrivčákovú šancu zneškodnil Rybár. Bránku hostí odklial o niekoľko sekúnd neskôr obranca Dlouhý, keď z uhla otvoril skóre a strelil jubilejný 100. gól Martina v tejto sezóne. Potom vzrušila divákov šarvátka pred martinskou bránkou, po ktorej putovali po dvaja hráči z oboch mužstiev na trestnú lavicu.

Aj v tretej tretine to bol predovšetkým boj o každý puk. V 45. min. sa konečne dostali do útoku aj hostia, ale s príležitosťami Zálešáka a Petráša si poradil Dzubina. Na druhej strane v 47. min. chytil pokus Surovku Rybár. Hostia naďalej zodpovedne bránili a čakali na svoju príležitosť. Tá prišla v 52. min., keď svoj nájazd premenil Ručkay a vyrovnal. Nervozita až príliš zväzovala ruky martinským hokejistom a nedokázali už do konca riadneho hracieho času nič vymyslieť. V závere tretej tretiny mohol rozhodnúť piešťanský Belluš, ale svoju príležitosť nevyužil. V predĺžení nebolo úspešné ani jedno mužstvo. V samostatných nájazdoch nastúpil do martinskej bránky namiesto Dzubinu Gibl, ale ani to domácim nepomohlo. Po úspešnom nájazde Belluša v druhej sérii sa tešili zverenci trénera Dušana Gregora a pred poslednými dvomi kolami základnej časti sa priblížili k Martinu, ktorý prehral šiesty zápas v rade, na rozdiel jedného bodu. 

MHC Martin - ŠHK 37 Piešťany 1:2 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 32. Dlouhý (Kabáč, Jass) - 52. Ručkay. Rozhodujúci samostatný nájazd: Belluš (Piešťany). Rozhodovali: Baluška, J. Konc - Gajan, Korba, vylúčení: 6:8, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. 3000 divákov.

 

 

Ivan Dornič, tréner Martina: "Chceli sme vyhrať za tri body, sme sklamaní, lebo sme získali len jeden. Boli sme celý zápas lepší. Hostia hrali antihokej, ale účel svätí prostriedky. Z minima vyťažili maximum. Mrzí ma, že hráči štvrtej piešťanskej päťky išli po našich najlepších obrancoch Tabačkovi a Matejkovi."


Dušan Gregor, tréner Piešťan: "Prevládajú vo mne pozitívne pocity z môjho predošlého pôsobenia v Martine. V zápase pravdy bol dve tretiny Martin lepší, korčuliarsky, dôraznejší i streľbou. Nemôžeme takto hrať a dve tretiny neboli z našej strany dobré. V tretej tretine to bol už iný výkon. Napriek tomu, že Martin bol stále aktívny. Využili sme brejk, vyrovnali sme a vybojovali predĺženie. V nájazdoch sme získali bod navyše, sme radi aj za dva body, hoci sme tu chceli vyhrať v riadnom hracom čase."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies