TL: Marcel Hossa zažiaril hetrikom, v Liptovskom Mikuláši sa predlžovalo

NETKY.SK • 21 November 2016, 09:14 • 2 min
TL: Marcel Hossa zažiaril hetrikom, v Liptovskom Mikuláši sa predlžovalo

BRATISLAVA - Hokejisti Dukly Trenčín zdolali v nedeľňajšom dueli 22. kola Tipsport ligy doma HK Nitra 5:1. K presvedčivému víťazstvu im výrazne pomohol útočník Marcel Hossa, ktorý zaknihoval hetrik. Dukla vyhrala po nepriaznivej sedemzápasovej sérii bez víťazstva druhý duel v rade, v piatok prelomila čakanie na triumf v Žiline (4:3 pp).

slovakia

left justify in out

Pozíciu lídra potvrdila Banská Bystrica, v Martine triumfovala 3:0. Pred druhými Košicami, ktoré rovnako uspeli v Nových Zámkoch výsledkom 2:1, majú "barani" štvorbodový náskok. Tretia Nitra stráca po nedeľňajšej prehre na Košice sedem bodov. 
 

MHC Martin - HC'05 iClinic Banská Bystrica 0:3


Súboj piateho mužstva s lídrom tabuľky priniesol v prvej tretine taktický boj. Obe mužstvá predovšetkým pozorne bránili a tak sa strelci ťažšie dostávali do koncovky. Hostia sa mohli ujať vedenia v 4. min, ale Buc vo vyloženej šanci netrafil. O dve minúty neskôr minul bránku hostí Koyš. V 12. min sa domáci predčasne tešili z gólu Dokšina, ale rozhodca ho po porade s videorozhodcom neuznal pre posunutie bránky. Potom sa do útoku už viac tlačili hostia. So strelami Hickmotta a Luntera si Corbeil poradil, ale v 16. min Buc zblízka otvoril skóre zápasu. V 17. min Korostinovu strelu zrazili hostia nad bránku, v 18. min si s pokusom Surového poradil domáci brankár. 

Aj druhá tretina priniesla zaujímavý hokej, stále sa na ľade niečo dialo. V 21. min sa zblízka nepresadil Koyš a vzápätí Corbeil vychytal Lamperov nájazd. Potom mohli hostia ďakovať Bacashihuovi, ktorý si poradil s viacerými dorážkami martinských hráčov. V 28. min mal čo robiť domáci gólman, aby chytil strelu Češíka. Na druhej strane dvakrát v dobrej pozícii netrafil Galamboš. V polovici stretnutia sa opäť vyznamenal bystrický gólman po strele Dokšina. Martinčania boli v tejto časti hry aktívnejší. V 34. min Tabaček vyskúšal Bacashihuu, ale ten bol veľkou oporou hostí. V 38. min sa ocitol Koyš sám pred brankárom, mieril však vedľa.

V úvode tretej tretiny mohol pridať druhý gól Bystričanov Sarault, ale skóre sa nemenilo. Pri presilovke hostia od 44. min zatlačili domácich do defenzívy a v 46. min Hickmott umiestnenou strelou zvýšil na 2:0. Martinčanov inkasovaný gól psychicky položil a ďalšie minúty sa potom hrali v réžii hostí. V 48. min mohol znížiť Varga, ale jeho teč skončil tesne vedľa. V 55. min výraznú prevahu "baranov" premenil Surový na tretí gól. Hokejisti Martina boli prvé dve tretiny prinajmenšom vyrovnaným súperom favorizovaným Banskobystričanom, ale nedokázali prekonať gólmana Bacashihuu. 


MHC Martin - HC'05 iClinic Banská Bystrica 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 16. Buc (Surový, Hickmott), 46. Hickmott (Surový, Maione), 55. Surový (Maione). Rozhodcovia: Lokšík - Junek, Krajčík, vylúčení: 2:2, presilovky: 0:2, olsabenia 0:0. 3000 divákov. 

 

 

zostavy: 

MHC Martin: Corbeil – Tabaček, Dvořák, Salija, Brňák, Pulli, Leško, Michalčin – Korostin, Heizer, Koyš – Varga, Galamboš, Surovka, – Dokšin, Murček, Kadura – Rusina, Jurášek, Poliaček

HC'05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua - Kubka, Ďatelinka, Matuškin, Mihálik, Wishart, Maione, Cebák, Bezúch – Buc, Surový, Hickmott – Lamper, Češík, Matoušek - L
unter, Sarault, Tománek – Róth, Tamáši, Truchno

Juraj Halaj, asistent trénera Martina: "Bol to výborný zápas. Myslím si, že aj napriek prehre sme hrou potešili našich divákov. Zápas sme si prehrali v oslabeniach. Pri rovnovážnom počte sme hrali vyrovnanú partiu. Chlapci odviedli dobrý výkon, ale dnes to na kvalitného súpera nestačilo."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme obojstranne bojovné stretnutie. Dve tretiny sme hrali dosť profesorsky, postrácali sme veľa pukov v strednom pásme. Domáci nás dobre pokrývali, z čoho pramenili ich šance. Vtedy nás podržal brankár Bacashihua. Tretia tretina bola z našej strany najlepšia, zjednodušili sme našu hru a počkali si na šance. Tie prišli v presilovkách a obe sme využili."

 

HC Nové Zámky - HC Košice 1:2


Po piatkovej prehre na ľade majstra z Nitry privítali Novozámčania na svojom ľade hráčov HC Košice. Proti súperovi, s ktorým sa im podarilo túto sezónu už dvakrát zvíťaziť, odštartovali vo svižnom tempe. Ako prvý preveril košického gólmana delovkou z pravého kruhu Martin Chovan. "Oceliari", hrajúci ešte stále bez suspendovaného Ladislava Nagya, sa dostali v 6. minúte do oslabenia o dvoch hráčov. Na skóre to však vplyv nemalo, keďže domáci odohrali presilovku katastrofálne. V 12. minúte dostali prvýkrát v stretnutí možnosť početnej výhody východniari, Čaládiho vylúčenie mohla potrestať Bartošova formácia, no Škorvánek odolal. Po strelách Hrušku a Vargu mu dvakrát pomohla aj žŕdka. Na pokus Suju z 13. minúty bol už ale prikrátky - 0:1. 

Druhú tretinu odštartovali bleskovo Košičania, ktorí sériou striel v 21. minúte "zlomili" Škorvánka po druhý raz. Úspešným strelcom bol Bicek, ktorý dorazil Šedivého strelu. V 25. minúte však znížil fínsky obranca v službách Zámčanov Konsta Mäkinen, ktorý využil skvele načasovanú Kytnárovu prihrávku cez bránkovisko. Následne mohol vo vlastnom oslabení zvýšiť vedenie Košíc Milý, Škorvánka síce neprekonal, no vybojoval vyrovnanie síl na ľade. V polovici duelu sa dostal do sľubnej palebnej pozície Hudec, avšak jeho strelu Habal skrotil. Vzápätí Sandgren v dobrej pozícii minul košickú bránu. Tri minúty pred koncom druhej tretiny sa dobre uvoľnil Brabenec, no strelou švihom netrafil Habalovú svätyňu.

V 45. minúte mali veľkú šancu Košičania, Škorvánek však Vargovu dorážku Bartošovej zneškodnil. Novozámčania nevyužili niekoľko presilových hier, na čo zareagoval tréner Pénzeš vypýtaním si oddychového času. Ani to ale nepomohlo, Košičania si jednogólový náskok ustrážili, a tak sa v tohtosezónnych zápasoch týchto tímov aj do tretice zrodil najtesnejší výsledok.

HC Nové Zámky - HC Košice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 25. Mäkinen (Kytnár) - 13. Suja (Dudáš, Bicek), 21. Bicek (Šedivý). Rozhodovali: Oskirko, Müllner - Stanzel, Jobbágy, vylúčení: 7:8 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

 

zostavy:

HC Nové Zámky: Škorvánek – Cardwell, Drtina, Čížek, Sandgren, Chovan, Mäkinen, Maier, Sucharda - Bahenský, Brabenec, Saarinen - Hudec, Pitule, Čaládi - Paulovič, Kytnár, Fábry - Tibenský, Rehák, Dubec 

HC Košice: Habal - Deyl, Šedivý, Matejka, Šmach, Dudáš, Pavúk - Vašíček, Suja, Bicek - Milý, Boltun, Hričina - Bartoš, Klíma, Varga - Šoltés, Hruška

Július Pénzeš, tréner HC Nové Zámky: "Podľa môjho názoru rozhodla o výsledku prvá tretina. Na začiatku sme mali presilovku o dvoch hráčov, no tak zle sme ju zahrali, že nás to rozhodilo až do konca tretiny. Nástup do druhej tretiny tiež nebol ideálny, dostali sme gól, potom sme sa vrátili do zápasu. Myslím, že následne to bolo vyrovnané, avšak v dôsledku prvej tretiny sme už nestačili vyrovnať a zápas skončil takým výsledkom, akým skončil. Mrzí ma to, pretože mužstvo ukázalo, že ak sa vloží do zápasu, môže hrať s hocikým." 

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Dnes večer sme videli rýchle, bojovné a dramatické stretnutie až do samotného záveru. My sme sa s naším mladým mužstvom prezentovali nasadením, bojovnosťou, agresivitou, hernou disciplínou a tiež úspešnosťou v osobných súbojoch. To boli hokejové prvky, s ktorými sme aj náš jednogólový náskok ubránili až do samotného hektického konca zápasu."

 

HKM Zvolen – MsHK Žilina 5:1


Zvolenčanom vyšla prvá tretina podľa predstáv. Dali v nej tri góly, ale mohli prehrávať. V druhej minúte išiel sám na Baroša Rogoň, no neuspel. Potom hrali domáci presilovku a v nej mal dve veľké šance P. Zuzin. Najprv sa nepresadil zoči–voči Tomekovi a následne sa mu to nepodarilo ani z medzikružia pohotovou strelou. Mrzieť ho to nemuselo, pretože v piatej minúte napriahol spomedzi kruhov parádne Martin Ďaloga a puk poslal pod hornú žŕdku. O pár sekúnd mohlo byť 2:0. Do prečíslenia sa dostali Klhůfek s L. Juríkom, avšak ich úmysel dobre prečítal Hovorka. Žilinský útočník mal na hokejke v jedenástej minúte vyrovnanie, ale nepochodil v strede útočného pásma so šikovnou koncovkou. Ako sa majú dávať góly ukázal hosťom z brejku Jakubík. Namieril to presne z pravej strany, i keď sa viac núkala prihrávka Ďalogovi. Tretí gól pridal do prestávky po strele Hraška pri pravej žrdi na dvakrát v presilovke Klhůfek.

Ani v strednom dejstve Žilina nehrýzla. Do bránky išiel Mikoláš, ktorý mal prácu po strelách Hraška, Jakubíka a M. Nováka. Domácim sa zranil Andersons, trafil ho totiž do ruky puk po koncovke Konečného. V tridsiatej minúte zvýšil na 4:0 L. Jurík. Vnikol do pásma a keďže gólman MsHK neudržal po jeho strele puk, z dorážkou nemal útočník Zvolena problém. O päť minút neskôr nechali hostia pred bránkou úplne voľného Kelemena a ten predviedol účinný bekhend. Za stavu 5:0 pribudlo nervozity na ľade, ale šarvátky vyriešil rozhodca spravodlivými trestami. V tretej tretine z toho mohli ťažiť oba tímy v početných výhodách, napokon sa to podarilo Žilinčanom v 54. minúte. Peknou strelou sa prezentoval z ľavého kruhu Konečný, ktorý tak zaznamenal aspoň čestný gól svojho mužstva. 


HKM Zvolen – MsHK Žilina 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)

Góly: 5. Martin Ďaloga (Andersons, Plechanov), 13. I. Jakubík (Žilka, Andersons), 19. Klhůfek (Hraško, P. Zuzin), 30. L. Jurík (Majdan, Kelemen), 35. Kelemen (L. Jurík, Majdan) – 54. R. Konečný (E. Švec, Marek Hovorka). Rozhodovali: Majling – P. Šefčík, M. Kollár. vylúčení: 8:9, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Zmeny: Od 28. min. Zvolen bez Andersonsa – Od 21. min. Mikoláš za Tomeka, 1081 divákov

zostavy:

HKM Zvolen: Baroš – M. Novák, Hraško, Krejčí, Valenta, Plechanov, Andersons, Habšuda, Ivan – Puliš, P. Zuzin, Klhůfek – Kelemen, L. Jurík, Majdan – Žilka, Jakúbik, Ďaloga – Šimíček, Iždinský, Dubeň

MsHK Žilina: Tomek (21. Mikoláš) - Denis Rehák, Mikuš, Juraško, Brejčák, Macejko, Drábek, Kříž, Gutwald – Švec, Hovorka, Handlovský - Švihálek, Húževka, Rogoň - Stupka, Holovič, Konečný - Gmitter, Ondruš, Váňa

Milan Staš, tréner Zvolena: "Dobrým vstupom do zápasu sme položili základ víťazstva. Konečne sme dokázali uhrať aj druhú tretinu, ktorá bolo doposiaľ u nás problémom. A aj keď sme mali starosti so zostavou, keďže nám vypadli viacerí hráči pre choroby a zranenia, tak tí, čo išli na ľad, zabojovali. Od prvého až po posledného. Musím vyzdvihnúť výkon brankára, ktorý nás podržal v dôležitých chvíľach. Hráčov môžem iba pochváliť za víťazstvo nad silným a kvalitným súperom."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Dnešný výkon môjho mužstva je pre mňa obrovským sklamaním. Pod všetky góly sa podpísali hrubé individuálne chyby, respektíve zbytočné fauly. Nemám ďalej čo povedať k tomuto zápasu."

Lukáš Jurík, útočník Zvolena (1+1 v zápase): "Myslím si, že sme od začiatku pristúpili k tomuto zápasu inak než predtým. Povedali sme si, ako máme hrať, žilo to v šatni i na striedačke. Chceli sme si napraviť u divákov reputáciu, čo sa podarilo. Predviedli sme tímový výkon, ukázali sme tímového ducha."

 

Dukla Trenčín - HK Nitra 5:1


Dukla chcela potvrdiť body zo Žiliny, no lepší úvod do stretnutia mali hostia spod Zobora. V 4. min. pohrozili výraznejšie prvý raz. Drgoň sa za bránkou pošmykol, čo využil Chalupa. Prihral do výhodnej pozície Ondrušekovi, ale ten zblízka Kuteja neprepálil. O dve minúty sa už skóre menilo. Po vhadzovaní zostal medzi kruhmi voľný Versteeg a poslal hostí do vedenia – 0:1. Domáci hokejisti pridali na obrátkach. Vyrovnať sa im podarilo v 16. min. Hossa zostal nepokrytý pred Valentom a puk šikovne umiestnil pod hornú žŕdku. O minútu už Dukla viedla. Hudec puk dostal za bránkovú čiaru, čo napokon potvrdil videorozhodca. 

V úvode druhej tretiny domáci prežili vylúčenie a sami dokázali presilovú hru využiť. V 26. min. vyšachovali brániacu sa štvoricu, Marcel Hossa prudkou strelou zabezpečil domácim dvojgólové vedenie a vyhnal Valenta z bránky. Náhradník Foltán vydržal s čistým skóre iba dve minúty. V početnej výhode vystrelil od modrej čiary obranca Kozák a jeho prudká strela skončila v hornom rohu nitrianskej bránky. Hosťom nezostalo nič iné, iba sa tlačiť dopredu. V 32. min Krištofova formácia zavrela Trenčanov pred bránkou, ale Kutej bol vždy na mieste. O minútu Blackwater prihral spoza brány Slovákovi, ktorý nedokázal prestreliť domáceho gólmana. Nitriansky tlak narástol. V 35. min nebol ďaleko od gólu D. König, no Kutej jeho pokus vyrazil. V závere tretiny sa nepresadil ani Paukovček a Dukla mala nakročené k zisku všetkých bodov. 


V záverečnej časti hry si domáci hokejisti chceli udržať pohodlný náskok a to sa im aj podarilo. Vyložených šancí nepribúdalo ani na jedej strane a Dukla bez vážnejších problémov dokráčala k pohodlnému víťazstvu, ktoré v 54. min hetrikom vyšperkoval Marcel Hossa.

Dukla Trenčín - HK Nitra 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Góly: 16. Hossa (Síkela), 17. Hudec (Bohunický), 26. Hossa (Kozák, J. Ručkay), 28. Kozák (J. Ručkay), 54. Hossa (Holenda) – 6. Versteeg (Slovák). Rozhodovali: Adamec, Novák - Valo, Kacej, vylúčení: 5:5 na 2 min., navyše Versteeg (Nitra) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2063 divákov. 

zostavy:

Dukla Trenčín: Kutej – Bohunický, Jáchym, Kozák, Holenda, Obšut, Hatala, Šefčík, Drgoň – Hossa, Ölvecký, J. Ručkay – Hudec, Sojčík, T. Sýkora – Šimun, Síkela – Novák, Švec, Briestenský 

HK Nitra: Valent (26. Foltán) – Versteeg, Milam, Mezei, Pupák, Ordzovenský, Rais, Kuzma, P. König – Blackwater, Slovák, H. Ručkay – D. König, Krištof, Štefanka – Šiška, Paukovček, Macík – Bajtek, Ondrušek, Chalupa

Josef Turek, tréner Trenčína: "Hráči počas reprezentačnej prestávky tvrdo trénovali, čo sa odzrkadlilo na dnešnom výkone. K víťazstvu nad Nitrou nám dopomohol aj vydretý triumf zo Žiliny, kde sme po dlhšom čase okúsili príchuť výhry. Chlapci k stretnutiu pristúpili zodpovedne. Ťažili sme z gólového potenciálu Marcela Hossu."

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Na začiatku zápasu nám chýbal dostatočný pohyb. Chýbala nám aj pohotovosť, rýchlejšie reakcie v obrane aj útoku. Zobrali sme si oddychový čas, pretože sme na lavičke mali pocit, že chlapci potrebujú prehovoriť do duše. Neplnili stanovené úlohy. V zadných radoch sme robili až príliš veľa individuálnych chýb, čo súper dokázal využiť."

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 4:3 pp


Domáci Liptácim už v zostave aj s obrancom Burzalom a útočníkom Cibákom, nezačali podtatranské derby najlepšie. Úvod patril Popradu, keď už po 40 sekundách smeroval na trestnú Kriška. V 2. minúte vyskúšal pozornosť mikulášskeho brankára Zagrapan, ale s jeho strelou si Križan poradil. Už o pár sekúnd neskôr tečoval puk pred domácou bránou Chaloupka, ten však bránu minul. Popradčania sa vedenia dočkali v 11. minúte, keď sa pred Križanom najlepšie zorientoval Bondra - 0:1. Po inkasovanom góle boli aktívnejší Liptáci. Už v 13. minúte mohol vyrovnať Kabáč, ten sa však gólovo nepresadil. Domáci dohrávali prvú tretinu v početnej výhode o jedného hráča, lenže šance Kadlubiaka a Rudolfa Hunu gólom neskončili. 

Liptákom sa podarilo vyrovnať v 26. minúte. Strela Richarda Hunu sa odrazila priamo na hokejku Krišku, ktorý z prvej mieril presne do odkrytej časti Pajpachovej brány. Domáci druhýkrát v zápase udreli v 30. minúte, v ktorej Cibák zužitkoval presnú prihrávku a osamotený poslal puk do popradskej bránky. Zápas na Liptove sa lámal najmä v presilovkách. V hre 5 na 4 sa Popradu podarilo vyrovnať v 36. minúte, keď na konci peknej kombinačnej akcie mieril presne Zagrapan. 

Popradčania začali tretiu tretinu tým najlepším spôsobom. Spolupráca Rapáča s Mlynarovičom skončila gólom druhého menovaného, ktorý sa pred Križanom nemýlil. Liptáci sa v nasledujúcich minútach snažili o vyrovnanie. V 44. minúte minul tesne bránku Róbert Huna, o dve minúty neskôr skončila strela Moravčíka spomedzi kruhov u Pajpacha. V 50. minúte bolo po faule na Urama nariadené trestné strieľanie, z ktorého skúsený mikulášsky útočník trafil iba žŕdku popradskej brány. Domácim sa podarilo vyrovnať v 58. minúte, keď Sukeľ z ťažkého uhla prekonal Pajpacha - 3:3. 

Hneď po úvodnom buly v predĺžení sa individuálne snažil presadiť Lapšanský, ale neprekonal Križana. O víťazovi sa nakoniec rozhodlo v 62. minúte. Števuliak získal puk za popradskou bránkou, následnou prihrávkou našiel Cibáka, ktorý z prvej poslal puk pomedzi betóny Pajpacha. 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 4:3 pp (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0) 

Góly: 26. Kriška (Richard Huna, Nádašdi), 30. Cibák (Burzala, Rudolf Huna), 58. Sukeľ (Uram), 62. Cibák (Števuliak) – 11. Bondra (Abramov, Ježek), 36. Zagrapan (Lapšanský, Hvila), 42. Mlynarovič (Rapáč). Rozhodovali: Valach – Gajan, Gavalier, vylúčení: 6:7, presilovky 2:1, oslabenia 0:0.

zostavy:

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Makovský, Burzala, Nádašdi, Mezovský, Moravčík, Šiška, Bobček, Kadlubiak – Rudolf Huna, Róbert Huna, Richard Huna – Kriška, Sukeľ, Uram – Piatka, Cibák, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč 

HK Poprad: Pajpach – Chaloupka, Fabian, Suchý, Kurali, Bagin, Brejčák, Pokovič, Dinda – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Rapáč, Mlynarovič, Hvila – Bondra, Ježek, Abramov – Paločko, Lichanec, Štrauch

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: "Bolo to bojovné stretnutie. V druhej tretine sme vyrovnali hru, otočili zápas vo svoj prospech. V tretej tretine sme zabojovali a dokázali zápas vyrovnať. Každé takéto víťazstvo poteší, o to viac, že prišlo práve po nie najlepšej sérii."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Začali sme dobre. Vytvorili si šance, ale dali iba jeden gól. Brankár Križan pochytal veľa šancí. Domáci majú silu najmä v presilovkách, ktorú aj dnes potvrdili. Škoda, že naše vylúčenie prišlo v posledných troch minútach, pretože to nás stalo body. Mikuláš dal o gól viac a vyhral."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies