TL: Majdan novou posilou Zvolena, nastúpi už v 1. kole proti Novým Zámkom

NETKY.SK • 8 September 2016, 15:11 • 2 min
TL: Majdan novou posilou Zvolena, nastúpi už v 1. kole proti Novým Zámkom

ZVOLEN - Iba deň pred začiatkom nového ročníka Tipsport ligy získalo vedenie HKM Zvolen výraznú posilu do ofenzívy. Do tímu prichádza 25-ročný útočník Juraj Majdan, jeho angažovanie pre TASR potvrdil tréner Zvolena Josef Turek.

slovakia

left justify in out

Majdan sa po úspešnej minulej sezóne, v ktorej sa stal najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy, rozhodol pre návrat do zahraničia. V drese Banskej Bystrice odohral celkovo 71 zápasov, v ktorých získal 65 bodov. Predtým niekoľko sezón pôsobil v českom Litvínove, z ktorého odišiel po zisku majstrovského titulu. Začiatkom augusta sa rozhodol prijať skúšobný kontrakt vo švédskom klube MoDo Örnsköldsvik, ale klub napokon 25-ročnému Slovákovi nepredložil zmluvu na celú sezónu.

 

Situáciu využili Zvolenčania. "Môžem potvrdiť podpis zmluvy s Jurajom Majdanom. Poznám ešte z čias, keď som ja bol v Třinci a on hrával v Litvínove. V istom čase tam hrával aj v prvej formácii s Lukešom a Hublom. Je to stále mladý chlapec, ktorý má veľkú túžbu víťaziť. Veríme, že nám pomôže a že mu bude naša hra sedieť," uviedol pre TASR tréner HKM Josef Turek. Majdanova zmluva ponúka hráčovi možnosť odísť v prípade zaujímavej zahraničnej ponuky.

 

„Mal som aj iné ponuky zo Slovenska, tá zvolenská mi však najviac vyhovovala. Tešil som sa, že si zahrám v jednom tíme s Radom Pulišom, ktorého dobre poznám. Škoda, že sme sa tesne minuli," citovala Majdana oficiálna stránka zvolenského klubu.

 

Najproduktívnejší hráč Banskej Bystrice z minulej sezóny tak začne novú sezónu v drese najväčšieho rivala. "Ja to nejako mimoriadne nevnímam. Srdce by mal hráč i tréner položiť za ten klub, v ktorom momentálne pôsobí," poznamenal tréner Turek. Čerstvá posila Zvolenčanov by sa v novom drese mala prvýkrát objaviť už v 1. kole, v ktorom sa na zvolenskom ľade predstavia hokejisti Nových Zámkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies