TL: Košice zdolali Martin v 1. zápase štvrťfinále play off

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 07:48 • 2 min
TL: Košice zdolali Martin v 1. zápase štvrťfinále play off

KOOŠICE - Hokejisti HC Košice zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále Slovnaft play off Tipsport ligy nad MHC Martin 4:1 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0. Druhý zápas série je na programe v sobotu 12. marca o 17.00 opäť v Steel aréne.

slovakia

left justify in out

Domáci mali lepší štart do zápasu a od prvých minút sa snažili o úvodný gól. V 3. minúte Boltun prenechal puk Milému, jeho šancu však ešte brankár Dzubina zmaril. V 6. minúte sa cez martinských obrancov "preštrikoval" Boltun a po vydarenej akcii otvoril skóre. Náskok domácich však trval iba dve minúty. V 8. minúte sedel na trestnej lavici košický kapitán Bartoš, čo potrestal Surovka, ktorý zblízka pretlačil puk do Halászovej bránky. V polovici úvodnej časti mali dve presilovky domáci hokejisti a tú v 11. minúte aj využili. Na strelu Deyla a teč Šedivého bol Dzubina prikrátky - 2:1.


Prvý zápas štvrťfinále play off Tipsport Ligy:

HC Košice - MHC Martin 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly: 6. Boltun (Deyl, Cebák), 11. Šedivý (Deyl, Jenčík), 28. Spilar (Cebák), 56. Jenčík (Spilar) - 8. Surovka (Cipulis, Galamboš)
/stav série: 1:0/

 

 

Rozhodovali: Konc, Snášel - Gajan, Smrek, vylúčení: 2:6 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3603 

Zostavy:

HC Košice: Halász - Dudáš, Deyl, Cebák, Šedivý, Jankovič, Mikuš - Spilar, Jenčík, Bartoš - Bicek, Suja, Hrnka - Šoltés, Češík, Varga - Hričina, Boltun, Milý


MHC Martin: Dzubina - Rusina, Tabaček, Dvořák, Jáchym, Dlouhý, Matejka, Trávniček - Cipulis, Galamboš, Surovka - Jass, Sprukts, Pokrivčák - Nemček, Murček, Kabáč - Poliaček, Dírer, Uhrík 

 

Aj v druhej tretine sa hralo najmä v pásme Martinčanov, ktorí mali v druhej časti až piatich vylúčených. Útočník Boltun mohol pridať svoj druhý gól, no jeho efektnú strelu bez prípravy zastavila ľavá žrď martinskej bránky. V 28. minúte si obrancovia hostí nerozumeli a Gabriel Spilar bol takmer od červenej čiary v samostatnom úniku. Ten dokázal rutinérsky premeniť, čím upravil na 3:1. Hostia sa v 37. minúte ubránili košickej presilovke o dvoch hráčov.


Záverečná tretina priniesla najmä bojovný hokej. Martinčania sa len ťažko dostávali do výhodných streleckých pozícií, domáci tím si bez väčších problémov strážil dvojgólový náskok. V 44. minúte zakončil rýchly brejk hostí Jass, ale Halászovu bránku jeho strela minula. V 50. minúte bol na opačnej strane do dobrej pozícii Jenčík, Dzubina však zmaril jeho úmysly. O tri minúty neskôr sa pred martinským brankárom ocitol Bartoš, ale ani on nebol úspešný. Psychologicky dôležitý gól domácich strelil v 56. minúte Jenčík, ktorý prekonal Dzubinu dorážkou vlastnej strely. Košičania už v závere zápasu žiadnu drámu nedovolili a ujali sa vedenia 1:0 v sérii

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: "Podali sme dobrý výkon. Išli sme do vedenia 1:0, ale súper vyrovnal na 1:1. V druhej tretine zvýšil aktivitu, tlačil sa k nám pred bránku. Dôležité bolo, že sme verili vo vlastné sily a úspešne sme vstúpili do štvrťfinálovej série."

Ivan Dornič, tréner MHC Martin: "Mrzí ma, že naši chlapci sa snažili, podali bojovný výkon, ale dopustili sa mnohých chybičiek. Košice to dokázali využiť. Mrzí ma najmä situácia, keď Nemček mohol dať gól, no následne sme urobili veľkú chybu a Spilar nám dal gól na 3:1. Od tohto momentu Košice kontrolovali hru a k ničomu nás nepustili. V tretej tretine sme stiahli hru na tri formácie, aby sa hráči dostali do tempa. Snažili sme sa o kontaktný gól, ale už nám dochádzali sily. Traja hráči dohrávali so sebazaprením, zo zápasu odstúpil zranený obranca Matejka. Vyzerá to tak, že zajtra budeme mať problémy so zostavou. Verím však, že sa v druhom zápase pokúsime o reparát."

Eduard Šedivý, strelec víťazného gólu: "Snažil som sa vyhnúť tej Deylovej strele, no predsa len som sa toho puku dotkol. Šuchlo ma to o korčuľu a trochu som zmenil smer tej strely. Spočiatku sme cítili stres, no strelenými gólmi to opadlo."

Peter Boltun, strelec prvého gólu Košíc: "Mal som to šťastie, že som dal gól už druhom či treťom striedaní. Potom to zo mňa opadlo. Ešte som mal aj ďalšiu šancu, no tú zastavila tyčka. Chceli sme hrať svoju hru, ktorú hráme od príchodu trénera Čadu. Sme radi, že sme tento prvý zápas vyhrali a v druhom chceme toto víťazstvo potvrdiť."

Filip Surovka, strelec jediného gólu Martina: "Myslel som si, že môj gól budú rozhodcovia konzultovať s videorozhodcom, no nestalo sa. Bol som rád, že sme vyrovnali. Škoda, že sme v podobnej efektivite nepokračovali aj ďalej. My sme outsider v tejto sérii a práve to môže byť našou výhodou. Chceme vyhrať, no pod tlakom sú Košice."


HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 4:3 po predĺžení (0:0, 1:2, 2:1 - 1:0) 

Prvá gólová šanca prišla až v 14. minúte, no strelu osamoteného Žilinčana Reháka zázračne zneškodnil domáci brankár Valent. V závere tretiny mali blízko ku gólu domáci, Bajtek trafil z ľavého kruhu žrď žilinskej brány a krátko na to sa dostal do samostatného úniku Slovák, no tentokrát úspešne zasiahol Tomek. 

Prvý gól videli diváci až v 29. minúte, keď domáci využili presilovú hru. Štefanka prihral puk spoza bránky na modrú čiaru Königovi a ten prestrelil všetko pred sebou. V 32. minúte využila aj Žilina presilovú hru, Brejčák našiel prihrávkou spoza bránky Hunu a ten ho poslal do odkrytej časti domácej bránky. Tri minúty pred druhou sirénou sa hostia dostali do vedenia, rovnako v presilovke prekonal Valenta opäť Huna. Ten pri góle zranil domáceho brankára, ktorého odviezli na nosidlách a nahradil ho Lakosil

Po 82 sekundách tretej časti stretnutia prišlo vyrovnanie a znovu padol gól v presilovej hre. Podhradského delovku tečoval pred Tomekom domáci Slovák. Nitrania otočili stav v 51. minúte, keď opäť v presilovej hre napriahol od modrej čiary Milam a tvrdou strelou vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu hosťujúcej bránky. O štyri minúty neskôr dosiahol Huna hetrik a vyrovnal na 3:3 - a opäť v presilovej hre. 

V riadnom hracom čase sa nerozhodlo a tak nasledovalo predĺženie. V ňom mohol rozhodnúť z trestného strieľania domáci Macík, no Tomeka neprekonal. Napokon sa v 64. minúte sám pred žilinským brankárom presadil Ručkay.

 

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 4:3 po predĺžení (0:0, 1:2, 2:1 - 1:0) 
Góly: 29. König (Štefanka, Stloukal), 42. Slovák (Podhradský, Ordzovenský), 51. Milam (Laliberté, Slovák), 64. Ručkay (Baker, Kutálek) – 32. Rób. Huna (Brejčák, Zaťko), 38. Rób. Huna (Brejčák), 55. Rób. Huna (Konečný, Novotný)
/stav série: 1:0/

 

 

Rozhodovali: Jonák, Lauff – Korba, Rovenský, vylúčení na 2 min: 4:3, presilovky 3:3, oslabenia: 0:0, 3058 divákov 


Zostavy
Nitra: Valent (38. Lakosil) – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei, Baker, Milo, König – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Bajtek, Bene, Pupák - Piačka

Žilina: Tomek – Brejčák, Zaťko, Homer, Kurali, Leško, Makovský, Mendrej – Novotny, Huna, Konečný – Stupka, Škoda, Handlovský – Drevenák, Ježek , Valášek – Ondruš, Rehák, Rogoň - Švec


Andrej Kmeč, asistent trénera HK Nitra: "Som rád, že sme do play off vstúpili víťazstvom. Boli sme lepším mužstvom. Tak isto aj my nechápeme niektoré veci, ale viac sa už nebude vyjadrovať."

Milan Jančuška, tréner MsHK DOXXbet Žilina: "Ťažko sa mi hodnotí dnešné stretnutie po tom, čo sa dnes udialo. Niektorí hráči by v lige dostali nakladačku za tie filmovania, čo sa dnes diali. Ďalšia vec trestné strieľanie, vysoká hokejka. Pozriem si to na videu a zajtra budem presnejší. Bol to zaujímavý zápas, ako sme prehrali, mohli sme aj vyhrať." 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona