TL: Miškovec dosiahol historické prvé víťazstvo, v utorňajšom derby vyzve Košice

NETKY.SK • 17 September 2018, 22:09 • 2 min
TL: Miškovec dosiahol historické prvé víťazstvo, v utorňajšom derby vyzve Košice

MIŠKOVEC - Maďarský účastník slovenskej najvyššej hokejovej súťaže DVTK Jegesmedvék Miškovec čakal na prvé víťazstvo v Tipsport lige iba do druhého kola.

slovakia

left justify in out

Po vysokej prehre 1:6 na ľade HK Nitra si napravil chuť v domácom prostredí a pred takmer vypredaným hľadiskom zdolal MsHK Žilina prekvapivo hladko 6:2. Ako vôbec prvý zahraničný klub v ligovej histórii získal tri body do tabuľky. Ďalšie môže pridať už v utorok, keď o 17:30 h nastúpi v regionálnom derby proti Košiciam.

"Na rozdiel od úvodného duelu, súboj proti Žiline sme začali rýchlym gólom, čo bolo dobré pre našu sebadôveru. Páčilo sa mi, ako sme kontrolovali priebehu zápasu, nedávali sme súperovi veľa šancí na skórovanie a hrali sme rozumne. Je však dôležité, aby si hráči uvedomili, že sa musia sústrediť celých šesťdesiat minút v každom stretnutí," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii kanadský tréner Miškovca Glen Hanlon.

"Ľadové medvede" zaskočili Žilinu dobrým vstupom do zápasu. V úvodnej tretine prestrieľali súpera 13:6 a vďaka presným zásahom Bálinta Magosiho a Rolanda Hajósa viedli už po necelých troch minútach 2:0. Po prestávke domáci hokejisti pokračovali v ofenzívnom predstavení a Fín Rasmus Kulmala s Američanom Jamesonom Milamom vypracovali Miškovcu už štvorgólový náskok, ktorý si udržal maďarský klub až do konca. Za DVTK skórovali ešte Dániel Kiss s Kanaďanom Alexisom Loiseauom, za hostí sa presadili Lukáš Hvila a Čech Michal Bárta.

"Chlapci sú z toho nadšení. Prvým veľkým impulzom bolo víťazstvo nad Vítkovicami v príprave, ktoré bolo pre maďarský klub historicky prvým triumfom nad českým mužstvom. A teraz oslavujeme prvé víťazstvo v slovenskej extralige. Pre Miškovec sú to veľké veci, ktoré si veľmi vážime. Teraz sa však musíme pripravovať na zápas v Košiciach,“ povedal pre portál hokej.sk 35-ročný slovenský obranca v službách Miškovca Tomáš Slovák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies