TL: Líder zo Zvolena prehral v Trenčíne, Nitra zdolala Košice

NETKY.SK • 16 November 2015, 08:06 • 2 min
TL: Líder zo Zvolena prehral v Trenčíne, Nitra zdolala Košice

BRATISLAVA - V šlágri nedele v rámci 21. kola slovenskej hokejovej extraligy vyhrala Nitra doma nad Košicami.

slovakia

left justify in out

Líder zo Zvolena prehral v Trenčíne po predĺžení 3:4. Žilinskí "vlci" zdolali doma Martin 3:1 a pripísali si tretí raz za sebou plný bodový zisk.

 

Nitra si poradila s Košicami 3:2


V šlágri 21. kola hokejovej Tipsport ligy privítala Nitra pod Zoborom Košice a domáci sa ujali vedenia v stretnutí už po 27 sekundách hry, medzi kruhmi sa k puku dostal Slovák a strelou švihom trafil pravý horný roh Halászovej bránky. O dve minúty bolo 2:0, pred bránkou aktívny Štefanka šikovne oklamal Halásza a bekhendovou strelou poslal puk do odkrytej košickej bránky. V 11. minúte využili Košice presilovku, Deyl poslal puk od modrej čiary pred domácu bránku a tam ho nikým neatakovaný nitriansky odchovanec Hrnka tečoval pomedzi nohy domáceho brankára.

V 6. minúte druhej tretiny šli Nitrania opäť do dvojgólového vedenia, peknú kombináciu v presilovej hre zakončil znovu Štefanka. O dve minúty dosiahli Košice ďalší kontaktný gól, Bartoš našiel úplne voľného ex-Nitrana Lelkeša a ten prekonal Valenta.

Aj v tretej časti stretnutia predvádzali obe mužstva rýchly útočný hokej, no diváci sa už gólu nedočkali. Nitra zvíťazila 3:2.

Tomáš Hrnka z Košíc (vpravo) dáva gól, vľavo prekonaný brankár Nitry Michal Valent v 21. kole hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra a HC Košice 15. novembra 2015 v Nitre.

HK Nitra - HC Košice 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) 
Góly: 1. M. Slovák (Blackwater), 3. J, Štefanka (Bajtek), 26. J. Štefanka (Macík, Milo) - 11. T. Hrnka (Deyl, R. Jenčík), 28. R. Lelkeš (P. Bartoš, T. Hrnka) 
Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše H. Ručkay a Macík (obaja Nitra) 10 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lukšík, P. Stano - Stanzel, Tvrdoň, 2888 divákov 

 

 

Zostavy: 
Nitra: M. Valent - Milam, F. Kuzma, Ordzovenský, M. Novák, Milo, P. König - Blackwater, M. Slovák, Laliberté - Stloukal, Stümpel, H. Ručkay - Bajtek, J. Štefanka, Macík - E. Piačka, Bene, Kutálek 
Košice: T. Halász - M. Dudáš, Cebák, Matúš Chovan, Deyl, E. Šedivý, M. Macejko, B. Pavúk - P. Bartoš, T. Hrnka, R. Lelkeš - M. Bartánus, Suja, Bicek - Boltun, Češík, Šoltés - Bortňák, R. Jenčík, T. Hričina - D. Mikula

Hlasy po zápase:
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Mali sme veľmi dobrý úvod, zatlačili sme súpera a dali sme dva góly, v konečnom dôsledku možno toto rozhodlo. Zvyšok zápasu sme veľmi dobre bránili, hráči hrali obetavo, odovzdali maximum a sme radi, že sme vyhrali. Pred takýmto fantastickým publikom chceme doma len vyhrávať."

Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: "Tento zápas nebol z našej strany ideálny. Nezachytili sme úvod, boli sme pomalší, slabšie sme korčuľovali, Nitra sa dostala do vedenia a hoci sme sa dostali do zápasu, napokon sme ho nezvládli."
 

V derby zvíťazila Žilina nad Martinom


V prvých minútach sa hralo susedské derby v dobrom tempe, ale bez väčších šancí. V 8. minúte však dostal Stupka výbornú prihrávku spoza brány medzi kruhy a strelou po ľade prekonal Dzubinu. O pár sekúnd mohol zvýšiť Kolena, ale faulovaný trafil iba pravú žrď, no po skončení presilovky dorazil za Dzubinu Schronerovu strelu Nemček a prvým gólom v žilinskom drese zvýšil na 2:0. Aktivitu domácich potom pribrzdila presilovka Martina, v ktorej hostia síce neskórovali, ale hra sa vyrovnala.

Dobrý hokej v solídnom tempe pokračoval aj v druhej tretine. Martinčania pridali na dôraze a dokázali si vybojovať postupne prevahu, ktorú mohol pretaviť v 29. minúte do gólu Skladaný. Ani na trikrát však nedokázal dostať puk za Tomeka, ktorý perfektne zasiahol betónmi. V 36. minúte to však Skladanému už vyšlo a po tvrdej strele prekonal domáceho gólmana. Hostí z Turca gól ešte viac povzbudil a do konca tretiny zatápali domácim, vyrovnať sa im však nepodarilo.

Tlak hostí na domácu bránu neustal ani v úvodnej desaťminútovke poslednej tretiny, ale Tomek výborným postrehom a niekedy aj s prispením šťastia držal svoj tím vo vedení. Zmeniť sa to mohlo v 48. minúte po tutovke Tibora Vargu zblízka, ale domáci gólman vyriešil aj túto nepríjemnú situáciu. Čo sa nepodarilo hosťom, vyšlo domácim a z ojedinelej akcie dostal puk za Dzubinov chrbát Konečný. Hra sa po góle vyrovnala, Žilinčania našli stratenú odvahu v útoku a držali hostí ďalej od Tomeka. Martinčania sa v závere dvoma vylúčeniami sami pripravili o možnosť powerplay a vlci si tak pripísali tretí raz za sebou plný bodový zisk.

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Martin 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) 
Góly: 8. Stupka (Konečný, Valášek), 11. F. Nemček (Schroner), 50. Konečný (Stupka, Valášek) - 36. F. Skladaný (Murček, J. Dlouhý) 
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Snášel - Gavalier, Smrek, 2123 divákov 

 

 

Zostavy: 

Žilina: T. Tomek - D. Brejčák, M. Zaťko, Š. Novotný, Homer, Kurali, M. Leško, Niník, Makovský - Drevenák, Róbert Huna, Richard Huna - Stupka, Valášek, Konečný - Schroner, Kolena, F. Nemček - E. Švec, D. Rehák, Rogoň 
Martin: Dzubina - Matejka, J. Tabaček, M. Dvořák, J. Dlouhý, Jáchym, P. Bačik, P. Trávniček - Kabáč, Jurášek, Tibor Varga - F. Skladaný, Murček, M. Kokavec - Jokeľ, M. Dírer, Uhrík - R. Varga, T. Rusina, Rzavský - Tomáš Varga

Hlasy po zápase:
Milan Jančuška, tréner Žiliny: " Veľmi cenné víťazstvo proti kvalitnému súperovi. Na derby sme sa veľmi dobre pripravili, a hoci sme cítili náročný program, zápas sme takticky zvládli. V druhej tretine sme sa zbytočne dlhými striedaniami dostali pod tlak, ale výborným výkonom Tomeka sme ho ustáli. Dôležité víťazstvo, ceníme si ho, ale myslíme už dnes na ďalší duel proti Popradu."

Ivan Dornič, tréner Martina: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, vytvorili sme si šance, ktoré sme nepremenili a následné dve naše chyby súper využil. V druhej tretine sme mali viac puk na hokejkách a viac z hry, ale z množstva šancí sme dali iba jeden gól. V tretej časti sme si mysleli, že zápas zlomíme, ale opäť prišla naša chyba a na nej sa lámal zápas. Napriek prehre si myslím, že sme boli lepším mužstvom."

 

Trenčín tesne zdolal Zvolen


Trenčania sa tešia po góle v zápase 21. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen, 15. novembra 2015 v Trenčíne.

Súboj momentálne dvoch najlepšie postavených tímov Tipsport ligy sľuboval kvalitný hokej. Aktívnejšie do zápasu vstúpil domáci kolektív. Napriek tomu si prvú vážnejšiu šancu vypracovali hostia. Brabencovu strelu vyrazil pohotový Chábera. Na opačnej strane klziska počas presilovky stálo pri Barošovi aj šťastie pri pokuse Reháka. Dukla sa do vedenia dostala v 9. min. Zaváhanie Zvolenčanov využil Jakúbek a v samostatnom nájazde nedal gólmanovi šancu – 1:0. O malú chvíľu mohol pridať druhý gól Novák, avšak Baroš bol na svojom mieste. Postupom času sa do zápasu dostali aj hostia spod Pustého hradu. Spolupráca Miseneva s Mrázom gól ale nepriniesla. V závere prvej tretiny najskôr v brejkovej situácii neuspel Melichárek s Gašparovičom. Na opačnej strane nahodil puk pred bránu a Klhufek ho iba jemne tečoval povedľa gólmana 1:1.

Rušný hokej pokračoval aj po prestávke. V 27. min našiel Hlinka voľného Dlouhého na pravom kruhu, ten však v snahe obstreliť gólmana neuspel. O dve minúty už domáci dvíhala ruky nad hlavu, ale radovali sa predčasne. Melicháre, Petrovický a ani Ryzák nedokázali prepasírovať puk za bránkovú čiaru, keď sa ten odrazil od žŕdky. Druhú tridsaťminútovku zápasu začali lepšie Zvolenčania. Najskôr Klhufek neuspel, no v 34. min otočil stav skóre v prospech hostí Puliš. Jeho strela švihol zapadla do ľavého horného rohu.

Dukla do záverečnej časti hry vstúpila ideálne. V presilovej hre vystrelil Petrovický a v tlačenici pred bránou sa puk odrazil za čiaru od korčule Gašparoviča – 2:2. Atraktívny hokej sa hral aj naďalej. Obdržálkovo zakončenie do horného rohu brány zneškodnil Chábera. Na zakončenie Puliša však už bol prikrátky a od 48. min viedol Zvolen 2:3. Trenčín sa ale nevzdával. V 54. min ukázal prehľad v hre Petrovický, vyzval k zakončeniu Gašparoviča, ktorý do odkrytej časti bránky nemal problém poslať zápas do predĺženia 3:3.

Fanúšikovia Dukly Trenčín s transparentom k piatkovým udalostiam v Paríži v zápase 21. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen, 15. novembra 2015 v Trenčíne.

Rozhodnutie padlo v 64. min. Obranca Hatala podporil útok a jeho ponuku na tečovanie puku využil Dlouhý, čím zabezpečil Dukle dva body.

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 4:3 po predĺžení (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0) 
Góly: 9. M. Jakúbek (Koyš), 43. J. Gašparovič (Róbert Petrovický), 54. J. Gašparovič (Róbert Petrovický), 64. R. Dlouhý (Hatala) - 20. Klhůfek (Obdržálek, F. Fekiač), 34. R. Puliš (Brabenec, Semorád), 48. R. Puliš (E. Bagin) 
Vylúčení: 2:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bjork, Kubuš - Junek, Šefčík, 2630 divákov 

Zostavy: 
Trenčín: Chábera - D. Rehák, Richard Pavlikovský, Hatala, Drgoň, Ryzák, Holenda, Toman, Nechala - Michal Hlinka, R. Dlouhý, L. Novák - T. Melichárek, Róbert Petrovický, J. Gašparovič - D. Hudec, J. Švec, Šišovský - M. Jakúbek, J. Zlocha, Koyš 
Zvolen: S. Baroš - Juraško, E. Bagin, Andersons, D. Krejči, L. Pokovič, F. Fekiač, M. Ivan - R. Puliš, Brabenec, Semorád - Škvaridlo, Klhůfek, Obdržálek - J. Jurík, B. Mráz, Misenev - J. Žilka, V. Fekiač, Martin Ďaloga

Hlasy po zápase:
Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína: "Oba tímy si zaslúžili bodovať. Zápas bol o jednom góle, či jednej chybe. Chlapcom ďakujem za výkon, že bojovali a nepoložili sa za nepriaznivého stavu a dotiahli sme zápas do víťazného konca. Sme radi, že sme urvali o jeden bod viac ako súper."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Zápas ma celkom potešil tým, že sme dokázali podať dobrý výkon po výbuchu s Nitrou. Rozhodla tretia tretina, kde sme dali gól na 3:2 a následne sme mali ísť 'na koňa'. Dostali sme následne lacný gól, čo bola chyba nášho hráča. Od toho momentu nás Trenčín začal tlačiť a dostali sme gól. Sme radi aj za bod, hoci sme mohli získať aj všetky tri."
 

Banská Bystrica zvíťazila nad hokejistami z Piešťan


Futbalový reprezentant Marek Hamšík sa postaral o čestné buly v zápase, v ktorom domácich favorizovali viacerí. Tabuľkové postavenie štvrtého mužstva s ôsmym síce bolo jednoznačné, no len päťbodový rozdiel predznamenal aj pomerne vyrovnaný priebeh. Viac striel i šancí sprevádzalo 'baranov', od 6. min však prehrávali po góle Belluša. Šťastie postupne viac prialo aktívnejším domácim. V 10. min si ho užili po vyrovnávajúcom góle Ziga, keď mu k odrazenému puku pred bránkou dopomohla zlomená hokejka. V 15. min hostia opäť viedli, v ideálnej pozícii presne trafil Holovič a nabudil domácich k ešte výraznejšej ofenzíve. V 18. min sa vyznamenal brankár Košarišťan v šanci Galamboša a 53 sekúnd pred prestávkou Tománek trafil spoza bránky Košarišťana a v nemožnom postavení sa radoval z premiérového gólu v drese svojho nového zamestnávateľa. 

V druhej tretine domáci zatlačili ešte viac, ku gólom nemali ďaleko Majdan, Zigo a Gillies, ktorého opäť vychytal v 30. min skvelým zákrokom Košarišťan. Zachraňovať musel v horúcich momentoch na druhej strane aj Corbeil, najmä pri šanci Belluša v 31. min. O pár sekúnd neskôr sa začala presilovka 'baranov' štyroch na troch, mala trvať 40 sekúnd, no skrátili ju na 35, keď Sandgren perfektnou strelou posunul svojich do vedenia. Tibenského možnosť v 34. min po kikse domácej obrany na priebežnom stave už nič nezmenila a miernu výhodu si preniesli 'barani' aj do tretej tretiny. V 42. min sa vývoj výraznejšie preklopil, Ďatelinka po strele Mikulu najlepšie čítal hru pred bránkou a zvýšil už na rozdiel dvoch gólov. Tománkova žŕdka v 46. min taktiež volala po góle a len potvrdzovala zjavnú zvrchovanosť domácich na ľade, ktorá s menšími výkyvmi vydržala až do konca. V 50. min trestné strieľanie za hodenie hokejky Filipa využil šibalsky Tománek a zápas vyústil už do exibície'baranov', s prikrášľujúcim gólom Kytnára v 60. min. 

HC '05 iClinic Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 6:2 (2:2, 1:0, 3:0) 
Góly: 10. T. Zigo (Lamper), 20. R. Tománek (Galamboš, Šmach), 32. Sandgren (R. Tománek, Majdan), 42. I. Ďatelinka (O. Mikula), 50. R. Tománek (z tr. strieľania), 60. Kytnár - 6. Belluš (Brancis, R. Filip), 15. Holovič (J. Ručkay) 
Vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše Belluš (Piešťany) 10 min osobný trest +DKZ, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Korba, 1903 divákov 

Zostavy: 
Banská Bystrica: Corbeil - I. Ďatelinka, Sandgren, Jankovič, Šmach, Gründling, Rosandič, Petran - Majdan, Galamboš, R. Tománek - Róth, Kytnár, L. Handlovský - M. Hudec, Handzuš, O. Mikula - Lamper, T. Zigo, Gillies - R. Gašpar 
Piešťany: Košarišťan - Kotaška, S. Hudec, Gipters, Brňák, Kania, R. Filip - K. Kučera, S. Petráš, J. Šimíček - Tibenský, Holovič, J. Ručkay - S. Saliji, Brancis, Belluš - J. Pardavý ml., J. Tomčák, Hrehorčák - F. Hudec, Valo

Hlasy po zápase:
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "My sme začali katastrofálne, bez pohybu, nasadenia, netlačili sme sa pred bránku. Zobudili sme sa až v druhej tretine, postupne sme tlak zvyšovali a som rád, že sme divákov potešili gólmi a peknými akciami."

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Vstúpili sme do zápasu výborne, celú tretinu sme hrali dobrý hokej, škoda gólu po odrazenom puke zo zlomenej hokejky. Ešte v druhej tretine sme mali dosť šancí, no súper nám odskočil a v tretej tretine nás prehral v tlaku pred bránkou. Nám naopak chýbalo väčšie umenie puk do bránky pretlačiť." 

Andrej Košarišťan, brankár Piešťan: "Začali sme vyrovnanú partiu, dvakrát sme vyhrávali, no bohužiaľ sa stalo to, čo sa stalo. Pri prvom góle zahralo šťatsie, za bránkou bola zlomená hokejka a puk sa nešťastne odrazil. Pri druhom mi puk vypadol a v trme vrme sme opäť inkasovali. Inak to bolo pre mňa vzhľadom na minulosť v klube špecifické, na takéto zápasy sa teším, aj keď to bolo pre mňa dnes veľmi trpké."

Roman Tománek, hráč zápasu s dvoma gólmi B. Bystrice: "Zaspali sme v prvej tretine, ľahkovážne sme k zápasu pristúpili a až tréner v kabíne nás prebral. Začali sme hrať to svoje, pri mojom prvom góle som chcel vedome trafiť spoza bránky a že to tak dopadlo, sa stane raz z dvadsať pokusov. Trestné strieľanie bolo skôr o švande, nikdy neviete, kto bude úspešnejší. Vyšlo mi to, nabudúce to môže byť inak. Na hetrik som nemyslel, na dvojke sa vždy zastavím, ani neviem, kedy som strelil tri."
 

Skalica bodovala naplno a porazila Poprad


Obe mužstvá začali zo zabezpečenej obrany, útoky sa síce striedali na oboch stranách, ale hráči sa do vážnejších šancí nedostávali. V 9. min však Opalek zužitkoval presný Brendlov pas a dostal domácich do vedenia. V ďalšom priebehu mali viac z hry a hostia a Jassova šanca zaváňala gólom. V závere prvej tretiny Skaličania v obrannom pásme nakopili sériu chýb, čo dokonale využil skúsený Kroták a vyrovnal.

Úvod druhej tretiny patril domácim. Novákovu strelu od modrej Kostúr ešte kryl, ale na Barákovu strelu do pravého horného rohu už nestačil. V 30. min sa obrancovia hostí dopustili chýb, ale Skaličania nedokázali zužitkovať ani nájazd troch na jedného. Potom hrali domáci presilovú hru, uzavreli Popradčanov do obranného pásma, ale udrelo na druhej strane. Domáci pozabudli na Krotáka a ten našiel Hvilu, ktorý vyrovnal.

Úvod tretej tretiny bol v réžii Skaličanov, keď už v jej úvodných sekundách Brendl prudkou strelou dostal domácich do vedenia. V tejto časti hry zvýšili Skaličania dôraz, bojovnosť a narúšali snahu o kombinácie hostí. Ich aktívna hra priniesla trestné strieľanie, ktoré však v 50. min Korýtko nepremenil. Domáci sa potom ubránili presilovej hre aj záverečnej hre hostí bez bránkara a po dobrom výkone si zaslúžene pripísali tri dôležité body.

HK 36 Skalica - HK Poprad 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Góly: 9. Opalek (Korytko, Brendl), 23. Barák (Mickievics, J. Rožník), 41. Brendl (Korytko) - 19. Kroták (Bajaruns, Hvila), 35. Hvila (Kroták)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Goga - Synek, Orolin, 824 divákov 

Zostavy: 
Skalica: Romančík - Ďurák, Barák, Opalek, Jan Novák, Polata, Jaborník, Zukal - D. Pašek, R. Školiak, Studenič - L. Klíma, Brendl, Komínek - K. Jass, Mickievics, Bezúch - J. Rožník, Lantoš, Korytko 
Poprad: Kostúr - Dinda, R. Suchý, Š. Fabian, D. Šterbák, Ťavoda, Malina, Gáborčík - Paločko, L. Paukovček, Bartečko - Hvila, O. Rusnák, Kroták - B. Rapáč, Heizer, R. Rapáč - Števuliak, Bajaruns, Štrauch

Hlasy po zápase:
Michal Ružička asistent Skalice: "Po reprezentačnej prestávke stále hľadáme optimálnu formu. Dnes sme chceli po dvoch prehrách bodovať. Bol to ťažký, vyrovnaný zápas. Šťastie stálo na našej strane. V tretej tretine sa nám podarilo dať na 3:2 a chlapci bojovným výkonom víťazstvo udržali."

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu: "Je to tretí zápas v rade, kedy sa trápime s koncovkou. Pykáme za banálne chyby, ktoré v podstate rozhodujú zápasy, čo bolo aj dnes. Gratulujem súperovi k získaniu troch bodov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies