TL: Košice zdolali Nitru 5:1

NETKY.SK • 9 December 2015, 10:09 • 2 min
TL: Košice zdolali Nitru 5:1

KOŠICE - V predohrávanom šlágri 30. kola mohol skóre otvoriť Laliberté už v prvej minúte, po prihrávke Slováka však nenamieril presne.

slovakia

left justify in out

V podobnej pozícii sa o dve minúty neskôr ocitol na opačnej strane Cebák, no ani on neuspel. Presilovka domácich v 5. minúte priniesla najskôr neúspešný nájazd hosťujúceho Slováka a potom aj zmarenú príležitosť Košičana Biceka. V 12. minúte mohol dobrú prácu Jenčíka využiť Hričina, tvrdú strelu však namieril len do brankára Valenta. Aktívna prvá formácia hostí si v 15. minúte vytvorila tlak, brankár Halász si však s dorážajúcim Slovákom poradil.

 

HC Košice - HK Nitra 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Góly: 36. Bartoš (Jenčík, Češík), 37. Suja (Bartánus, Šedivý), 48. Jenčík (Bartoš, Deyl), 59. Bartánus (Bicek), 60. Lelkeš (Jenčík) - 32. Bajtek (Blackwater, Slovák). Rozhodovali: Novák, Štefik - Korba, Rovenský, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3872 divákov.

 

 

Skóre neotvoril ani Marek Bartánus v 28. minúte. Kapitán domácich sa v presilovej hre dostal k strele bez prípravy, no brankár Nitry Valent sa stihol presunúť. Hostia v 32. minúte nevyužili presilovku, no krátko po jej konci prihral Blackwater z rohu klziska voľnému Bajtekovi a ten pred Halászom nezaváhal - 0:1. Pri ďalšej presilovej hre hostí sa brankár Košíc Halász vyznamenal, keď pred odkrytou bránkou vzal Blackwaterovi efektným zákrokom lapačkou takmer istý gól. Známe nedáš-dostaneš potvrdil o pár sekúnd domáci veterán Bartoš. Košický útočník sa po návrate z trestnej lavice dostal až pred Valenta, ktorého pokoril svojím 200. gólom v drese HC Košice. Už o 44. sekúnd Košice viedli, keď presilovú hru v 37. minúte využil Suja, ktorý spomedzi kruhov prekvapil Valenta.

 

Domáci v tretej tretine kontrolovali vývoj zápasu a hostí do výhodných streleckých pozícií púšťali len sporadicky. V 48. minúte vyšiel Košičanom rýchly protiútok, keď Bartoš vysunul Jenčíka, ktorý ušiel nitrianskej obrane a upravil na 3:1. V 54. minúte nepridal štvrtý gól domácich Suja, ktorého dorážka skončila len na brvne Valentovej bránky a rovnako dopadol aj pokus Lelkeša o minútu neskôr. Hostia v záverečných minútach skúsili hru so šiestimi korčuliarmi, čo využil Bartánus, ktorý do prázdnej bránky pridal štvrtý gól Košíc. Sedem sekúnd pred koncom uzavrel skóre zápasu Lelkeš, ktorý dorazil pokus Jenčíka. Východniari tak natiahli víťaznú sériu už na deväť zápasov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies