TL: Martin pokoril Poprad 5:3, Trenčín nestačil na Zvolen

NETKY.SK • 10 Október 2016, 08:27 • 2 min
TL: Martin pokoril Poprad 5:3, Trenčín nestačil na Zvolen

POPRAD - Dobrým výkonom proti Košičanom nabudení Popradčania začali aj proti Martinčanom rýchlym gólom.

slovakia

left justify in out

Už po 25 sekundách nahodil z rohu klziska Lichanec puk na Corbeila a ten na prekvapenie všetkých skončil za jeho chrbtom. Hostia sa v 1. tretine pod Tatrami do vyložených šancí nedostali, zato domáci mohli svoje vedenie zvýšiť. Najskôr zlyhal v čistej šanci Dinda po priťuknutí od Krotáka, neskôr zmaril Troliga nepresným zakončením nájazd troch Popradčanov na martinskú bránu. 

Obraz hry sa v 2. tretine zmenil. Hostia pridali na rýchlosti i dôraze, výsledkom čoho bola viac ako minútová presilová hra o dvoch hráčov. V nej sa už po 13 sekundách po výmene puku na modrej presadil Dírer - 1:1. Pri hre 4:4 urobil na vlastnej modrej čiare obrovskú hrubku Ježek, keď poslal do úniku Koyša. Ten sa pohral so Šúrekom a hostia viedli. Ježek svoju chybu napravil v 29. minúte. Po neprehľadnej situácii vyrovnal, keď poslal do siete puk cez spleť hráčov pred bránkoviskom. Domáci sa z vyrovnania dlho netešili. Hneď po buly sa presadil hosťujúci Patrik Koyš strelou zápästím do hornej časti bránky - 2:3. Zo strany hostí to však ešte nebolo všetko. V 35. minúte sa individuálnou akciou prezentoval Korostin. Vyškolil kanadského beka Popradu Cuttinga a strelou na Šúrekovu vyrážačku zvýšil na 2:4 z pohľadu hostí. Popradčanom sa ešte podarilo znížiť, keď nahodenie Lapšanského doplachtilo až do siete. Domáci tak pred odchodom na druhú prestávku znížili na rozdiel jediného gólu. 


Tretia tretina veľa vzruchu nepriniesla. Vyrovnanie mal na hokejke Lichanec, ale z ideálnej pozície netrafil bránu. Necelých 6 minút pred koncom dostali domáci výhodu presilovej hry. Fabianovej strele chýbali centimetre a z Krotákovej prihrávky napokon Lapšanský neprofitoval, lebo Corbeil si dal pozor. V závere plynulosť hry rozkúskovali vylúčenia na oboch stranách. Tridsaťštyri sekúnd pred koncom zápasu putoval na trestnú lavicu Galamboš, domáci si vzali oddychový čas a z hry stiahli brankára. Buly im však nevyšlo, k puku sa dostal hosťujúci Koyš a z polovice ihriska poslal puk do opustenej popradskej bránky, čím spečatil hetrik na ľade svojho bývalého zamestnávateľa. Popradčania prehrali s Martinom 3:5 a prepadli sa na posledné miesto tabuľky.

Petr Jonák, tréner Popradu: "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Strelený gól nás upokojil a následne sme poľavili. Všade sme boli neskôr, prehrávali sme súboje a to nás stálo body. V tretej tretine sme sa snažili, ale nedostali sme sa už do zápasu. Hlúpe chyby ako keď prihráme súperovi na gól, a prehraté osobné súboje 1 na 1 nás stáli lepší výsledok." Pavel Paukovček, tréner Martina: "Na dnešný zápas sme sa zodpovedne pripravovali. Chlapci na ľade splnili do bodky, čo sme si pred zápasom povedali. Dve tretiny sme boli lepším tímom, v tretej tretine sme ustrážili presilové hry súpera. Celému kolektívu od brankára až po posledného hráča patrí pochvala." 

HK Poprad - MHC Martin 3:5 (1:0, 2:4, 0:1)
Góly: 1. Lichanec (Zagrapan), 29. Ježek (Kroták, Paločko), 40. Lapšanský (Zagrapan) - 23. Dírer (Tabaček, Koyš), 25. Koyš, 29. Koyš (Heizer), 35. Korostin (Dokšin), 60. Koyš. Rozhodovali: Lauff, Jura – Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, diváci: 863. 

 

 

Zostavy: 
HK Poprad: Šúrek – Suchý, Kurali, Dinda, Fabian, Cutting, Chaloupka, Pokovič, Potechin – Lapšanský, Zagrapan, Lichanec – Kroták, Ježek, Paločko – Bondra, Troliga, Štrauch – Výhonský, Mlynarovič, Danielčak. MHC Martin: Corbeil – Tabaček, Dvořák, Salija, Brňák, Pulli, Rantanen, Pacalaj, Leško – Dírer, Heizer, Koyš – Surovka, Galamboš, Rzavský – Holli, Dokšin, Korostin – Nemček, Jurášek, Poliaček.


Liptovský Mikuláš porazil Nitru 4:1


V 11. kole pricestoval nováčik z Liptovského Mikuláša do Nitry bez člena elitného útoku Richarda Hunu a skúseného Juraja Faitha. Prvú veľkú príležitosť stretnutia mal v 2. minúte obranca domácich Ordzovenský, ktorého strelu Nagy vyrazil na ochrannú sieť. Nitrania dostali vo 4. minúte príležitosť presilovej hry a Mezei prestrelil strelou švihom mladého brankára Liptákov – 1:0. Veľkú príležitosť na zvýšenie skóre mal v 10. minúte Laliberté, ale v dobrej príležitosti minul. Hostia boli od začiatku nedisciplinovaní a nad vodou ich držal najmä brankár Nagy. V posledných sekundách tretiny sa pripomenuli aj Liptáci, ale šance Krišku, či Sukeľa skončili v moci Valenta. 

V úvode 2. tretiny sa obraz hry príliš nemenil, a boli to práve domáci, ktorí mali viac príležitostí. Beneho bekhendový pokus prekĺzol medzi betóny Nagya, ale zastavil sa na bránkovej čiare. V 25. minúte mala príležitosť dvojica Kutálek – Krištof, prečíslenie však zostalo nevyužíté. V 29. minúte diváci videli prečíslenie 2:1 aj na druhej strane, ale Rudolf Huna ponúknutú prihrávku od Kaduru nezužitkoval. Séria prečíslení pokračovala aj v 31. minúte, keď domáci vyštartovali dopredu vo štvorici, Blackwaterova skvelá prihrávka našla Slováka a ten vystrelil fľašu z brány Nagya – 2:0. Tretí gól zápasu priniesla 34. minúta, v ktorej Nitrania zvýšili na 3:0, keď Ordzovenského strelu tečoval Ručkay. O dve minúty neskôr dostali domáci výhodu ďalšej presilovej hry, ktorú presnou strelu po pár sekundách využil Macík. Brankár hostí bol na rozdiel od domáceho v neustálej pernamencii.
  
Aj vstup do 3. tretiny patril domácim, keď niekoľko dobrých príležitostí zlikvidoval najlepší hráč zápasu na strane Liptákov Adam Nagy. Dobrú šancu hostí si vypracoval Kriška, ktorý po dlhej dobe ohrozil Valenta. V presilovej hre rozpútala domáca tretia päťka Nitry kolotoč pred bránou Nagya, ale 23-ročný brankár odolal. Početnú výhodu mali aj hostia, vyťažili z nej však iba jednu strelu Mezovského. Päťdesiataprvá minúta priniesla zaujimavú situáciu, keď Blackwater prichystal zadovkou stopercentnú šancu Paukovčekovi, pokus útočníka Nitry však zblokoval v poslednej chvíli brániaci hráč hostí. V 53. minúte si nakorčuľoval po pravej strane Rudolf Huna a svoju individuálnu akciu zakončil strelou pod brvno Valenta – 4:1. Záver stretnutia priniesol ešte presilovú hru domácich o dvoch hráčov, zostala však už nevyužitá. Nitrania tak zostávajú doma aj naďalej bez straty bodu.

Hlasy trénerov: 
Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Po dvoch prehrách sme chceli určite vyhrať. Začali sme aktívne, súpera sme dostali pod tlak. Mali sme veľmi veľa šancí, ale dali sme v úvode iba jeden gól. Mikuláš hrozil, ale mal len minimum šancí. V druhej tretine nám to napadalo. V tretej tretine bol zápase už rozhodnutý a len sa dohrávalo. Mrzí ma len to, že sme nedali viac gólov, šancí sme mali neúrekom." 

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: "V Nitre sme chceli ustáť úvodný tlak domácich. To sa nám sčasti podarilo. Do polovice zápasu bolo len 1:0. Dostali sme sa dvakrát do prečíslenia, ktoré sme mali využiť, chýbal nám však dôraz a jednoduchosť. Naopak, súper dal z protiútoku gól, čo bol zlomový moment zápasu. Ťahali sme jednoznačne za kratší koniec, ale s Nitrou nemôžeme urobiť toľko faulov. Stálo nás to veľa síl. V záverečnej tretine sme nechceli dostať ešte viac gólov. Spokojný som s bojovnosťou až do konca, ale nie som spokojný s osobnou disciplínou niektorých hráčov."


HK Nitra - MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Góly: 4. Mezei (Kutálek, Ručkay), 31. Slovák (Blackwater, Laliberté), 34. Ručkay (Ordzovenský, Krištof), 36. Macík (Štefanka) – 53. Ru. Huna (Ró. Huna). Rozhodovali: Novák – Šefčík, Junek, vylučení: 5:10 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2288 divákov.

 

 

Zostavy:

HK Nitra: Valent – Versteeg, Milam, Mezei, Rais, Ordzovenský, König, Pupák – Laliberté, Slovák, Blackwater, Ručkay, Krištof, Kutálek, Macík, Štefanka, Bajtek, Chalupa, Paukovček, Bene, Piačka,

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Šiška, Mezovský, Bobček, Oravec, Kadlubiak, Moravčík, Brezniak – Kadura, Ro. Huna, Ru. Huna, Uram, Ma. Sukel, Kriška, Laco, Piatka, Lištiak, Kabáč, Stümpel, Števuliak
 

Žilina si podmanila Nové Zámky


Žilinčania sa v zápase proti nováčikovi túžili odlepiť od dna tabuľky, ale v prvej desaťminútovke sa hral vyrovnaný hokej, v ktorom sa tímy nevedeli navzájom vážnejšie ohroziť. Hostia nevyužili ani presilovku, ale nakoniec sa predsa len tešili z gólu ako prví, keď skúsený Brabenec sa presadil cez dvoch hráčov. Žilinčania kontrovali vo vlastnom oslabení a chybu hostí využil Konečný, ktorý sa pri sólovom nájazde na Lundströma nemýlil a vyrovnal. Vlci mohli ísť následne v presilovke aj do vedenia, ale Handlovský v nej zbytočne fauloval a sily na ľade sa vyrovnali. 

V 2. tretine začali domáci presilovkou, ktorú síce nevyužili, ale aktivitu z nej zužitkovali v 24. minúte. Peter Mikuš vypálil od modrej čiary a Hovorkov teč skončil za bezmocným Lundströmom. Vlci vycítili šancu na zvýšenie náskoku a tlačili sa do zakončenia. Viackrát zavreli hostí v ich obrannom pásme a tí si často iba vďaka brankárovi udržiavali prijateľný výsledok. V 33. minúte však Mikuš opäť napriahol od modrej a Húževkov teč znamenal vedenie domácich 3:1. Hostia sa nevedeli dostať do šancí aj preto, že v priebehu 10 minút až štyrikrát zohrievali trestnú lavicu. V poslednej minúte však využili presilovku práve hostia, keď domáci nechali veľa priestoru Fábrymu a ten gólom do šatne znížil. 

Novozámčania vycítili šancu na vyrovnanie, aj keď v úvode 3. tretiny zvonila po strele jedného z domácich žŕdka na konštrukcii Lundströmovej bránky. Párkrát podnikli nebezpečné výpady a v 47. minúte aj vyrovnali, keď Paulovič dostal priveľa priestoru na dorážky a jedna z nich prekĺzla Tomekovi do siete. Domáci sa snažili prinavrátiť si vedenie, tlačili sa do zakončenia, ale museli si dávať pozor aj na nebezpečné kontry hostí, ktorí neustále hrozili. S pribúdajúcimi minútami bolo jasné, že kto strelí gól, zvíťazí. V poslednej minúte sa však nakoniec presadili oba tímy. Najskôr 36 sekúnd pre záverečným klaksónom poslal domácich do vedenia strelou z pravej strany Jurík, ale za hostí v záverečnej power-play 3 sekundy pred koncom odpovedal Cardwell, a tak sa predlžovalo. V päťminútovom predĺžení sa domácim napriek hernej prevahe dlho nedarilo prekonať hosťujúceho brankára, až nakoniec 25 sekúnd pred koncom predĺženia prihral Brejčák naľavo Hovorkovi a ten delovkou z prvej prestrelil Lundströma, čím rozhodol o výhre domácich.

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Som nespokojný s dvoma bodmi, naša predstava bola iná. Zápas sa lámal za stavu 3:1, keď sme mali za sebou niekoľko presiloviek, ktoré sme však zahrali zle. Ak by sme dali gól na 4:1, zápas v pohode vyhráme. V závere sa udialo niečo nemysliteľné, dve sekundy pred koncom sme inkasovali a prišli sme o vydreté víťazstvo a tri body. Všetko si rozoberieme, aby sme sa posunuli ďalej a hrali lepšie."

Július Pénzeš, tréner Nových Zámkov: "Nebol to zápas podľa našich predstáv. Nabudili sme mužstvo, dobre sme začali, šli sme do vedenia, ale potom prišli obligátne chyby, jedna, druhá, vylúčenia a zrazu sme prehrávali o dva góly. Opäť sme museli doťahovať výsledok, ktorý sa nám našťastie podarilo vyrovnať, no pred koncom prišla hrubá chyba a gól. Na ten sme síce šťastne odpovedali, ale čo z toho, keď sme pred koncom predĺženia s pukom na hokejke nedokázali podržať hru, ale inkasovali. Získané sebavedomie strácame a ťažko ho nadobúdame znova. Je to ťažké, no musíme sa s tým pobiť, mužstvo má na to, aby podávalo lepšie výkony ako dnes."

MsHK DOXXbet Žilina – HC Nové Zámky 5:4 pp (1:1, 2:1, 1:2 – 1:0) 
Góly: 15. Konečný, 24. Hovorka (P. Mikuš, Matis), 33. Húževka (P. Mikuš, J. Jurík), 60. J. Jurík, 65. Hovorka (D. Brejčák) - 12. Brabenec (Hvila, Cardwell), 40. Fábry (Martin Chovan), 47. Paulovič, 60. Cardwell (M. Hudec, Saarinen). Rozhodovali: Lokšík – Krajčík, Synek, vylúčení: 4:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 798 divákov

 

 

Zostavy:

MsHK DOXXbet Žilina: Tomek - Den. Rehák, P. Mikuš, Cerenok, D. Brejčák, Macejko, Drábek, Prokop, Kríž - Matis, Hovorka, Handlovský - J. Jurík, Húževka, T. Sýkora - Švihálek, Holovič, Konečný – Gmitter, Ondruš, Rogoň

HC Nové Zámky: Lundström – Čížek, Cardwell, Sandgren, Martin Chovan, Ďurčo, Štindl, Maier, Sucharda – Hvila, Brabenec, Saarinen – Tibenský, M. Hudec, Fábry – Paulovič, Lelkeš, Čaládi – Tábi, Dom. Rehák, Dubec

Trenčín nestačil na Zvolen, ten ho porazil o jeden gól
V úvodnej tretine nevyužili domáci hokejisti tri presilovky, hneď v prvej mohol otvoriť skóre strelou z pravej strany Klhůfek, ale Chábera si postrážil priestor pri ľavej žrdi. Na opačnej strane mohol tiež v početnej výhode prekonať Baroša trenčiansky kapitán Dlouhý, no svoje kvality ukázal i zvolenský gólman. Šancí nebolo veľa, zaujala ešte koncovka hosťujúceho Kalináča, či prienik domáceho Kelemena. 

Na začiatku druhej tretiny si hokejisti spod Pustého hradu vytvorili tlak, no potom viac hrozila Dukla. Dostala sa do tempa a po nevyužitých šanciach Hossu a Tybora to v tridsiatej minúte vyšlo Marcelovi Hossovi, ktorý tečoval puk po strele Hatalu z pravej strany. Zvolenčania odpovedali z podobnej situácie. Od modrej vypálil Andersons a ujal sa tentoraz teč Klhůfka. Stav 1:1 mohol meniť v presilovke Vellieux, mieril do žŕdky, no mrzieť ho to napokon až tak nemuselo, pretože tri sekundy pred prestávkou vyšla hosťom akcia z ľavej strany, prihrávku Kalináča zužitkoval pred bránkou pohotovo Tybor. 

V treťom dejstve sa domácim podarilo vyrovnať náhodným gólom. Od mantinelu z úrovne bránkovej čiary nastrelil Dubeň puk na Cháberu a prepadol mu popri žrdi za chrbát do bránky. Následne Trenčín viac hrozil, šance mali Kalináč i Tybor, ale presadil sa opäť obranca Dubeň. Využil zmätky v defenzíve súpera a z ľavého kruhu aj s prispením Bohunického pokoril druhýkrát trenčianskeho gólmana. To však nebolo všetko, pretože Dubeň zaknihoval nečakaný hetrik. V 54. minúte pri avizovanom vylúčení hosťujúceho hráča napriahol od modrej a z 1:2 bolo jeho zásluhou 4:2. Tím spod hradu Matúša Čáka ešte zdvihol hlavu, znížil švihom v páde Veilleux a vyrovnanie mal na hokejke Ölvecký, strieľal z medzikružia dvakrát, a to i v power-play, no zaskvel sa Baroš.

Josef Turek, tréner Zvolena: "Prvé dve tretiny to bol vyrovnaný zápas. Som rád, že nás nezlomil inkasovaný gól na konci stredného dejstva do šatne na 1:2. Chcel by som chlapcov pochváliť za výkon v tretej tretine, kde dokázali otočiť nepriaznivý stav a zvíťaziť. Za to som veľmi rád. Ukázali sme v tejto časti hry značnú silu i bojovnosť. Pochválil by som hlavne obrancu Dubeňa. Chytil sa prvým svojím extraligovým gólom a potom mu to tam napadalo."

Miloš Holaň, tréner Trenčína: "V prvej tretine to nebol pekný hokej, hráči akoby sa oťukávali v tejto komornej atmosfére, ale nám to vyhovovalo, chceli sme hrať čo najdlhšie na 0:0. V druhej tretine sme išli do vedenia, dokonca 2:1, ale neviem prečo sa vždy niečo stane v tretej tretine a my to nedokážeme udržať. Hráčov pritom na to máme. Náš gól na 2:1 tri sekundy pred prestávkou žiaľ nebol povestným klincom do rakvy súpera v tomto zápase, hoci sme si to v podvedomí všetci mysleli. V tretej tretine si aj brankár Chábera vybral slabšiu chvíľu pri vyrovnaní Zvolena. Domáci išli do vedenia a potom si tri body i napriek nášmu zníženiu ubojovali. Chýbalo nám i šťastie v koncovke."

Lukáš Dubeň, obranca Zvolena a autor hetriku: "Bol to jeden z najlepších zápasov, aké som odohral. Dosiahol som premiérový gól a dokonca aj premiérový hetrik, ale je to zásluha celého tímu, ktorý mi pomohol. Stretnutie bolo ťažké, nezačali sme najlepšie, ale napokon sme sa vzchopili a vyhrali tento zápas. Dnes to padlo mne, hádam nabudúce to bude padať i ďalším mojim spoluhráčom."

HKM Zvolen – Dukla Trenčín 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)
Góly: 36. Klhůfek (Andersons, Valenta), 43. Dubeň (Kelemen, Petráš), 52. Dubeň (M. Ivan), 54. Dubeň (Halama, Petráš) – 30. Marcel Hossa (Hatala, Ölvecký), 40. Tybor (Kalináč, Gašparovič), 56. Veilleux (Marcel Hossa). Rozhodovali: Štefik – Kollár, Rojík. Vylúčenia: 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1002 divákov

Zostavy: 
HKM Zvolen: Baroš – Valenta, Andersons, Demiters, Habšuda, F. Fekiač, Hataš, Dubeň, M. Ivan – – Kňazev, B. Mráz, Klhůfek - Majdan, P. Zuzin, McGregor – Šimíček, Řezač, Mart. Ďaloga – Petráš, Halama, Kelemen

Dukla Trenčín: Chábera – Drgoň, L. Kozák, M. Novák, Holenda, Hatala, Bohunický, Ryzák, Albers – L. Novák, R. Dlouhý, Sojčík – Gašparovič, Kalináč, Tybor – Marcel Hossa, Veilleux, Ölvecký – D. Novák, Švec, Briestenský

tabuľka:
1. Nitra 12 8 0 3 1 44:28 27
2. Košice 11 7 2 1 1 52:25 26
3. B. Bystrica 11 6 2 1 2 46:27 23
4. Zvolen 12 6 1 0 5 37:38 20
5. L. Mikuláš 12 5 1 2 4 34:29 19
6. Trenčín 11 4 2 2 3 30:26 18
7. Martin 11 5 0 1 5 28:34 16
8. Nové Zámky 12 2 2 2 6 27:38 12
9. Žilina 11 2 2 1 6 32:36 11
10. Poprad 12 2 2 1 7 27:42 11
-----------------------------------------
11. HK Orange 20 7 0 0 0 7 6:40 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies