TL: Nitra krok od titulu, po výhre 6:4 nad Bystricou vedie v sérii 3:2

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 08:01 • 2 min
TL: Nitra krok od titulu, po výhre 6:4 nad Bystricou vedie v sérii 3:2

NITRA - Hokejistov HK Nitra delí už iba jedno víťazstvo od zisku premiérového titulu v najvyššej slovenskej súťaži. V stredajšom piatom dueli finále play off Tipsport Ligy 2015/2016 zdolali na domácom ľade HC ’05 iClinic Banská Bystrica 6:4 a v sérii vedú 3:2 na zápasy. Nitrania môžu rozhodnúť o zisku titulu už v najbližšom zápase v piatok 22. apríla na ľade Banskej Bystrice (19.30).

slovakia

left justify in out

Vypredané nitrianske hľadisko sa nestihlo ani usadiť a už v prvej minúte videlo úvodný gól domácich. V útočnom pásme našiel Slovák voľného Blackwatera a ten presnou strelou otvoril skóre zápasu. Nitrania pokračovali v úvodnom tlaku, ale Bene obrovskú šancu zahodil a Štefankov pokus vyrazil Bacashihua. Bystričania vyzerali bezzubo a v šiestej minúte prišiel ďalší trest v podobe gólu. Podhradský vystrelil od modrej a Mezei tečom dopravil strelu do bránky. Tréner Országh si zobral zákonite time out. Po druhom góle hostia pritvrdili, šance však mali domáci. Až v závere Banská Bystrica ohrozila Valenta, Tománek však trestuhodne netrafil prázdnu bránku.

 

Tipsport Liga - finále - 5. zápas:

HK Nitra - HC'05 iClinic Banská Bystrica 6:4 (2:0, 2:3, 2:1)

Góly: 2. Blackwater (Laliberté, Slovák), 7. Mezei (Podhradský, Stloukal), 26. Mezei (Beca, Bajtek), 32. Blackwater (Laliberté, Slovák), 52. Blackwater (Slovák), 59. Štefanka – 22. Gillies, 31. Lunter (Sandgren, Zigo), 39. Majdan (Bast), 50. Bast (Tománek, Ďatelinka)

/stav série: 3:2/

Rozhodovali: Jonák, Müllner – Šefčík, Gajan, vylúčení na 2 min: 4:8, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov.

zostavy:

Nitra: Valent (31. Lakosil) – Kuzma, Milam, Mezei, Podhradský, Milo, Baker, König, Ondrušek – Blackwater, Slovák, Laliberté – Ručkay, Beca, Bajtek - Stloukal, Štefanka, Macík – Pupák, Bene, Piačka

Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Petran, Gründling, Čížek, Bezúch, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bajaruns, Handzuš, Bortňák

 

 

Podobne ako v prvej tretine, tak aj v druhej prišiel gól v prvej minúte, ale tentoraz na strane hostí. Gillies sa presadil po individuálnej akcii a hostia boli razom na dostrel. "Corgoňov" vykúpil v 25. minúte delovkou Mezei, po milimetrovej prihrávke od Becu dali domáci druhý gól v presilovke. Radosť Nitranov trvala iba päť minút, Valent totiž nešťastne vyrazil puk pred seba, čo využil Lunter na ľahký gól, ktorým vyprevadil brankára na nitriansku striedačku. Stav 3:2 vydržal iba necelú minútu, hneď po vhadzovaní prišla šanca Nitry a osamotený Blackwater opäť poslal domácich do vedenia o dva góly. Bystrica neskladala zbrane, ale presilovku 5 na 3 nevyužila, zuby si vylámala na vynikajúcom Lakosilovi. Pred koncom však prišla nádej pre hostí, parádny gól Majdana z otočky musel odobriť videorozhodca - 4:3.

 

Nitra síce otvorila záverečnú časť zápasu aktívnejšie, ale presadiť sa podarilo Bystričanom. Bast delovkou zrovnal skóre a zápas sa začínal odznova. Domáci prejavili v závere väčšie nasadenie a chuť, výsledkom bol gól Blackwatera, ktorý zavŕšil krásnou individuálnou akciou hetrik. Hostia pritlačili, ale v bránke držal víťazné nádeje Lakosil. Zverenci trénera Országha zariskovali hrou bez brankára, ale z hokejky Štefanky prišlo potvrdenie domácej výhry.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona