TL: Martin do play off, Piešťany čaká baráž

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 07:26 • 2 min
TL: Martin do play off, Piešťany čaká baráž

BRATISLAVA - Záverečné 54. kolo hokejovej Tipsport Ligy 2015/2016 rozhodlo o tom, že poslednú postupovú miestenku do play off získali hráči Martina a do baráže putujú Piešťany, ktoré obsadili konečnú deviatu priečku.

slovakia

left justify in out

Martinčania potrebovali k postupovej definitíve získať v nedeľu na ľade Popradu bod, ak sa nechceli spoliehať na pomoc Trenčína, ktorý hostil doma Piešťany. Hráči MHC svoj cieľ splnili, keď vyhrali nad "kamzíkmi" 1:0 po samostatných nájazdoch a v tabuľke skončili na vytúženom ôsmom mieste. V 1. kole play off tak narazia na úradujúceho majstra z Košíc. "Oceliari" si už dávnejšie zaistili celkové prvenstvo v základnej časti a miestenku v Lige majstrov. V nedeľu mali voľno, keďže ich pôvodného súpera Skalicu zo súťaže vylúčili.

Piešťany si zahrajú baráž s dvojicou finalistov I. ligy Novými Zámkami a Bardejovom. "Havrani" potrebovali v Trenčíne vyhrať v riadnom hracom čase a spoliehať sa na to, že Martinčania odídu z Popradu naprázdno. Lenže Piešťanci prehrali s Duklou po góle Gašparoviča 0:1 a v konečnom zúčtovaní stratili na Martin štyri body.


HK Poprad - MHC Martin 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1) 

Martin na diaľku bojoval s Piešťanmi o posledné postupové miesto do play off, no svoj osud mal vo svojich rukách - stačilo v Poprade bodovať. "Kamzíci" sa netajili tým, že si v 1. kole play off priali Zvolen. Deľba bodov v riadnom hracom čase (0:0) tak vyhovovala obom.

Diváci sa výraznejšieho vzruchu počas celého zápasu nedočkali. V dobrej atmosfére sa od úvodu síce hralo vo svižnom tempe s minimom prerušení, no vážnejších šancí sa fanúšikovia za 65 min hracej doby nedočkali. Popradčania mali puk častejšie na hokejkách, no súvislejší tlak si nevypracovali. Oba tímy nechceli urobiť chybu a väčšie šance Dzubina s Kostúrom riešiť nemuseli.

Podobný hokej s minimom chýb sa hral aj v druhej časti. Za domácich zaznamenali solídne strelecké pokusy Heizer, Štrauch, či Rapáč, na opačnej strane sa mal Kostúr na pozore skôr pred delovkami z diaľky, či prekvapivých striel z uhlov ako napríklad štiplavá jedovka Rzavského. Podtatranci mali stále opticky viac z hry, no svoju miernu prevahu nedokázali zužitkovať. V 39. min Kostúrovi vypadol ľahší puk, no Popradčania nebezpečnú situáciu včas zahasili. 

Tretia tretina sa akoby iba dohrávala, ani jeden z tímov sa do útoku nepúšťal. Oslavy na martinskej lavičke prepukli už po konci tretej časti, keďže na postup do play off Dorničovým zverejnom stačil akýkoľvek bodový zisk. Nebyť Števuliakovej "tutovky", nebolo sa na čo pozerať ani v predĺžení. V samostatných nájazdoch rozhodol o výhre hostí Jáchym.

HK Poprad - MHC Martin 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Rozhodujúci nájazd Jáchym. Rozhodovali: D. Konc, Lauff - Gajan, Bogdaň, vylúčení: 0:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1281 divákov.

 

 

Zostavy: 


Poprad: Kostúr – Jaborník, Fabian, Suchý, Šterbák, Dinda, Malina, Kasík, Gaborčík, Pařízek - Kroták, Heizer, Matúš Paločko – R. Rapáč, Paukovček, Koyš – O. Mikula, Lantoš, Štrauch – Toma, Števuliak

Martin: Dzubina – Rusina, Tabaček, Dvořák, Jáchym, Dlouhý, Matejka, Trávniček, Tomáš Varga – Surovka, Galamboš, Cipulis – Pokrivčák, Sprukts, Rzavský – Nemček, Murček, Kabáč – Jass, Dírer, Poliaček.


MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

"Vlci" nastúpili na zápas s Nitrou vinou zranení a kvôli absencii troch juniorov iba s tromi útokmi a v prvých minútach ich pri nebezpečných šanciach Mareka Slováka a ďalších Nitranov podržal brankár Tomek. V 9. min. sa dostali domáci k 67-sekundovej presilovke o dvoch hráčov a hoci hostí zavreli do pásma, Valenta však neprekonali. Najväčšiu šancu spálil Novotný, ktorého pokus zblízka do odkrytej bránky Valent chytil. Nitra mala po peknom prieniku obrancu Bakera v 13. min. šancu ísť do vedenia, Tomek však všetko s prehľadom vyriešil. Domáci kontrovali pekným tečom Novotného, na ktorý však Valent stihol zareagovať a v závere sa dokázali ubrániť presilovke hostí.

Hneď v úvodnej minúte 2. časti unikol hosťom Švec, no v nájazde si s Valentom neporadil. V 27. min. sa však po šanci Ručkaya presadil Beca a hostia viedli. O chvíľu na to dostali Nitrania šancu hrať presilovku a po prihrávke Pupáka spoza bránky ju aj Bakerom využili. "Vlci" strácali koncentráciu, Ťavoda dostal okrem dvoch minút aj trest do konca zápasu a po dvoch nepremenených nájazdoch Stupku v oslabení, ktoré Valent zneškodnil, sa domáci útočník dopustil ďalšieho faulu. Žilina hrala 22 sekúnd dokonca v trojici, ale ubránila sa, a potom mala sama výhodu presiloviek, nedokázala v nich však dobre vystreliť a ohroziť Valenta.

V 42. min. mal zníženie na hokejke Novotný, brankár hostí si ale udržal čisté konto. Hra sa aj v poslednej časti zápasu kúskovala ďalšími vylúčeniami a veľa pekného diváci nevideli. V 49. min. pálil Stupka v dobrej pozícii a Valent musel reflexívne betónom hasiť hrozbu gólu. Poradil si aj s obrovskou šancou Ježeka v 53. min., keď puk od žilinského útočníka zastavil na ceste do prázdnej bránky. Žilina sa snažila v záverečných minútach znížiť, ale nakoniec Valenta neprekonala a ten si udržal čisté konto.


MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly: 27. Beca (H. Ručkay), 29. Baker (Pupák, Štefanka). Rozhodovali: Orolin, Snášel – Bednár, Holienka, vylúčení: 11:11 na 2 min., navyše Ťavoda 10 min. + DKZ za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1071 divákov.

 

 

Zostavy:


Žilina: Tomek – D. Brejčák, Zaťko, Homer, Ťavoda, Leško, Kurali, Makovský – Konečný, Ró. Huna, E. Švec – Handlovský, Novotný, Stupka – Valášek, Ježek, Dominik Rehák

Nitra: Valent – Milam, Ordzovenský, Baker, Milo, Podhradský, Mezei, König, Kuzma – Laliberté, M. Slovák, Blackwater – Pupák, Štefanka, Stloukal – H. Ručkay, Beca, Kutálek – Piačka, Bene, Bajtek


HKM Zvolen - HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:1 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

Prvá tretina vyšla lepšie domácim hokejistom. Už v druhej minúte mohli ísť do vedenia, keď sa v oslabení na bystrického brankára Košarišťana rútili Klhůfek s Mrázom, no posledne menovaný nevyužil svoju príležitosť. Zvolen sa predsa len radoval z gólu v 5. min, keď Bagin vystrelil spoza kruhu a puk po teči Semoráda skončil v bránke. Druhý gól mohol pridať Obdržálek, ale z dvoch metrov neuspel pred gólmanom "baranov". Na opačnej strane hrozil iba kanonier Hvila, ale recept na Cibuľu nenašiel. V oboch tímoch dostali prednosť brankárske dvojky, ktoré sa zhostili príležitosti veľmi dobre. V 15. minúte zazvonila žŕdka na hosťujúcej bránke po strele Juríka.

V druhej tretine bola lepšia Banská Bystrica. Hostia mali viac šancí, ale dlho sa nevedeli presadiť. Roussel neuspel z prvej pri pravej žrdi, vyrovnanie neprišlo ani v dvojminútovej presilovke piatich proti trom a v polovici zápasu neprehodil Zigo ležiaceho Cibuľu. Domáci mali iba jedinú vážnejšiu možnosť Juríkom, ale Košarišťan bol pozorný. Gólový moment hostí prišiel až v presilovke v 36. min. Tománek z pravej strany ideálne našiel na ľavej Bortňáka, ktorý nemal problém poslať puk do odkrytej časti bránky.

V tretej tretine sa hral otvorený hokej už bez zraneného hosťujúceho obrancu Majeského. Oba tímy chceli vyhrať a pokúšali sa o druhý gól. Zblízka najprv neuspeli Bystričania Lunter a Majdan. Domáci mohli ísť do vedenia po úniku Obdržálka s Brendlom, ktorý heuspel zoči-voči bystrickému gólmanovi. V 50. minúte na Košarišťanovi stroskotal aj Škvaridlo. Vzruch bol i pred Cibuľom, keď sa pred neho natlačil v presilovke Tománek a neskôr Majdan, obaja však skóre nemenili. Nepodarilo sa to ani Hvilovi, ktorý trafil žŕdku zvolenskej bránky. Zápas tak dospel do predĺženia, v ktorom rozhodol o dvoch bodoch pre Zvolen Brendl.

HKM Zvolen - HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:1 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

Góly: 5. Semorád (Bagin, Puliš), 62. Brendl (Andersons) – 36. Bortňák (Tománek). Rozhodovali: Baluška, J. Konc – M. Orolín, Stanzel. Vylúčení 6:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. 3030 divákov.
 

 

 

HK Dukla Trenčín – ŠHK 37 Piešťany 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)


Piešťany do Trenčína prišli s povinnosťou bodovať, ale lepší úvod do zápasu mali domáci. Havrani sa do bezhlavného útočenia nepúšťali a čakali na svoju príležitosť. Sojčík prihral Hlinkovi a Nagy s námahou puk vyrazil. V 6. min po strele Gašparoviča zostal puk ležať v bránkovisku, ale Stümpel ho nedokázal usmerniť do bránky. Postupne sa do hry dostávali aj hostia a v 12. min mohol skóre otvoriť Saliji. Na opačnej strane Nemcova prudká strela minula bránu a Novákovi puk dobre nesadol na čepeľ hokejky. 

V úvode druhej tretiny to boli opäť Trenčania, ktorí viac zamestnávali svojho exbrankára Nagya. V presilovej hre mal úvodný gól zápasu na hokejke najskôr Novák a následne aj Dlouhý, ale ani jeden z nich nedokázal puk prepasírovať za bránkovú čiaru. Piešťany prakticky celú úvodnú desaťminútovku druhej tretiny odohrali v oslabení a napokon aj kapitulovali, keď v 31. min dorazil puk do siete Gašparovič. Aktivita domácich pokračovala, ale Dukla mala problémy v zakončení. Úspešne nepochodila ani dvojica Petrovický a Rehák, ktorí netrafili bránku hostí. V závere druhe tretiny sa k slovu dostali aj "havrani", ktorých začal tlačiť čas. Najskôr po kombinačnej akcii strieľal z ľavého krídla Belluš a trafil Cháberu do masky. 

V závere sa o vyrovnanie neúspešne snažil Saliji. V tretej tretine mal vyrovnanie na hokejke S. Hudec, ale puk netrafil ideálne. Zverenci trénera Gregora v sebe nenašli dostatok síl na otočenie zápasu a tak Dukla vyhrala chudobným jednogólovým víťazstvom.

HK Dukla Trenčín – ŠHK 37 Piešťany 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 31. Gašparovič (Šišovský, Drgoň). Rozhodoval: Polák, Čech - Kacej, Synek, vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. 1881 divákov.

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona