TL: Nedeľný zápas Martin - Piešťany bude dôležitý pre oboch

NETKY.SK • 27 Február 2016, 12:13 • 2 min
TL: Nedeľný zápas Martin - Piešťany bude dôležitý pre oboch

MARTIN - Nedeľný hokejový zápas medzi domácim MHC Martin a ŠHK 37 Piešťany môže do konečného poradia tímov po základnej časti Tipsport Ligy veľa napovedať.

slovakia

left justify in out

Obe mužstvá bojujú o účasť v play off, no najmä o vyhnutie sa nepríjemnej baráži. Nedeľný duel síce situáciu definitívne nevyrieši, no víťazovi môže výrazne pomôcť.

 

Oba tímy, Martin i Piešťany, už dlhšie myslia na vzájomný zápas. Situácia v tabuľke sa vykryštalizovala tak, že po vzájomnom stretnutí bude v hre už iba šesť bodov. Po piatkovom 51. kole ligy má ôsmy Martin náskok dvoch bodov a jeho výhodou môže byť aj domáce prostredie. "Kalkulovali sme s tým, že v piatok vyhráme v Košiciach a od nedele sa budeme pripravovať na play off. Ako to však v živote býva, človek mieni a život mení. Situácia sa nám skomplikovala. V nedeľu to bude veľmi dôležitý zápas. Bude to najmä o hlavách a o tom, v akej zostave nastúpime. Momentálne máme veľkú maródku a uvidíme, akú zostavu dáme dokopy," uviedol po piatkovej prehre 3:4 v Košiciach tréner MHC Martin Ivan Dornič. Martinčania v Steel aréne stratili náskok 2:0 aj 3:1 a ich vidina cenných bodov sa rozplynula v tretej tretine. "Prehra nás mrzí o to viac, že bojujeme s Piešťanmi o ôsme miesto. Dnes sa od nás aj trochu odklonilo šťastie, keď sme si dali jeden vlastný gól a dva ďalšie tečované. Mrzí nás to, pretože dnes by bol pre nás každý bod z Košíc zlatý," poznamenal pre TASR brankár Martinčanov Michal Dzubina.

 

Pre hráčov Martina i Piešťan, ktorí v piatok vyhrali nad Zvolenom, bude nedeľný zápas náročný nielen fyzicky, ale aj psychicky. Spomedzi účastníkov Tipsport Ligy mali ísť pôvodne do baráže dve najslabšie mužstvá, no napokon si ju s dvomi prvoligistami zahrá iba jeden tím. Z najvyššej súťaže vylúčenú Skalicu naisto nahradí jeden z dvojice Bardejov - Nové Zámky. Oba prvoligové kluby prezentujú svoje postupové ambície a tak nebude mať tipsportligový zástupca jednoduchú pozíciu. "Hráme o veľa. Tento rok je systém dosť prísne nastavený, keďže osem mužstiev ide do play off a dva tímy do baráže. Nie je to jednoduché. Bojujeme o ôsmu priečku a uvidíme, ako to v nedeľu dopadne s Piešťanmi," dodal Dzubina. Martinčania zanechali v Košiciach sympatický dojem a zo Steel arény odchádzali v nádeji, že sa do nej v tejto sezóne ešte vrátia. Stane sa tak v prípade, že si udržia aktuálnu ôsmu priečku a v prvom kole vyraďovacích bojov vyzvú práve majstra. "Veľmi radi by sme sa do Košíc vrátili na prvé kolo play off," dodal tréner Ivan Dornič veľavravne.

 

Možností, čo bude znamenať výsledok zápasu Martin - Piešťany pre účasť v play off, resp. v baráži je viacero:

Ak vyhrá Martin v riadnom hracom čase, tak bude mať pred Piešťanmi päťbodový náskok a jednou nohou bude v play off. Do konca základnej časti odohrajú oba tímy už iba dva zápasy, zostane tak v hre už iba šesť bodov. Piešťanci by museli vyhrať s Popradom aj v Trenčíne a zároveň dúfať, že Martin nezaboduje proti Zvolenu ani proti Popradu.

 

Ak vyhrá Martin po predĺžení alebo samostatných nájazdoch, potom bude náskok MHC na Piešťany trojbodový a Piešťanci sa dostanú do kritickej situácie. Z dvoch zostávajúcich zápasov budú musieť získať o štyri body viac ako získa Martin proti Zvolenu a Popradu.

 

Ak vyhrajú Piešťany po predĺžení alebo samostatných nájazdoch, tak bude mať Martin náskok jedného bodu. Obaja budú hrať ešte doma aj vonku a o ich umiestnení na 8.- 9. mieste sa rozhodne pravdepodobne až v poslednom kole.

Ak zvíťazia Piešťany v riadnom hracom čase, tak sa dostanú pred Martin a získajú psychologickú výhodu. Martinčania budú musieť bodovať vo Zvolene a dúfať, že Piešťany zakopnú s Popradom, resp. Trenčínom.

 

Vzájomné zápasy MHC Martin - ŠHK 37 Piešťany v sezóne 2015/2016:

7. kolo: Piešťany - Martin 5:2

16. kolo: Martin - Piešťany 4:0

25. kolo: Piešťany - Martin 4:0

34. kolo: Martin - Piešťany 4:3

43. kolo: Piešťany - Martin 2:4

 

Zostávajúce zápasy MHC Martin:

Doma - Piešťany

Vonku - Zvolen

Doma - Poprad

 

Zostávajúce zápasy ŠHK 37 Piešťany:

Vonku - Martin

Doma - Poprad

Vonku - Trenčín

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies