TL: Košice začnú púť za obhajobou titulu proti Martinu

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 12:04 • 2 min
TL: Košice začnú púť za obhajobou titulu proti Martinu

KOŠICE - Na suverénneho víťaza základnej časti hokejovej Tipsport ligy 2015/2016 a úradujúceho slovenského šampióna HC Košice čaká v prvom kole vyraďovacej časti súper, ktorý sa do play-off prebojoval až v nedeľňajšom poslednom 54. kole najvyššej domácej súťaže.

slovakia

left justify in out

Pod vedením trénera Rostislava Čadu budú "oceliari" bojovať od piatka o to, aby rovnako ako v predchádzajúcich štrnástich súťažných ročníkoch "preplávali" do semifinále. Naposledy Košice chýbali medzi kvartetom najlepších domácich tímov v sezóne 2000/2001, keď v 1. kole play-off neuspeli s Popradom. Vtedy však vstupovali do vyraďovacej časti až z piateho miesta, od uvedeného ročníka neboli nikdy horší ako štvrtí a z ostatných desiatich sezón vrátane aktuálnej až sedemkrát sa stali víťazmi dlhodobej sezóny.


Košice síce budú vo štvrťfinálovej sérii proti Martinu favorit, v základnej časti obaja súperi odohrali veľmi vyrovnané súboje. "Východniari" síce vyhrali päť zo šiestich duelov, no iba raz o viac ako jeden gól a dvakrát až v predĺžení či samostatných nájazdoch. Martinčania si triumf pripísali hneď v úvode sezóny. "Proti Martinu sme v základnej časti odohrali vyrovnané stretnutia. Z mentálneho hľadiska súperovi pomohla záverečná úspešná časť dlhodobej sezóny, keď sa Martin kvalifikoval do play-off. Došlo k doplneniu realizačného tímu a zlepšeniu atmosféry v mužstve. Musíme sa pripraviť na nebezpečného súpera," povedal pred začiatkom play-off tréner HC Košice Rostislav Čada, ktorý v prvej polovici októbra 2015 nahradil na lavičke "oceliarov" Petra Oremusa. Košičanom totiž nevyšiel úvod základnej časti a dlho figurovali na chvoste tabuľky Tipsport ligy. Z košického kádra bude séria proti Martinu špecifická pre útočníka Tibora Vargu, ktorý v prvej polovici januára prestúpil k úradujúcemu majstrovi práve z MHC.

 

Hokejisti Martina až do posledného možného okamihu bojovali, aby sa kvalifikovali do play-off. V závere základnej časti zviedli boj s Piešťanmi, no nedeľňajší triumf v Poprade po samostatných nájazdoch ich posunul do vyraďovačky. "Takto sme sa ešte do Košíc netešili. Verím, že teraz budeme hrať uvoľnene a veľkého favorita potrápime," povedal martinský brankár Michal Dzubina v rozhovore pre hokej.sk. Podľa kouča MHC Ivana Dorniča bude hlavnou zbraňou jeho zverencov mentálna uvoľnenosť po splnení predsezónneho cieľa, ktorým bola záchrana najvyššej súťaže pre mesto Martin. Zároveň však vie, že sila štvrťfinálového súpera je obrovská. "Nerád to porovnávam, ale teraz sme v podobnej situácii, v akej bol Slovan proti CSKA Moskva v play-off KHL. Ideme si to užiť a nazbierať cenné skúsenosti. V tejto sezóne sme proti Košiciam odohrali viacero výborných zápasov a naposledy sme tam pred pár týždňami viedli po dvoch tretinách 3:1. A to nám chýbali dvaja skúsení obrancovia. Pre nás má každý takýto hráč veľkú cenu. Verím, že v plnej sile potrápime favorita,“ poznamenal Ivan Dornič pre hokej.sk.


Prvé dve stretnutia série sa uskutočnia 11. a 12. marca v Košiciach, ďalšie dve 15. a 16. marca v Martine. Prípadný piaty súboj uvidí košická Steel aréna 19. marca, následne 21. marca martinská hala. Ak ani po šiestich dueloch nebude známy postupujúci tím, definitívne rozhodnutie padne 23. marca v Košiciach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies