TL: Nitra sa presúva na zápasy presúva za stavu 2:0 pre úradujúceho majstra do Žiliny

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 14:19 • 2 min
TL: Nitra sa presúva na zápasy presúva za stavu 2:0 pre úradujúceho majstra do Žiliny

Nitra - Po dvoch víťazstvách hokejistov HK Nitra nad MsHK Žilina (5:0 a 3:2) sa semifinálová séria play off Tipsport Ligy 2016/2017 presúva za stavu 2:0 pre úradujúceho majstra do mesta pod Dubňom.

slovakia

left justify in out

"Corgoni" zatiaľ prechádzajú vyraďovacou častou bez zaváhania, ale priebeh druhého semifinálového zápasu je pre nich menším varovaním. Nitrania v utorňajšom stretnutí herne dominovali, po prvej tretine vyhrávali 3:0, ale potom poľavili z nastaveného tempa, na čo zareagovali Žilinčania dvoma gólmi.

 

"V prvom zápase sme sa pomalšie rozbiehali, v druhom sme dominovali prvú polovicu stretnutia. Našimi niektorými zbytočnými chybami sme dali súperovi šancu vrátiť sa do zápasu. Keď vás súper stiahne z 3:0 na 3:2, tak nastane trochu nervozita. Je to jeden gól, hráči si uvedomujú dôležitosť každého momentu," vrátil sa k domácim zápasom tréner Nitry Andrej Kmeč.

 

Žilinský celok sužujú v semifinále zranenia viacerých kľúčových hráčov, ešte pred začiatkom série vypadla trénerovi Milanovi Jančuškovi zo zostavy dvojica Lukáš Handlovský a Michal Švihálek. Po prvom zápase v Nitre sa k ním pridal aj Václav Čížek a Peter Húževka. Aj v značne oklieštenej zostave však hlavne v druhom zápase "vlci" ukázali, že majú svoju hokejovú kvalitu.

 

"Únava sa stupňuje, navyše máme zranených kľúčových hráčov. Hráme to v oklieštenej zostave, ale chalani bojujú. Uvidíme, čo bude v Žiline. Tam nastúpi úplne iná Žilina a bude to úplne o niečom inom," uviedol útočník Žiliny Milan Hovorka.

Podľa Kmeča sa v zápasoch na žilinskom ľade treba vyvarovať hlavne vylúčeniam: "Určite na nás Žilina vytvorí enormný tlak, ale máme mužstvo na to, aby to vedelo ustáť. Asi budú dôležité oslabenia."

 

Zápas číslo tri sa hrá v Žiline v piatok 7. apríla od 18.00 hod., duel číslo štyri o deň neskôr v rovnakom čase.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies